Declaraţie politică Robert Turcescu (PMP) - „Moţiunea de cenzură, singura şansă!”

Deputatul PMP de Constanţa Robert Turcescu a susţinut în plenul Camerei Deputaţilor declaraţia politică „Moţiunea de cenzură, singura şansă”. Parlamentarul a avertizat că se impune, de urgenţă, depunerea unei moţiuni de cenzură din partea opoziţiei. Totodată, deputatul a făcut un apel la consecvenţă către toţi parlamentarii din PNL şi USR şi le-a cerut acestora să demonstreze că sunt cu adevărat împotriva PSD şi să semneze moţiunea de cenzură, aşa încât aceasta să fie cât mai rapid depusă.
 
Redăm mai jos declaraţia politică a deputatului PMP Robert Turcescu:
„«Guvernul socialist de la Bucureşti face abuz de putere cu scopul de a facilita corupţia», a spus ieri şeful grupului parlamentar al PPE din Parlamentul European, germanul Manfred Weber. O declaraţie care ar trebui să ne pună pe toţi pe gânduri, la modul cel mai serios. Liderii politici europeni sunt vizibil deranjaţi de evenimentele din România şi ne atrag atenţia, mai direct ori mai pe ocolite, că s-ar putea ca îndepărtarea noastră faţă de democraţie şi statul de drept să ne coste scump.
 
Ceea ce se întâmplă în ultimele săptămâni pe scena politică românească nu a rămas fără ecouri la nivel european şi demonstrează un singur lucru: timpul şi ţara nu mai au răbdare! Guvernul Dragnea III, condus de faţadă de premierul-marionetă Viorica Dăncilă, trebuie de urgenţă să plece acasă, altfel ţara va fi pusă pe butuci. Ne pleacă tinerii în străinătate pentru că aici nu au nici un viitor, ne mor bătrânii pentru că statul îi batjocoreşte la fiecare pas, iar noi, cei de vârstă mijlocie, obosim după atât de multă luptă cu dictatura pesedistă care ne gazează fără ruşine în faţa Guvernului.
 
Incompetenţa gestionării crizei pestei porcine, despre care Guvernul a fost avertizat încă din februarie 2017 de către Comisia Europeană, ne obligă, pe noi, cei din opoziţie, să trimitem acasă Guvernul Dragnea III. Altfel, după protestele din 10 august, perspectiva anarhiei e tot mai valabilă. Singura noastră şansă de a scăpa de acest viitor sumbru este, stimaţi colegi din opoziţie, unirea tuturor forţelor politice anti-PSD într-o singură platformă politică şi depunerea de urgenţă a unei moţiuni de cenzură. Acum este momentul! Acum, când PSD se clatină puternic din cauza conflictelor interne. Sunt destui colegi din coaliţia de guvernare PSD-ALDE care se roagă la Cel de Sus ca noi să depunem o moţiune de cenzură şi care ar vota-o cu două mâini, pentru că nici măcar ei nu mai suportă un Guvern atât de incompetent.
 
Este evident că niciunul dintre partidele de opoziţie nu poate să depună singur o moţiune de cenzură, neavând suficiente semnături. Tocmai de aceea, astăzi, de la tribuna Camerei Deputaţilor, fac un apel la consecvenţă către toţi parlamentarii din PNL şi USR. Le cer să demonstreze că sunt cu adevărat împotriva PSD şi să semneze moţiunea de cenzură, aşa încât aceasta să fie cât mai rapid depusă.
 
Neunificarea dreptei în contextul actual înseamnă condamnarea cu bună ştiinţă a României la dictatură pesedistă. Iar românii care ne-au votat şi ne-au trimis în Parlament nu ne vor ierta niciodată faptul că am pierdut prima ocazie reală de a da jos un guvern PSD prin moţiune de cenzură”.
               
 
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE SOS Spitalul Mama și Copilul Stelian Ion – „De ce nu luptă președintele CJC pentru spitalul de pediatrie? Trebuia să-l convingă pe Rafila să șteargă Constanța de pe lista neagră”! (VIDEO)

14 Sep 2023 1756

Moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, respinsă de Camera Deputaților (VIDEO)

19 Oct 2022 1097

Camera Deputaţilor Moţiunea simplă a USR împotriva ministrului Energiei, respinsă (VIDEO)

09 Feb 2022 3107

Horia Marius Țuțuianu, deputat PSD de Constanța - „Cîțu plătește cu demiterea pentru toate acțiunile sale”

05 Oct 2021 1789

LIVE VIDEO Azi se decide soarta Guvernului. Cum se apără Cîțu

05 Oct 2021 2031

ZIUA LIVE. Consilierii locali PSD nu vor vota majorarea prețului gigacaloriei. Prețul propus de Vergil Chițac este de 1.034 lei

29 Sep 2021 3356

Sorin Grindeanu. „PSD a depus moţiunea de cenzură împotriva Guvernului”

28 Sep 2021 1539

Stelian Ion, propunerea USR PLUS pentru Ministerul Justiției și în viitorul guvern

03 Sep 2021 3444

Klaus Iohannis, despre moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu și despre decizia revocării Avocatului Poporului (video)

29 Jun 2021 1901

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, supusă votului în plenul reunit

29 Jun 2021 1392

Marcel Ciolacu a anunțat că PSD va depune o moțiune de cenzură împotriva Guvernului

11 Feb 2021 2952

Moțiunea de cenzură nu se mai dezbate în Parlamentul României înainte de o decizie a Curții Constituționale

01 Sep 2020 3190

Moțiunea de cenzură nu s-a mai votat. Care a fost motivul

31 Aug 2020 3088

Ciolacu Sunt suficiente voturi ca moţiunea de cenzură să treacă şi fără UDMR

27 Aug 2020 3303

Marcel Ciolacu- „Moțiunea de cenzură va fi votată luni, 31 august“

26 Aug 2020 3568