Cum va arăta noul Guvern. Ce spune Liviu Dragnea. Când se va face propunerea pentru noul premier

Liderul social-democraților, Liviu Dragnea, a declarat joi că mare parte dintre membrii Guvernului Grindeanu se vor regăsi în noul executiv pe care îl va propune alianța de guvernare PSD - ALDE, conform Agerpres.ro
 

"Suntem pregătiți, au început deja colegii mei să lucreze împreună cu miniștrii care și-au prezentat demisia la măsurile care trebuie adoptate și la actele normative care trebuie adoptate pentru a recupera rapid întârzierile. Ne dorim ca săptămâna viitoare să putem purcede la construcția unui nou guvern, care, în perioada verii, până la 1 septembrie, să recupereze cea mai mare parte a acestor întârzieri, pentru ca celelalte măsuri care depind de măsurile luate în 2017 să poată intra în vigoare anul viitor și în anii viitori. Cea mai mare parte, o parte dintre membrii Guvernului Grindeanu se vor regăsi în noul guvern din punctul meu de vedere", a precizat Dragnea, într-o conferință de presă după ședința Comitetului Executiv Național al PSD.
 

El a adăugat că în interiorul partidului s-a discutat și despre noua propunere de prim-ministru, dar și despre componența viitorului Cabinet.
 

"Împreună am convenit să ne luăm măsuri de siguranță, să nu mai facem o asemenea greșeală. Principalul vinovat sunt eu, eu i-am rugat pe colegii mei să accepte această propunere (Sorin Grindeanu — n.r.). Am avut încredere în acest om, este un om la care am ținut foarte mult și pe care l-am și ajutat, așa cum i-am ajutat pe mulți colegi de-ai mei, dar nici eu, nici alți colegi nu am bănuit că se ajunge aici, că va suferi o asemenea transformare. Este clar că nu mai e el, el nu mai e el. În opinia noastră, Sorin Grindeanu este o unealtă. A cui? Ne este greu să ne dăm seama. Toți colegii au spus că aseară parcă avea în spate ceva care îl obliga să spună acele lucruri, era transformat total", a susținut Dragnea.

 
Președintele social-democraților a anunțat că peste câteva zile se va stabili pe cine va propune partidul pentru funcția de premier, iar acesta va fi cu siguranță un membru PSD.
 

"I-am rugat pe colegi să mai așteptăm câteva zile cu propunerea, să stabilim, să ne gândim bine și să alegem din mai multe variante, fiind siguri, după o dezbatere serioasă, transparentă, cinstită în Comitetul Executiv Național, care este cea mai bună variantă sau varianta care comportă cele mai mici riscuri să nu mai ajungem în această situație. În ce îi privește pe membrii Guvernului, la fel, o analiză serioasă a ceea ce au făcut, a modului cum s-au comportat în Guvern și cum au acționat, iar dacă va fi cazul de înlocuiri, cei care vor veni, la fel, să fie analizați foarte bine", a încheiat Liviu Dragnea.

Sursa: Agerpres.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stroe Felix „Pentru 2024, vreau ca un primar al PSD Constanța sa fie candidatul partidului pentru Consiliul Județean”! (GALERIE GOTO+VIDEO)

22 Dec 2023 1658

Falimentul fermei de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, amânat pentru la anul

06 Oct 2023 1339

UPDATE! Liviu Dragnea ar fi avut probleme de sănătate (VIDEO)

25 Sep 2023 1164

Falimentul Fermei Salcia SA amânat pentru luna octombrie

09 Jul 2023 1381

Ferma de porci Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, a intrat în faliment!

07 Feb 2023 3464

Moștenirea de milioane de euro de la Constanța a Institutului Pasteur, deținută de un SRL administrat de nașul lui Dragnea Jr., scoasă la licitație de lichidatorul judiciar

25 Jan 2023 3681

Veste bună pentru Liviu Dragnea, fostul președinte al Camerei Deputaților și lider al PSD!

04 Dec 2022 2952

Noul dosar al lui Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a ajuns la instanță!

24 Oct 2022 1377

Liviu Dragnea, trimis în judecată de DNA

17 Oct 2022 1294

Tribunalul București a stabilit când se va pronunța în dosarul lui Liviu Dragnea

13 Oct 2022 1410

Tribunalul București, în pronunțare în dosarul lui Liviu Dragnea!

29 Sep 2022 1602

Liviu Dragnea, fostul președinte al PSD, așteptat în instanță! (RECHIZITORIU)

13 Sep 2022 1540

Insolvența fermei de porci controlată de Dragnea, amânată pentru la anul!

09 Sep 2022 1461

Liviu Dragnea, așteptat azi la Tribunalul București (DOCUMENT)

30 Jun 2022 2014

Liviu Dragnea invitat la ședința BPN a PNȚCD

15 May 2022 2595