Cum au ajuns social-democraţii să fie chiriaşi în fostul sediul USL PSD Constanţa “dat afară, în stradă”!

Întâmplător sau nu, timpul a demonstrat că liderii de marcă ai PSD au prostul obicei de a lăsa partidului câte o “amintire”. Asta li s-a întâmplat social-democraţilor în două sau trei situaţii, iar cei care le-au făcut “surprize” au fost, în ordine cronologică: Adrian Năstase, Mircea Geaonă şi, mai nou, Victor Ponta, acesta din urmă lăsându-i la un momnet dat pe PSD-işti cu unul dintre principalele conturi blocate pentru o datorie de 50.000 euro, debit datând de la lansarea lui la prezidenţialele din 2014, de pe Arena Naţională. Numai că, dintre cei trei lideri enunţaţi, doar unul a marcat “soarta” organizaţiei judeţene PSD Constanţa atât din punct de vedere politic, cât şi în privinţa patrimoniului – Adrian Năstase.

Majoritatea constănţenilor încă mai trăieşte cu impresia că sediul organizaţiei judeţene PSD Constanţa este pe strada Mircea cel Bătrân nr.102, lângă Universitatea Maritimă Constanţa...în fostul hotel Astoria. Eronat. De câteva luni bune, această informaţie ţine de domeniul trecutului, iar ceea ce cotidianul ZIUA de Constanţa anticipa încă din decembrie 2014 avea să se adeverească la nici un an diferenţă.
 
Citeşte şi:

Dacă dispare din PSD
Echipa lui Mazăre ar putea arunca partidul în stradă

Scurt istoric al sediului PSD de la Astoria 

Actualul preşedinte al organizaţiei judeţene PSD Constanţa, Felix Stroe, a confirmat faptul că fostul hotel Astoria a putut deveni sediul celor ce aveau să fie social-democraţi în perioada 2001-2002. “În 2001-2002 exista o fundaţie a PDSR (n.r. referire la Fundaţia XXI) care s-a zbătut şi a cumpărat sediul de la Astoria în urma unei executări silite”, îşi aminteşte liderul PSD. Deşi pe plan local se susţine că fundaţia respectivă ar fi vândut imobilul, în anul 2003, către PSD, iar de la partid a ajuns la o firmă - SC New Home Construct SA, asociată cu Talmage Overseas Limited cu sediul în Cirpu, Stroe a prezentat o altă versiune.

Vinovat…Adrian Năstase 

Potrivit preşedintelui filialei judeţene PSD Constanţa, Felix Stroe, la un moment dat, Legea partidelor a fost modificată în sensul că doar organizaţia centrală a unei formaţiuni politice avea voie să deţină patrimoniu. “Atunci, sediul de la Astoria în care îşi desfăşurau activitatea cei de la PSD Constanţa a fost transferat la centru, iar ca proprietar a fost înregistrat PSD central. Aşa, imobilul a ajuns în proprietatea PSD România dându-i-se drept de folosinţă veşnică organizaţiei judeţene PSD Constanţa”, a afirmat Stroe. Numai că, mişcarea respective a avut loc înainte de anul electoral 2004 când fostul preşedinte PSD, Adrian Năstase, a încercat, fără succes, să câştige alegerile prezidenţiale. Bătălia a fost pierdută, PSD a ajuns în opoziţie, dar şi cu multe datorii neachitate din campania electorală. “În 2005 s-a constatat că Adrian Năstase a pierdut alegerile şi că PSD are multe datorii rămase restante din campania electorală din 2004. Pentru a evita executarea silită la care ar fi putut apela creditorii PSD s-a trecut la vânzarea unor sedii”, a relatat liderul PSD Constanţa.
Desigur, având o poziţionare foarte bună, o suprafaţă şi un teren tentant şi care putea ridica preţul de vânzare, sediul organizaţiei PSD Constanţa a devenit obiect de tranzacţie pentru acoperirea datoriilor. “Atunci s-a vândut şi acest sediu din Constanţa unei firme din Cipru care ne-a evacuat, ne-a dat afară, pe stradă, pentru că are alte planuri de afaceri”, a declarat preşedintele PSD Constanţa. În contextul prezentat, încă din toamna anului trecut organizaţia judeţeană PSD Constanţa s-a mutat şi activează în sediul din zona Trocadero, cel care a aparţinut, în trecut, organizaţiei de tineret sau a găzduit cabinet parlamentare ale unor deputaţi şi senatori social-democraţi.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 507

Mihai Lupu și Felix Stroe, imortalizați într-o fotografie. Ambii țin în mână adeziunea semnată de preșdintele CJ Constanța pentru a intra în PSD

17 Apr 2024 1007

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 798

Deputata Cristina Rizea, aleasă oficial președinte al organizației PSD Valu lui Traian

06 Apr 2024 756

Senatorul Felix Stroe (PSD) „Ne asumăm implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024!“

02 Apr 2024 777

Irinela Nicolae va candida din partea organizației PSD Constanța pe lista de europarlamentare

27 Mar 2024 2278

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1783

Felix Stroe anunță decizia PSD Marian Makkai, candidatul partidului pentru Primăria comunei Pecineaga, județul Constanța

19 Mar 2024 1012

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe afirmă că nu a contactat primarii liberali, nici direct, nici prin emisari!

17 Mar 2024 1028

Președintele PSD Constanța, Felix Stroe, se alătură protestului UNTRR

13 Mar 2024 628

România câștigă procesul în dosarul Roșia Montană. Reacția președintelui PSD Constanța, senatorul Felix Stroe

09 Mar 2024 795

Felix Stroe despre primarii care vor candida din partea PSD Constanța la localele din acest an

07 Mar 2024 3529

Președintele PSD Constanța, senatorul Felix Stroe- „Primarii trebuie să aibă libertatea de a-și schimba opțiunea politică“

04 Mar 2024 852

Felix Stroe- "Vrem ca jumătate dintre aleșii locali din acest an să fie doamne"! (VIDEO)

03 Mar 2024 873

Cristian Maricel Cîrjaliu, primarul din Agigea, achitat! Reacția lui Felix Stroe

01 Mar 2024 968