Politic

Debutul timpuriu al campaniei electorale se vede cel mai bine în Consiliul Judeţean Constanţa. Liderii puterii şi ai opoziţiei, mesaje mobilizatoare!

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă, susţine că PSD şi ALDE au votat ieri împotriva comunităţilor locale, împotriva cetăţenilor judeţului. „În ultimele zile, PNL, PMP şi ALDE au negociat şi au căzut de acord asupra faptului că toate comunităţile locale din judeţ au dreptul la condiţii civilizate de trai, printr-un acces transparent la sursele publice de finanţare. Mai exact, alocarea banilor către primării ar trebui să se facă în mod echitabil, în funcţie de nevoi şi probleme, iar primul pas în acest sens ar fi trebuit să fie înfiinţarea Comisiei de analiză a solicitărilor UAT-urilor.
 
Din păcate, dominat de orgolii şi frustrări personale, preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu a «cumpărat» la pachet voturile ALDE, tranzacţie de nerefuzat pentru un partid mic care pare că îşi semnează cu litere tot mai apăsate dispariţia de pe scena politică. Prin votul de astăzi, PSD şi ALDE au lăsat doar în mâna lui Ţuţuianu banii judeţului, care a decis că locuitorii judeţului sunt de două feluri: cei care au dreptul la civilizaţie şi cei care nu contează”, a spus Huţucă.
 
La rândul său, liderul PSD, Felix Stroe, consideră că majoritatea din Consiliul Judeţean Constanţa a reuşit să ia în şedinţa de ieri decizii în beneficiul UAT-urilor care aşteptau banii pentru dezvoltare sau pentru cofinanţarea proiectelor pe fonduri europene. „Consider că şi-au făcut datoria şi îi felicit atât pe consilierii majorităţii, cât şi pe preşedintele CJ, Marius Horia Ţuţuianu”, a afirmat Stroe.
 

PNL a votat alături de PMP, PSD, umăr la umăr cu ALDE

 
În Consiliului Judeţean Constanţa, continuă lupta politică. Chiar dacă, spre deosebire de săptămâna trecută, proiectele privind alocările bugetare către unităţile administrativ-teritoriale din judeţ au trecut cu votul PSD-ALDE, la nivelul administraţiei judeţene a început campania electorală. Proiectul de hotărâre privind constituirea Comisiei de Repartizare Transparentă a Alocărilor Bugetare în vederea alocării sumelor defalcate din unele surse de la bugetul de stat, iniţiat de aleşii judeţeni PNL şi PMP, nu a trecut.
 
Chiar dacă cei de la PMP şi PNL s-au abţinut de la vot, a trecut proiectul privind rezultatele evaluării proiectelor sportive eligibile, a sumelor alocate acestora şi aprobarea atribuirii contractelor de finanţare nerambursabilă din fonduri publice, alocate de la bugetul judeţului Constanta, pe anul 2019, proiectul de hotărâre privind repartizarea pe unităţi administrativ- teritoriale a unor sume din cote defalcate din impozitul pe venit în anul 2019 pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, pentru susţinerea programelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală, precum şi pentru cheltuielile de funcţionare pe care unităţile administrativ-teritoriale din judeţ, în mod justificat, nu le pot finanţa din veniturile proprii şi din sume defalcate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale şi cel privind repartizarea pe unităţi administrativ - teritoriale a sumelor defalcate din TVA pe anul 2019, pentru finanţarea cheltuielilor privind drumurile judeţene şi comunale.
 
Câştigătorul şedinţei de ieri a fost, de departe, vicepreşedintele Claudiu Palaz, ale cărui proiecte au trecut în unanimitate. Astfel, au fost votate proiectele privind indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea Teatrului de vară de la Mamaia, care se va realiza fie din fondurile CJ, fie din bani de la Ministerul Dezvoltării, precum şi organizarea Festivalului de la Mamaia.

Citeşte şi:

Consiliul Judeţean Constanţa, convocat în şedinţă extraordinară Consilierii PNL şi PMP cer constituirea Comisiei de repartizare transparentă a alocărilor bugetare (galerie foto)

 

Constanţa. Comisia de repartizare transparentă a alocărilor bugetare? Consilierii judeţeni PNL şi PMP cer reînfiinţarea grupului transpartinic de împărţire a banilor (document)


 
 
 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul USR Stelian Ion, conferință în fața sediului Consiliului Județean Constanța (video)

19 Feb 2020 932

Înfrăţire simbolică între consiliile judeţene Constanţa şi Harghita. Tabere de schimb în perioada vacanţelor şi oportunităţi de dezvoltare (document)

14 Feb 2020 519

Înfiinţarea unei secţii de reumatologie în Policlinica II şi preluarea pasarelei din Mamaia, proiectele PMP Constanţa

12 Feb 2020 912

Consilierii județeni constănțeni, convocați în ședință ordinară. Iată ordinea de zi

11 Feb 2020 918

PNL şi USR se „caţără” pe catargul lui Palaz! În joc sunt 80.000 de euro, dar şi o construcţie ilegală!

17 Jan 2020 1933

Liberalii, avertisment pentru conducerea CJC - „Tarifele Direcţiei de Pază sunt mai mari decât pe piaţa liberă. Nu le vom vota” (document)

14 Jan 2020 1556

Cine face parte din comisia de evaluare a activităţii managerului Centrului Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T. Burada“, Doina Voivozeanu (document)

11 Jan 2020 790

Consiliul Județean Constanța, convocat în ședință ordinară. Douăsprezece proiecte pe ordinea de zi

08 Jan 2020 681

Obiectivele aparţinând Consiliului Judeţean Constanţa rămân fără pază, de anul viitor

14 Dec 2019 2608

LIVE TEXT Tarifele Direcției de Pază ale CJC nu au fost aprobate de consilierii județeni (galerie foto)

13 Dec 2019 1914

Consilierii judeţeni îşi vor da acordul pentru amenajarea unui sens giratoriu la intersecţia DN 22 (E87) cu DJ 226, între Ovidiu şi Lumina

13 Dec 2019 2250

Direcţia de Pază a judeţului Constanţa va monitoriza permanent cabinetele preşedintelui şi vicepreşedinţilor Consiliului Judeţean Constanţa

12 Dec 2019 1181

Urmează licitaţiile pentru dotare. Centrul medical din Năvodari va fi inaugurat în primăvara anului viitor

30 Nov 2019 1542

Mandatul, validat săptămâna viitoare. Nicolae Ciucă intră în Consiliul Judeţean Constanţa

23 Nov 2019 1170

Consiliul Judeţean Constanţa încearcă fără succes să recupereze bani de la Asociaţia Crescătorilor de Cai „Hippontica“

08 Nov 2019 745