Decebal Făgădău, coordonatorul de campanie al PSD la alegerile parlamentare



Primarul municipiului Constanţa şi preşedintele organizaţiei municipale a PSD Constanţa, Decebal Făgădău, a fost desemnat oficial şi coordonatorul de campanie al social-democraţilor pentru alegerile parlamentare. Decizia a fost aprobată la sfârşitul săptămânii, în cadrul unei şedinţe de Birou Judeţean.
 
Decebal Făgădău va stabili liniile principale de strategie electorală, de acţiuni politice şi de  precampanie şi campanie electorală în perioada următoare. De asemenea, îşi va stabili şi va propune Biroului Judeţean echipa de campanie. La nivel judeţean, din echipa de campanie vor face parte şi preşedintele organizaţiei judeţene, Felix Stroe, şi secretarul general, Gheorghe Donţu, dar şi vicepreşedinţii filialei judeţene. Rămâne de văzut cum va arata precampania şi campania la Constanţa şi dacă aceasta va face notă discordantă cu schimbările anunţate la nivel naţional.
 
Social-democraţii au anunţat, prin vocea preşedintelui Liviu Dragnea, că vor avea câteva abordări diferite faţă de campaniile trecute. PSD anunţă un proiect de deschidere a partidului către cetăţenii care vor să se implice în viaţa comunităţii. „Vom avea pe listă foarte mulţi tineri, aşa cum am convenit la Congres, 2016 este anul în care pregătim noua generaţie de tineri”, a mai spus Liviu Dragnea.

În ceea ce priveşte alegerile parlamentare, din toamna acestui an, legislaţia prevede revenirea la scrutinul pe listă, folosit ultima dată la alegerile din 2004. Noua legislaţie electorală prevede o normă de reprezentare pentru deputaţi de 73.000 de locuitori şi de 168.000 de locuitori pentru senatori, ceea ce va duce la o scădere a numărului de parlamentari. Astfel, vor fi aleşi 308 deputaţi, plus 18 deputaţi ai minorităţilor, şi 134 de senatori. Legislativul va număra 466 de deputaţi şi senatori, faţă de 588, câţi au fost aleşi în 2012. Diaspora va fi reprezentată în continuare de patru deputaţi şi doi senatori, o premieră constând însă în introducerea votului prin corespondenţă pentru acest tip de alegeri.
 
Renunţarea la votul uninominal cu sistem de compensare va duce la diminuarea numărului de parlamentari; cu toate acestea, propunerea validată de referendumul naţional din 2009 legată de Parlamentul unicameral şi reducerea numărului aleşilor la 300 rămâne pe hârtie.
 
PSD n-a bătut încă în cuie listele candidaţilor. Social-democraţii au afirmat însă că parlamentarii în funcţie care au avut un număr mare de absenţe în legislatura actuală nu se vor mai regăsi pe liste, dar nici cei care nu respectă normele din noul Cod etic şi de conduită.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Conferința Municipală a PSD Constanța „se joacă" pe scena mică de la Casa de Cultură!

18 Apr 2024 287

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 265

Mihai Lupu și Felix Stroe, imortalizați într-o fotografie. Ambii țin în mână adeziunea semnată de preșdintele CJ Constanța pentru a intra în PSD

17 Apr 2024 902

LIVE TEXT Horia Constantinescu, candidatul PSD la Primăria Constanța, în conferință de presă (GALERIE FOTO)

17 Apr 2024 792

Surse Cătălin Cîrstoiu depune săptămâna viitoare candidatura pentru funcţia de primar general al Capitalei

15 Apr 2024 497

Fostul lider PSD Dumitru Buzatu, plasat în arest la domiciliu. Ce interdicții au fost instituite (DOCUMENT)

15 Apr 2024 494

Candidatul PSD-PNL pentru Primăria București, Cătălin Cîrstoiu, exclude o retragere a sa din cursa pentru fotoliul de primar

15 Apr 2024 425

Ultima săptămână din aprilie vine cu alegeri interne în PSD Constanța?!

15 Apr 2024 778

Imobiliare Constanța Firma administrată de un consilier local PSD modifică din nou proiectul de pe bulevardul Aurel Vlaicu

13 Apr 2024 662

Consultare publică Regulamentul de organizare și funcționare al comisiei de repartizare a locuințelor din fondul locativ de stat din municipiul Constanța destinate închirierii (DOCUMENT)

12 Apr 2024 531

ZIUA LIVE Septimiu Bourceanu (PNL) - „Dacă la Constanța era blat, PSD nu avea contracandidați"! (VIDEO)

10 Apr 2024 709

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 926

Paul Foleanu, candidatul la Primăria Mangalia din partea PSD

07 Apr 2024 625

Deputata Cristina Rizea, aleasă oficial președinte al organizației PSD Valu lui Traian

06 Apr 2024 754

Palatul Parlamentului găzduiește reuniunea liderilor Partidului Socialiştilor Europeni

06 Apr 2024 459