Dacian Cioloş „USR nu va vota un guvern capturat de PSD, partid care a gazat cetățenii români pe 10 august”

  • Preşedintele USR, Dacian Cioloş, a transmis că a declinat invitația președintelui României,  Klaus Iohannis, de a participa la consultările pentru formarea guvernului.
Dacian Cioloș a transmis astăzi un mesaj pe pagina sa oficială de Facebook. El subliniat că Iohannis și-a abandonat rolul de mediator și a devenit nașul coaliției socialist-conservatoare.

Am declinat, astăzi, invitația președintelui Iohannis de a merge la consultările pentru formarea guvernului. Avem respect pentru instituția prezidențială, dar de această dată am fi girat un simulacru de consultări cu un rezultat dinainte cunoscut. Astăzi, președintele Iohannis și-a abandonat rolul de mediator și a devenit nașul acestei monstruoase coaliții socialist-conservatoare.


Cioloș susține că PSD a  masacrat legile justiției și a gazat cetățenii români pe 10 august, iar USR nu va vota un guvern capturat de PSD.

USR nu poate să gireze constituirea noului FSN , din acest moment, va deține aproape întreaga putere în statul român. USR nu va vota un guvern capturat de PSD, partid care a masacrat legile justiției și a gazat cetățenii români pe 10 august.

Din păcate, liderii PNL abandonează orice speranță de reformă a justiției și legitimează în felul acesta un guvern care are toate premisele să revină la manevrele patentate de Iordache și Nicolicea.


Ciloș transmite că USR devine principalul partid de opoziție și singurul partid care apără valorile democratice.

De azi, USR devine principalul partid de opoziție și singurul partid care apără valorile democratice, europene și autentic liberale. Ne vom folosi toate pârghiile din Parlamentul României și din Parlamentul European pentru a ne asigura că această coaliție PSD-PNL nu derapează de la reformele din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care miniștrii USR și-au adus întru totul contribuția.

Ne vom asigura că cele 30 de miliarde de euro câștigate de România în timpul mandatului USR vor ajunge cu adevărat în buzunarele românilor și nu în conturile clientelei PSD și PNL, a mai scris Cioloș pe pagina sa de Facebook.


Sursă foto: Facebook/ Dacian Cioloș

Citește și:  Dacian Cioloș. „Suspendarea preşedintelui nu e o soluţie”

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dacian Cioloş „Nu i-am auzit pe Iohannis şi Ciucă să spună cum se pregăteşte România în contextul riscului de conflic armat”

25 Jan 2022 490

Premierul Nicolae Ciucă, întrevedere cu reprezentanții USR Au fost prezentate oportunitățile de finanțare pentru unitățile administrativ teritoriale

11 Jan 2022 2354

Florin Roman a demisionat din funcţia de ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării

15 Dec 2021 667

Dacian Cioloș. „Suspendarea preşedintelui nu e o soluţie”

01 Nov 2021 1963

Klaus Iohannis Consultări în vederea desemnării unui nou candidat pentru funcția de Prim-ministru

20 Oct 2021 2184

Dacian Cioloș, după respingerea guvernului. „Sunt politicieni rupți de realitate care nu înțeleg ce rău le fac celor care i-au votat“

20 Oct 2021 693

Cabinetul Cioloş a fost respins de plenul reunit

20 Oct 2021 668

Dacian Cioloș „Sper în înţelepciunea parlamentarilor să voteze acest guvern, ar fi o soluţie imediată de ieşire din criză” (video)

20 Oct 2021 685

UPDATE Parlamentul se întruneşte pentru votul de învestire a Guvernului propus de Dacian Cioloş

20 Oct 2021 718

Premierul desemnat, Dacian Cioloș „"Fac un apel către parlamentari să treacă peste orgolii politice şi să voteze acest Guvern“

19 Oct 2021 543

UPDATE Miniștrii lui Cioloş, respinși în comisiile din Parlament

19 Oct 2021 2561

Dacian Cioloș „Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern”

11 Oct 2021 726

Decretul privind desemnarea lui Dacian Cioloş candidat la funcţia de premier, publicat în Monitorul Oficial

11 Oct 2021 664

UPDATE Președintele României îl desemnează pe Dacian Cioloș premier

11 Oct 2021 1561

Dacian Cioloș „Accidentul" de la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa a arătat încă o dată „deriva în care ne aflăm"

02 Oct 2021 672