Politic

Dancu propune proiecte mega-europene

Intrucat nu-i place "atitudinea tip meduza, apoasa" a celorlalti candidati la Primaria Constanta, contracandidatul PNG CD, Catalin Dancu, a inceput prezentarea pragmatica a obiectivelor majore, propuse a se realiza in mandatul sau de primar.

Spre deosebire de "candidatii care tin teorii si filozofii" si omit sa-si supuna dezbaterii publice proiectele pe care le au in vedere ca potentiali primari, Dancu vrea sa ridice stacheta de performanta. Deranjat ca ceilalti competitori se rezuma doar la "chestiuni populiste", el a venit in fata presei cu primele doua proiecte majore de investitii pe care le propune constantenilor. Primul vizeaza crearea unui parc industrial in zona metropolitana a Constantei, obiectiv inclus de Mazare in platforma sa program din 2004 si nerealizat, ceea ce "dovedeste incapacitatea sa de a administra orasul". "E simplu ca primar sa imparti bugetul local. Greu e sa fii primarul care stie sa aduca bani la buget si sa-i utilizezi in proiecte durabile, ce pot atrage fonduri nerambursabile europene", a mentionat contracandidatul Catalin Dancu. Criticand hei-rupismul practicat de Mazare, care "face trotuare peste noapte, cu dale de trei lulele", contracandidatul PNG CD a atras atentia ca astfel de actiuni nu inseamna progres. In lumina unui interes durabil, primul sau proiect investitional propus de Dancu include realizarea de catre investitori britanici, "ce au confirmat sustinerea si spijinul neconditionat", a patru fabrici. Acestea vor asigura 1.000 locuri de munca pentru tineri, dar si o alternativa sociala, prin obligativitatea investitorilor de a realiza locuinte pentru angajati, deci nu va afecta bugetul local. Parcul industrial se va realiza printr-un parteneriat intre Primaria Constanta si CJC, prin alocarea suprafetei de teren necesara. Fondurile vor fi alocate astfel: 75% fonduri europene nerambursabile si 25% municipalitatea. "Noi nu impartim pe stadion vise erotice cu locuinte pentru tineri, oferim proiecte viabile si realizabile", a subliniat Dancu.

In semn de respect pentru pensionari

In baza acordului semnat de Romania si Norvegia si printr-un parteneriat public-privat cu o firma norvegiana, contracandidatul PNG CD sustine ca va realiza un nou centru pentru batrani, persoane cu handicap sau neajutorate. Obiectivul va cuprinde 2.000 de locuri de cazare "dotate cu tot confortul pentru un trai decent", sala de mese, cabinete medicale, locuri de divertisment si gradini interioare. Centrul va avea asistenti sociali pregatiti la facultatile de teologie si personal medical calificat. Proiectul va fi finantat cu fonduri europene nerambursabile si de la norvegieni, iar termenul de punere in functiune a centrului este 1 ianuarie 2010. Acesta va fi construit pe un teren oferit de Biserica Ortodoxa Romana, astfel incat sa nu fie afectat patrimoniul imobiliar al municipiului. Potrivit lui Catalin Dancu, intretinerea complexului se va realiza 50% prin sponsorizari si alte surse si 50% din bugetul municipalitatii. El a declarat ca, in aceasta vara, va depune proiectul ce urmeaza a fi semnat de ambasadorul Norvegiei la Bucuresti. Cu toate ca nu vrea sa impuna "un nationalism local", contracandidatul PNG CD a afirmat ca firmele constantene vor avea prioritate in construirea obiectivului. "In Constanta, construiesc constantenii pentru a se termina cu imprastierea bugetului local pe la firme din Bucuresti", a subliniat Catalin Dancu. De asemenea, ca primar, el a promis ca va cere companiilor investitoare in Constanta sa contribuie in zona sociala.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU {/autor}


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un nou contract semnat cu Primăria Constanţa de societatea River Transnav

08 Jun 2019 1006

CNAIR a semnat Acordurile-Cadru pentru lucrările de întreținere a părții carosabile ale Autostrăzii Soarelui

07 Jun 2019 389

Atenție, apa va fi furnizată cu presiuni scăzute la Mihai Viteazu, județul Constanța pentru efectuarea unor lucrări ENEL!

06 Jun 2019 401

Elektra Renewable Support, contract semnat cu Nuclearelectrica. Firma va presta servicii pentru Sucursala Cernavodă (document)

05 Jun 2019 555

Labservice SRL, afaceri cu CNE Cernavodă (document)

01 Jun 2019 728

Cine va desfășura activitatea de amenajare și întreținere spații verzi și parcuri în portul Constanța (document)

25 May 2019 868

ENEL întrerupe alimentarea cu energie electrică în județ toată săptămâna viitoare în mai multe localități

20 May 2019 4189

Lucrări de întreţinere şi reparaţii curente la infrastructura feroviară din zona Gării de Nord (galerie foto)

15 May 2019 387

Teatru absurd. Primăria Constanţa anunţă licitaţie pentru reparaţia şi întreţinerea locurilor de joacă

13 May 2019 871

Consiliul Judeţean Constanţa alocă zeci de mii de euro pentru întreţinerea spaţiilor verzi

03 May 2019 420

Primăria Constanţa caută personal calificat pentru întreţinerea parcării supraetajate şi a pasarelelor din Mamaia şi a Stadionului Gheorghe Hagi

12 Apr 2019 526

Apa potabilă furnizată la presiuni reduse la Cobadin, județul Constanța. De ce a fost luată această decizie

11 Apr 2019 404

Bucureştenii de la Eurototal Comp au semnat un contract cu Consiliul Judeţean Constanţa. Ce valoare are

05 Apr 2019 552

Nuclearelectrica achiziţionează servicii de reparaţii pentru clădirile CNE Cernavodă

04 Apr 2019 446

Cine rămâne fără curent electric. Iată programul întreruperilor programate în judeţul Constanţa, între 01 - 06 martie

03 Apr 2019 696