Politic

Debutul timpuriu al campaniei electorale se vede cel mai bine în Consiliul Judeţean Constanţa. Liderii puterii şi ai opoziţiei, mesaje mobilizatoare!

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, susţine că PSD şi ALDE au votat ieri împotriva comunităţilor locale, împotriva cetăţenilor judeţului. „În ultimele zile, PNL, PMP şi ALDE au negociat şi au căzut de acord asupra faptului că toate comunităţile locale din judeţ au dreptul la condiţii civilizate de trai, printr-un acces transparent la sursele publice de finanţare. Mai exact, alocarea banilor către primării ar trebui să se facă în mod echitabil, în funcţie de nevoi şi probleme, iar primul pas în acest sens ar fi trebuit să fie înfiinţarea Comisiei de analiză a solicitărilor UAT-urilor.
 
Din păcate, dominat de orgolii şi frustrări personale, preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu a «cumpărat» la pachet voturile ALDE, tranzacţie de nerefuzat pentru un partid mic care pare că îşi semnează cu litere tot mai apăsate dispariţia de pe scena politică. Prin votul de astăzi, PSD şi ALDE au lăsat doar în mâna lui Ţuţuianu banii judeţului, care a decis că locuitorii judeţului sunt de două feluri: cei care au dreptul la civilizaţie şi cei care nu contează”, a spus Huţucă.
 
La rândul său, liderul PSD, Felix Stroe, consideră că majoritatea din Consiliul Judeţean Constanţa a reuşit să ia în şedinţa de ieri decizii în beneficiul UAT-urilor care aşteptau banii pentru dezvoltare sau pentru cofinanţarea proiectelor pe fonduri europene. „Consider că şi-au făcut datoria şi îi felicit atât pe consilierii majorităţii, cât şi pe preşedintele CJ, Marius Horia Ţuţuianu”, a afirmat Stroe.
 

PNL a votat alături de PMP, PSD, umăr la umăr cu ALDE

 
În Consiliului Judeţean Constanţa, continuă lupta politică. Chiar dacă, spre deosebire de săptămâna trecută, proiectele privind alocările bugetare către unităţile administrativ-teritoriale din judeţ au trecut cu votul PSD-ALDE, la nivelul administraţiei judeţene a început campania electorală. Proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei de Repartizare Transparentă a Alocărilor Bugetare în vederea alocării sumelor defalcate din unele surse de la bugetul de stat, iniţiat de aleşii judeţeni PNL şi PMP, nu a trecut.
 
Chiar dacă cei de la PMP şi PNL s-au abţinut de la vot, a trecut proiectul privind rezultatele evaluării proiectelor sportive eligibile, a sumelor alocate acestora şi aprobarea atribuirii contractelor de finanţare nerambursabilă din fonduri publice, alocate de la bugetul judeţului Constanta, pe anul 2019, proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ- teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2019 pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii şi din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi cel privind repartizarea pe unităţi administrativ - teritoriale a sumelor defalcate din TVA pe anul 2019, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale.
 
Câştigătorul şedinţei de ieri a fost, de departe, vicepreşedintele Claudiu Palaz, ale cărui proiecte au trecut în unanimitate. Astfel, au fost votate proiectele privind indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Teatrului de vară de la Mamaia, care se va realiza fie din fondurile CJ, fie din bani de la Ministerul Dezvoltării, precum şi organizarea Festivalului de la Mamaia.

Citeşte şi:

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară Consilierii PNL şi PMP cer constituirea Comisiei de repartizare transparentă a alocărilor bugetare (galerie foto)

 

Constanţa. Comisia de repartizare transparentă a alocărilor bugetare? Consilierii judeţeni PNL şi PMP cer reînfiinţarea grupului transpartinic de împărţire a banilor (document)


 
 
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fosta Școală 19 din cartierul Medeea devine casă pentru Centrul Județean de Resurse Educaționale

28 Aug 2019 517

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară Consilierii PNL şi PMP cer constituirea Comisiei de repartizare transparentă a alocărilor bugetare (galerie foto)

30 Jul 2019 1083

PSD Constanța, despre declarațiile liberalilor „Nu au existat și nu vor exista discrepanțe între sumele alocate diverselor Unități Administrativ Teritoriale”

26 Jul 2019 555

Palaz îl somează pe Ţuţuianu să convoace o şedinţă extraordinară pentru Festivalul de Muzică Uşoară Mamaia 2019 (documente)

26 Jul 2019 724

Se schimbă majoritatea? PNL, PMP şi ALDE, front comun împotriva PSD. Proiectele judeţului, în pericol din cauza disputelor politice din CJC (documente+galerie foto)

25 Jul 2019 2028

LIVE TEXT Şedinţă CJC. Scandal politic pe tema banilor, între PSD și restul partidelor din consiliu (galerie foto)

24 Jul 2019 1220

Managerul Teatrului Naţional „Marin Sorescu" Craiova conduce comisia de concurs pentru desemnarea directorului Teatrului de Stat Constanţa

22 Jul 2019 889

Consiliul Judeţean, parte civilă într-un dosar pentru recuperarea unor bunuri furate în timpul reabilitării de către Tel Drum a tronsonului DJ 228 Nazarcea-Ovidiu

22 Jul 2019 1413

A fost convocată ședința ordinară a CJ Constanța. Consilierii județeni vor decide constituirea Judeţului Constanţa ca parte civilă într-un dosar penal

16 Jul 2019 776

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință. Aleşii judeţeni au respins înfiinţarea unui post de director adjunct la Direcţia de Pază (galerie foto)

24 Jun 2019 1282

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă ordinară. Ce proiecte se află pe ordinea de zi

10 May 2019 665

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință ordinară. Ce proiecte sunt incluse pe ordinea de zi (galerie foto)

19 Apr 2019 1382

Ce lucrări primesc cea mai mare finanţare? Lista celor mai importante obiective de investiţii ale Consiliului Judeţean Constanţa pe anul 2019 (document)

18 Apr 2019 1500

LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa convocat în ședință ordinară. Mai multe proiecte sunt pe ordinea de zi (galerie foto)

29 Mar 2019 973

Ce bani primesc UAT-urile din judeţul Constanţa din cotele defalcate din impozit pe venit şi TVA (document)

22 Mar 2019 1297