Curtea școlii aparține copiilor și după program! Proiect USR PLUS pentru acces liber pe terenurile de sport din școli

  • Într-o Românie care înregistrează printre cele mai scăzute niveluri de practicare a sportului și mișcării din statele membre UE, curțile majorității școlilor din țară sunt închise cu lacătul după terminarea programului
  • Consilierii locali de la USR PLUS își propun să schimbe acest lucru și să facă sportul cât mai accesibil tuturor, indiferent de vârstă și de profilul socio-economic
  • Demersul acestora este susținut și de parlamentarii USR PLUS care au depus un proiect de lege care să asigure autorităților locale cadrul legal pentru deschiderea porților școlilor
  • Mirela Garip, membru al Consiliului Local din partea USR PLUS a depus un proiect pilot de reamenajare a curților școlare aferente Liceul Teoretic “Ovidius” Constanța și Școlii Gimnaziale Nr.16 "Marin Ionescu Dobrogianu" Constanța, ele fiind primele instituții de învățământ care vor realiza lucrările de reabilitare energetică
  • Prin intermediul acestui proiect, consiliera propune înverzirea curților școlare și deschiderea lor pentru tineri și în afara orelor de curs iar proiectul va fi extins în următorii ani la nivelul altor instituții școlare din Constanța
 
Într-o Românie care înregistrează printre cele mai scăzute niveluri de practicare a sportului și mișcării din statele membre UE, curțile majorității școlilor din țară sunt închise cu lacătul după terminarea programului.

Consilierii locali de la USR PLUS își propun să schimbe acest lucru și să facă sportul cât mai accesibil tuturor, indiferent de vârstă și de profilul socio-economic.
Demersul acestora este susținut și de parlamentarii USR PLUS care au depus un proiect de lege care să asigure autorităților locale cadrul legal pentru deschiderea porților școlilor.

Aceștia solicită ca unitățile de învățământ să includă în propriile regulamente prevederi cu privire la orarul și maniera în care se face accesul în incinta bazelor sportive proprii.

Mirela Garip, membru al Consiliului Local din partea USR PLUS a depus un proiect pilot de reamenajare a curților școlare aferente Liceul Teoretic “Ovidius” Constanța și Școlii Gimnaziale Nr.16 "Marin Ionescu Dobrogianu" Constanța, ele fiind primele instituții de învățământ care vor realiza lucrările de reabilitare energetică.
Prin intermediul acestui proiect, consiliera propune înverzirea curților școlare și deschiderea lor pentru tineri și în afara orelor de curs iar proiectul va fi extins în următorii ani la nivelul altor instituții școlare din Constanța.
Lucrările de reamenajare peisagistică, vor viza: crearea de zone verzi generoase (mini-părculețe) destinate recreerii elevilor și dotarea  acestora cu băncuțe pentru relaxare, coșuri de gunoi, clase amfiteatru pentru activităţi educative sau artistice. Realizarea unor grădini școlare/săli de clasă în aer liber vor trezi interesul elevilor pentru îngrijirea plantelor  și vor susține procesul de învățare pentru numeroase discipline: botanică, arte, literatură. Trasarea, reamenajarea și modernizarea terenului de sport prin dotarea cu suprafețe speciale pentru practicarea sporturilor, rezistente la uzură și care să nu pună în pericol siguranța elevilor în timpul orelor de sport reprezintă un alt punct din proiectul propus de Florin Cocargeanu și Mirela Garip.
Potrivit Eurobarometrului Special pentru Sport și activitate fizică din 2018 al Comisiei Europene, România se situează printre ultimele state membre ale UE în ceea ce privește nivelul de practicare a sportului și mișcării.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.


Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 475

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 518

Expert Forum susţine că BEC ar trebui să publice alături de lista de candidaturi propusă şi numărul de semnături declarat de către partidul politic sau candidatul independent!

15 Apr 2024 334

Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP

14 Apr 2024 411

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 532

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 369

Dumitru Bădrăgan a plecat din AUR și a preluat conducerea organizației PER Constanța. Cu cine va face tandem în alegerile locale?

11 Apr 2024 816

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 925

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot?

07 Apr 2024 893

Președintele PSD, Marcel Ciolacu „Nu ştiu dacă voi candida pentru funcţia de preşedinte al României“

05 Apr 2024 544

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” Constanța In memoriam Șerban Papacostea, reputatul academician care a fost deținut politic la Canal

05 Apr 2024 700

Decizii de politică monetară ale BNR

04 Apr 2024 423

Achiziții publice în județul Constanța, nemenționate în declarațiile de interese. Consilierul local și „mecanismul” de succes (DOCUMENTE)

03 Apr 2024 1356

Senatorul Felix Stroe (PSD) „Ne asumăm implementarea salariului minim european în România, până la finalul anului 2024!“

02 Apr 2024 766

Alegeri locale 2024 Eugen Voineagu, fost șef al Protecției Consumatorului Constanța, intră în lupta pentru primărie

02 Apr 2024 1411