Politic

De la intimidare la agresiune USR reclamă abuzurile autorităților asupra voluntarilor campaniei „Fără Penali în funcții publice”. Ce s-a întâmplat la Constanţa?


De la începutul campaniei, aprilie 2018, voluntarii inițiativei cetățenești „Fără Penali în funcții publice” sunt victimele unor abuzuri. Au fost agresați verbal, atacați fizic, legitimați ori amendați de polițiști, susţin reprezentanţii USR.
Potrivit acestora, intimidările au avut loc în mai multe locuri din București și din țară, în orașe precum Constanța, Baia Mare, Craiova, Predeal, Timișoara și Satu Mare.

Reacțiile îndreptate împotriva oamenilor care strâng semnături arată că foarte mulți politicieni aflați în funcții de conducere se tem în mod real de justiție, mai adăugă liderii USR. 
„Nu vom ceda în fața tentativelor de intimidare. Suntem alături de colegii noștri care au fost victime ale agresiunilor și vom continua să strângem semnături pentru că România trebuie curățată de penali. Inițiativa Fără Penali în Funcții Publice este singura soluție cu efecte pe termen lung pentru a elimina corupții, este absolut necesar să le interzicem infractorilor să mai ajungă în poziții din care pot face atât de mult rău”, a declarat președintele USR Dan Barna. 
Reprezentanţii Uniunii Salvaţi România îi cer public ministrului de Interne, Carmen Dan, să spună de ce sabotează inițiativa cetățenească și încalcă drepturile fundamentale ale cetățenilor.


Încercare de intimidare a Poliţiei locale Constanţa

 

Poliţia Locală Constanţa a intervenit pe 18 mai a.c. în rezolvarea celei mai importante dintre problemele cu care se confruntă orașul nostru: steagul #FărăPenali.” Mai exact, 6 poliţiști locali, împreună cu un reprezentant al conducerii instituţiei, au încercat să intimideze folosind diferite tertipuri. Au spus mai întâi că steagul este amplasat abuziv și că trebuie să-l strângem. Am refuzat, deoarece nu încălcam nicio prevedere legală. Apoi, reprezentanţii poliţiei locale au anunţat Jandarmeria. Între timp, a apărut o altă problemă, cum că am fi prea aproape de Festivalul scoicilor. Nici așa n-a mers. Ne-au sugerat să mutăm cortul cu 50 de metri mai departe de un festival culinar, că asta ar fi dorința organizatorilor, ca să nu agasăm vizitatorii festivalului. Am rămas însă pe loc. Dorim să le transmitem tuturor celor care încearcă prin orice modalitate să oprească acţiunea #FărăPenali că nu vor reuși”, susţin reprezentanţii USR Constanţa.

Campania de strângere de semnături continuă zilnic între 10.00 şi 18.00 la cortul amplasat în centrul oraşului, pe strada Ştefan cel Mare, în faţa fostului magazin Tomis.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Revista presei locale

20 Mar 2019 509

Ministrul Tudorel Toader Secţia de investigare a magistraţilor, împiedicată să funcţioneze de către conducerea Ministerului Public

20 Jan 2019 288

Liderul PSD, Liviu Dragnea „Kovesi conduce tot de la Parchetul General, Lazăr la fel. Acum la DNA sunt abuzuri mai mari ca înainte“

27 Dec 2018 298

Tudorel Toader - "S-a agreat ideea că amnistia şi graţierea să fie ultima soluţie de îndreptare a abuzurilor"

17 Dec 2018 296

Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion „PSD e un partid de penali. Tot ceea ce au făcut de 2 ani de zile este în sprijinul infractorilor“

10 Dec 2018 475

USR contestă la CCR modificarea legilor Justiției adoptată de Comisia Iordache

12 Nov 2018 477

Stelian Ion, deputat USR - „Ce ironie! Să fii bătut de un jandarm fără motiv şi să trebuiască să pui bani pentru a-i plăti acestuia un apărător!“ Ce spune Gruparea de Jandarmi Mobilă (document)

07 Sep 2018 1286

Sancţiune pentru deputaţii indisciplinaţi. USR atacă regulamentul la Curtea Constituţională!

06 Sep 2018 789

Modificări în funcționarea Comisiei Naționale de Arheologie. Proiect de ordonanță, publicat de Guvern

26 Aug 2018 356

USR oferă asistenţă juridică gratuită pentru victimele din Piaţa Victoriei Jurnal de „front“ cu Stelian Ion - „Dragnea & Co, aţi declarat război României Decente!“ (galerie foto)

13 Aug 2018 1359

Editorial PSD nu mai păcăleşte pe nimeni!

11 Jun 2018 1225

Mesaj dur postat de Victor Ponta după ce a fost achitat în dosarul Turceni-Rovinari. Ce a scris fostul premier

10 May 2018 1547

Revista presei locale

20 Apr 2018 1140

Actele la control. Ce surpriză li se pregătește administratorilor de bloc. A fost inițiat un proiect de lege

10 Apr 2018 1152

Revista presei locale

12 Mar 2018 1344