Cum poţi cumpăra energie electrică din altă sursă decât Enel Primăria Medgidia a apelat la bursa de mărfuri

Medgidia_-_primar_Marian_Iordache.jpgPrimăria municipiului Medgidia a apelat la bursa de mărfuri pentru a încheia un contract pentru furnizarea de energie electrică în oraş.

La achiziţia publică, care s-a desfăşurat fără anunţ de participare, au depus oferte patru societăţi. Câştig de cauză a avut oferta SC TINMAR - IND S.A. Societatea s-a angajat ca timp de 16 luni să furnizeze energie electrică în 66 de locuri de consum aparţinând municipiului Medgidia. Valoarea contractului este de 1. 600. 000 lei, iar contractul a fost atribuit la data de 20 decembrie 2012.

De ce a câştigat SC TINMAR-IND SA?

Edilul municipiului, Marian Iordache, a precizat că acesta este al treilea an când Primăria apelează la bursa de mărfuri pentru a cumpăra energie electrică. Deşi Primăria municipiului Medgidia a ieşit la bursă, doi ani la rând contractele au fost câştigate tot de Enel, însă compania italiană a venit la bursă cu preţuri cu 15-20% mai mici decât preţul standard oferit. Anul acesta, oferta SC TINMAR - IND S.A a fost mai bună. Primarul a explicat că cei de la TINMAR-IND vor furniza timp de 16 luni energie electrică pentru iluminatul public, primărie şi instituţiile subordonate autorităţii locale.

Avantaje şi condiţii

Edilul municipiului Medgidia a explicat că avantajul participării la bursă îl constituie obţinerea preţului cel mai mic pentru alimentarea cu energie electrică. Dar pentru a participa la bursă, o primărie trebuie să ştie care este consumul necesar de energie, în caz contrar energia se poate cumpăra doar de la Enel. „Condiţia pentru a ieşi pe bursă şi a căuta cea mai ieftină sursă pentru furnizarea energiei electrice este să estimăm un consum de energie electrică care să nu depăşească ±5% din consumul real. Iar această estimare o putem face fără probleme, întrucât pentru primărie şi iluminat public ştim, din experienţa anilor trecuţi, la ce consum de energie electrică să ne aşteptăm", a afirmat Marian Iordache.

Proiect privind extinderea sistemului de iluminat public

O dorinţă a primarului municipiului Medgidia este să reuşească în acest an să extindă sistemul de iluminat public în trei zone deficitare ale oraşului. Două dintre aceste zone sunt Cartierul Mamut Bei şi strada Poporului din cartierul de locuinţe. Pentru acest obiectiv primarul aşteaptă însă aprobarea bugetului local pe 2013. Primarul a mărturisit că anul trecut a investit de la bugetul local 100.000 de euro pentru modernizarea pe o distanţă de un kilometru a reţelei de iluminat public aferentă străzii Panseluţelor.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăria Năvodari a semnat contractul de finanțare Grădinița nr. 3 „Lumea Florilor“ din Năvodari va fi renovată energetic

25 Apr 2024 124

Candidatul din partea ADU pentru Primăria Constanța, Stelian Ion își depune candidatura la Biroul Electoral Municipal

24 Apr 2024 408

Afaceri Constanța Primăria Crucea plătește peste 24.000 de euro pentru elaborarea studiului de fezabilitate privind modernizarea unui drum (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 364

Cu acordul Primăriei Constanța, Alessia Pro Trans Spedition SRL va construi hale pentru depozitare pe strada Interioară 3

24 Apr 2024 411

LIVE VIDEO-TEXT Stelian Ion (candidat ADU) pentru Primăria Municipiului Constanța- „Comunitatea tătaro-turco-musulmană este una puternică, cu o istorie care ne apropie“ (FOTO)

24 Apr 2024 546

Garda de Mediu Constanța a amendat Primăria Comunei Bărăganu. Ce nereguli au fost sesizate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 298

Cumpărări directe Constanța Adonica Consulting SRL va elabora studii DNSH pentru reabilitarea Școlii din Eforie Nord și a lacului Belona, proiecte dezvoltate de Primăria Eforie (DOCUMENTE)

24 Apr 2024 319

Licitații publice Primăria cumpără lucrări pentru reabilitarea, grădiniței cu program prelungit Steluțele Mării din Constanța

24 Apr 2024 320

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 536

Primăria Constanța Campania „Salvează un cățel” Continuă (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 292

„Salvați Copiii” Conferință la Constanța Evaluarea situației copiilor ai căror părinți sunt plecați la muncă în străinătate (GALERIE FOTO)

24 Apr 2024 301

Primăria Constanța Atenție, călători! Iată când își reia activitatea linia 100M

24 Apr 2024 385

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 521

Decizii CNSC Primăria Negru Vodă, obligată să remedieze clauzele restrictive în cazul licitației de servicii de catering pentru preșcolari și elevi!

23 Apr 2024 278

Oficial! Pot începe lucrările de primă urgență pentru reabilitarea generală a Templului Israelit din Constanța

23 Apr 2024 807