Cu implicarea primarului Mariana Gâju Prichindeii de la Cumpăna au o grădiniţă ultramodernă (galerie foto)

04_Cumpana_inaugurare_gradinita_1.jpgZeci de părinţi şi copii din Cumpăna au participat la evenimentul de inaugurare a Grădiniţei Florilor din localitate. Alături de primarul comunei, ec. Mariana Gâju, au participat la activitate senatorul Alexandru Mazăre, deputaţii PSD Manuela Mitrea şi Eduard Martin, şeful Spitalului Isis, Mohamed Zaher, precum şi directorul ABC Val, Vasile Costea.

Nouă grădiniţă este construită la cele mai înalte standarde, are o capacitate de 250 de locuri şi este prevăzută cu zece săli de clasă, vestiare, dormitoare, bucătărie şi săli de mese. Construcţia ei a costat 1,7 milioane de lei. Copiii şi părinţii au avut parte ieri şi de o altă surpriză. Între Primăria Cumpăna şi spitalul privat ISIS a fost încheiat un parteneriat prin care micuţii cu vârste cuprinse între 0 şi 3 ani şi mămicile însărcinate vor beneficia de 2 consultaţii gratuite pe an. Primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a ţinut să anunţe această colaborare, mărturisind că ea reprezintă, la fel ca şi grădiniţa, un dar pe care-l oferă copiilor din comună de 1 Iunie. Toţi invitaţii au fost primiţi cu sare şi pâine, iar un sobor de preoţi condus de IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, a oficiat slujba de sfinţire a lăcaşului de cult. Împreună cu directorul grădiniţei, primarul a dezvelit placa inaugurală de pe clădire, pe care au fost înscrise, nu întâmplător, următoarele două citate: „Există întotdeauna, în copilăria noastră, un moment când o uşă se deschide şi lasă viitorul să intre" (Deepak Chopra) şi „Astfel, ca un foc uitat, copilăria se poate aprinde din nou oricând în noi". După tăierea panglicii inaugurale, părinţii şi copiii au fost invitaţi să viziteze noua grădiniţă.

Construcţia, realizată în trei ani de zile

Construcţia unităţii preşcolare a fost realizată în perioada 13 noiembrie 2009 - 31 mai 2012. Primarul Mariana Gâju a precizat că în acest loc a funcţionat încă din anul 1958 prima grădiniţa a comunei, care era amenajată într-un conac. În acelaşi perimetru, timp de trei s-a lucrat pentru ca astăzi copiii din comună să beneficieze de un loc modern. Cât timp clădirea s-a aflat în lucrări de consolidare şi extindere, prichindeii au învăţat într-un spaţiu amenajat în sala de sport. Mariana Gâju a mărturisit că a întâmpinat dificultăţi în privinţa finanţării. Mai precis, Ministerul Educaţiei a alocat fonduri doar pentru proiectarea lucrării. Urmarea? Timp de un an construcţia a fost stopată şi reluată apoi pe fonduri proprii. Nici la această dată nu a fost plătită integral lucrarea, primarul Mariana Gâju nădăjduind că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, va acorda fondurile necesare achitării construcţiei.

Diplome de excelenţă pentru cei care au contribuit cu succes la realizarea lucrării

La finalul evenimentului, primarul comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, a împărţit diplome de excelenţă celor care au ajutat la construirea grădiniţei. Au fost premiaţi Felix Stroe, directorul general al SC RAJA SA, Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, Teodor Ioan - arhitectul proiectului, Vasile Costea de la SC ABC Val - constructorul grădiniţei, Marius Glodeanu - specialist în cadrul ABC Val, IPS Teodosie, arhiepiscopul Tomisului, Lucian Sergiu Asanache, agentul economic care a asigurat mobilierul, dar şi sponsorii Valeria Vasile, Emil Dobre şi fostul director al Direcţiei de Tineret şi Sport, Elena Frîncu, cetăţean de onoare al comunei. De asemenea, preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, a primit şi un album cu fotografii de la evenimentele la care acesta a participat în ultimii opt ani la Cumpăna. Primarul Radu Ştefan Mazăre a fost felicitat public de către Mariana Gâju, primăriţa mulţumindu-i acestuia pentru adoptarea unei hotărâri de Consiliu Municipal privind reabilitarea drumului ce leagă Constanţa de comuna Cumpăna, în zona Km 5, care va ajuta la descongestionarea traficului de la bifurcaţie spre Km 5.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Elevii de la Școala Gimnazială „Constantin Brâncoveanu” din Babadag vor primi, zilnic, pachete alimentare de la SC Complex Anelis SRL (DOCUMENT)

19 Apr 2024 155

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 493

Primăria Cumpăna, județul Constanța, demarează proiectul „Consolidare, Extindere, Modernizare, clădire corp A – Liceul Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Cumpăna”

09 Apr 2024 543

Primăria Murfatlar, din județul Constanța, a bătut palma cu Happy Look Star SRL, pentru lucrări de arhitectură peisagistica a parcurilor! (DOCUMENT)

05 Apr 2024 1549

Primăria Constanța cumpără ședințe practice de tragere cu armament în poligon! Iată de la cine

31 Mar 2024 553

Primăria Cumpăna, județul Constanța, dezvoltă un parc industrial în zona de vest

27 Mar 2024 669

Primăria Comunei Cumpăna închiriază un spațiu cu destinaţia desfăşurării unor activităţi medicale

23 Mar 2024 603

Cumpărări directe Primăria Constanța cumpără servicii poștale (DOCUMENT)

23 Mar 2024 519

Cumpărări directe O firmă, controlată de Constantin Emilian Calotă, consilier local la Sectorul 2 București, a semnat un nou contract cu Primăria Constanța (DOCUMENT)

16 Mar 2024 743

Locuri de muncă Constanța Primăria comunei Cumpăna angajează îngrijitor copii. Detalii

15 Mar 2024 711

Locuri de muncă Constanța Primăria Cumpăna angajează. Detalii

15 Mar 2024 867

Constanța Continuă lucrările la Centrul Civic din comuna Cumpăna

14 Mar 2024 843

Eveniment de gală la Restaurant Zorile Primăria Cumpăna organizează o petrecere dedicată femeilor din localitate! (GALERIE FOTO+VIDEO)

08 Mar 2024 933

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 621

Asfalt Dobrogea SRL a bătut palma cu Primăria Cumpăna. O parcare nouă va fi executată în zona blocurilor ANL (DOCUMENT)

29 Feb 2024 693