Politic

Cu două luni înainte de sfârşitul anului, Pasajul Cumpenei nu este finalizat nici pe jumătate! Huţucă spune că Făgădău ar trebui să-şi asume eşecul

Pasajul Cumpenei sau Podul de la Butelii, cum este cunoscut în rândul constănţenilor, este o altă mostră de administraţie publică locală catastrofală, este de părere Bogdan Huţucă, preşedintele PNL Constanţa.

Deputatul susţine că, de mai bine de un an şi jumătate, una dintre cele mai circulate artere ale Constanţei stă blocată, fără ca cineva să ofere explicaţii. „Reabilitarea integrală a podului trebuia finalizată încă din luna aprilie a acestui an, dar, deşi suntem la sfârşitul lui octombrie, nici măcar jumătate din obiectiv nu a fost terminat. De ce? Domnul primar Decebal Făgădău a lansat termene după termene, până a refuzat să mai vorbească despre finalizarea Pasajului Cumpenei. Ştie foarte bine că i-a păcălit din nou pe constănţeni, trădându-le încrederea şi răbdarea. Însă, în realitate, nemuritoarea frăţie între Primărie şi firmele de casă ale PSD-Mazăre-Constantinescu continuă să îngenuncheze bugetul Constanţei şi interesele constănţenilor. 

Avem de-a face cu un caz clar de incompetenţă şi de o parte, şi de cealaltă, însă plătită cu bani grei din taxele şi impozitele cetăţenilor. Vedem zilnic că nu e nici ţipenie de muncitor sau utilaj pe pod, că nu se lucrează, că lucrurile trenează de luni bune, doar domnul primar Făgădău se face că totul e în regulă.

Măcar ca o ultimă tresărire de orgoliu sau respect, primarul Decebal Făgădău ar trebui să-şi asume acest eşec şi să le vorbească sincer constănţenilor când vor putea circula din nou, fără cozi şi ambuteiaje, pe Podul de la Butelii. Poate că dânsul nu circulă prin zonă, dar mii de constănţeni pierd zilnic minute bune blocaţi pe un pod care pare că nu se mai termine niciodată”, afirmă Bogdan Huţucă.

Lucrările au fost stopate

Conform directorului Confort Urban, Claudiu Rădulescu, „se lucrează la pile, la cămăşuiri şi probabil în câteva zile sau o săptămână, chiar două, se reiau lucrările şi pe pod. O să se încerce ca până în iarnă, adică până se strică timpul, să dăm drumul la un sens. Sunt nişte probleme tehnice deosebite. Se fac analize, expertize. Dar pe dedesubt se lucrează în continuare. Probabil că în cel mult două săptămâni se reiau lucrările“, a spus reprezentantul Confort Urban.
  
În luna ianuarie 2018, Primăria Municipiului Constanţa a atribuit un contract privind lucrări suplimentare de reparaţii capitale şi modernizare a Pasajului Cumpenei, în valoare de 1.162.178,25 de lei. Contractul presupunea achiziţionarea de lucrări suplimentare la contractul de execuţie lucrări nr. 116095/19.08.2016, având ca obiect execuţie lucrări suplimetare/adiţionale aferente obiectivului de investiţie „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei.

Vă reamintim că, pe parcursul execuţiei lucrărilor, care au început în luna aprilie a acestui an, au apărut o serie de probleme de ordin tehnic, ce au condus Ia revizuirea expertizei tehnice nr. 214 din luna august, întocmită pentru Pasajul Cumpenei, în concluziile căreia se recomandă „cămăşuirea integrală a suprafeţelor de beton ale stâlpilor infrastructurii de la radier până la riglele pilelor“ şi „demolarea zonelor de beton de pantă degradat şi denivelat în vederea refacerii betonului de pantă, pentru asigurarea unei pante constante şi continue a acestuia“.

Ca urmare, în urma revizuirii proiectului tehnic şi a devizului general, a rezultat necesitatea realizării unor lucrări suplimentare, după cum urmează: decaparea şi înlocuirea în totalitate a betonului de pantă existent cu grosimile rezultate în urma ridicărilor topografice şi a profilurilor din partea desenată; remedierea defectelor betonului şi efectuarea lucrărilor de protecţie a infrastructurii şi a suprastructurii; cămăşuirea pilelor începând cu rostul elevaţiei fundaţiei pilelor până la riglă (nu sunt necesare ancore chimice); armarea se va face după ce se îndepărtează cu grijă confecţia metalică existentă - se va folosi aceeaşi reţetă pentru betoanele speciale utilizate la riglele pilelor; înlocuirea tuturor rosturilor de dilataţie existente pe pod cu alt tip de rost; refacerea stratului de asfalt de la sistemul rutier. Prin revizuirea proiectului, au rezultat cantităţi suplimentare la următoarele categorii de lucrări: scoatere linie de tramvai şi refacere cale; remediere defecte beton şi protecţie infrastructură, remediere defecte beton şi protecţie suprastructură şi cămăşuire pile şi culee.

Proiectul de hotărâre privind aprobarea proiectului tehnic şi a devizului general, revizuite, aferente obiectivului de investiţii „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“, a fost aprobat de aleşii locali municipali pe 29 septembrie 2017.

Despre Mobitom SA 

Cu sediul social în municipiul Constanţa, Mobitom SA a fost înmatriculată în anul 1991. Firma are un capital social subscris de 2.250.542,5 lei, compus din 900.217 acţiuni. Firma este deţinută de Five-Holding SA, cu 98,678% din capitalul social, şi Listă Acţionari, cu 1,322% din capitalul social. Administratorii societăţii, a cărei activitate principală constă în „fabricarea de construcţii metalice şi părţi componente ale structurilor metalice“, sunt Valentin Boroş, David Sişu şi Valentin Ciuceanu.

Despre Pasajul Cumpenei 

Pasajul Cumpenei, amplasat în municipiul Constanţa, face legătura între bulevardul Aurel Vlaicu şi bulevardul I.C. Brătianu. Pasajul traversează magistrala Bucureşti - Constanţa şi un grup de căi ferate ale triajului Constanţa, precum şi reţeaua de drumuri de acces la centrul comercial şi locuinţele din zonă. Pasajul aflat în reabilitare are o lungime de 310,19 metri.
 
Citeşte şi:
 
„Probleme tehnice deosebite“ Produsul folosit la Pasajul Cumpenei lasă de dorit. Ce a spus directorul Confort Urban (galerie foto + video)

 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lucrările de reabilitare la Pasajul Cumpenei, în plină desfășurare

22 Mar 2019 378

Atenție șoferi. Continuă lucrările de reabilitare a Podului de la Butelii din Constanța. Traficul rutier va fi restricțonat

09 Mar 2019 1138

Achiziţie de sisteme de protecţie pentru siguranţa circulaţiei la Pasajul Cumpenei din Constanţa

04 Mar 2019 870

„Probleme tehnice deosebite“ Produsul folosit la Pasajul Cumpenei lasă de dorit. Ce a spus directorul Confort Urban (galerie foto + video)

12 Oct 2018 2561

Imagini de la eveniment. Accident în lanț pe Podul de la Butelii din Constanța. Trei mașini implicate. Traficul este aglomerat în zonă (galerie foto+video)

27 Aug 2018 10388

Am stat de vorbă cu proiectantul. S-a inspirat din modelul grecesc. Iată explicaţiile! Pasajul Cumpenei, primul pod tip pasarelă de noapte cu borduri din marmură din România (galerie foto+video)

19 Jun 2018 5891

Minune după Paşte Au fost reluate lucrările de reabilitare a Pasajului Cumpenei

18 Apr 2018 1667

Mesajul transmis şoferilor care trec pe Pasajul Cumpenei de firma care se ocupă de reabilitare şi modernizare (galerie foto)

11 Apr 2018 3189

Mărul discordiei dintre constănţeni şi Primăria Constanţa. Când vor fi reluate lucrările la Pasajul Cumpenei (galerie foto)

04 Apr 2018 2726

Cu toate că am avut jumătate de iarnă cu temperaturi de primăvară Lucrările la Pasajul Cumpenei, în continuare încremenite!

19 Mar 2018 782

Imagini cum rar vezi în Constanța! Un schior face senzație pe Podul de la Butelii (video)

02 Mar 2018 2774

Mobitom SA și Sielbol SRL se vor ocupa de repararea și modernizarea pasajului Cumpenei. Valoarea lucrărilor suplimentare (document)

29 Jan 2018 1744

Au fost reluate lucrările la Pasajul Cumpenei din Constanţa Când se termină reabilitarea uneia dintre cele mai aglomerate artere de circulaţie (galerie foto)

14 Dec 2017 2763

În acest moment, sunt sistate Lucrările la Pasajul Cumpenei vor fi finalizate în proporţie de 95 la sută până vara viitoare

04 Dec 2017 2411

Ce lucrări suplimentare se vor executa în cadrul proiectului „Reparaţii capitale şi modernizarea Pasajului Cumpenei“ şi cât vor costa (document)

27 Sep 2017 2292