Democratul Mironescu l-a interpelat pe ministrul Gheorghe Dobre cu privire la situatia MTC

Criza televiziunii constantene a intrat in atentia Ministerului Transporturilor

Deputatul Laurentiu Mironescu spune in interpelarea sa ca persoanele care au facut posibile infruptarile din bani publici via MTC si care au constituit organismele de conducere ale institutiei, se regasesc si astazi pe aceleasi pozitii

Deputatul Partidului Democrat, Laurentiu Mironescu a adresat in aceasta saptamana o interpelare ministrului Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Gheorghe Dobre, cu privire la situatia televiziunii MTC Constanta, unitate aflata in subordinea ministerului.In opinia deputatului democrat, televiziunea constanteana "s-a constituit in anii 2001- 2004 intr-un dren de bani publici, intamplator ai unor companii si societati nationale cu mii de miliarde datorii la bugetul de stat, spre buzunarele private ale apropiatilor PSD". Laurentiu Mironescu spune in interpelarea sa ca persoanele care au facut posibile toate aceste infruptari din bani publici si care au constituit organismele de conducere ale institutiei, respectiv Adunarea Generala a Actionarilor si Consiliul de Administratie, se regasesc si astazi pe aceleasi pozitii.In aceste conditii, deputatul democrat este de parere ca, prin perpetuarea aceleiasi structuri a Adunarii Generale a Actionarilor si mentinerea unor persoane din vechiul Consiliu de Administratie in cel actual, actuala conducere a Ministerului Transporturilor devine solidara cu actele si hotararile pe care acestea le-au aprobat cu seninatate in detrimentul banului public si al interesului fostei conduceri a ministerului. Deputatul PD cere ministrului Gheorghe Dobre sa rezolve situatia televiziunii MTC, deoarece in caz contrar, ministerul risca sa arunce in derizoriu demersurile la care s-au expus persoanele care au adus la cunostinta opiniei publice toate aceste ilegalitati. Deputatul sustine ca asteapta un raspuns concret si urgent din partea ministrului Gheorghe Dobre in urmatoarele doua saptamani.

Administratia MTC, indiferenta fata procesul intentat de angajati

Reprezentantii sindicatului televiziunii locale MTC TV Constanta, au organizat, ieri, o conferinta de presa pentru a prezenta noile rezultate ale "negocierilor" cu administratia televiziunii. Reamintim ca cei 30 de angajati ai postului de televiziune amintit au incetat lucrul, cerand plata salariilor restante pe doua luni si achizitionarea unei aparaturi performante. Pentru ca nu au obtinut nici un rezultat satisfacator, acestia au dat in judecata conducerea postului, ieri desfasurandu-se prima infatisare. Administratia MTC TV nu s-a prezentat insa la proces, completul de judecata amanand astfel procesul. Reprezentantii sindicatului au declarat ca angajatii s-au saturat sa fie tratati ca niste sclavi si ca asteapta o decizie din partea conducerii, fie ca se hotaraste sa se renunte la toti angajatii, fie ca se doreste o continuare a activitatii. Se pare ca se fac doua luni de cand acestia nu au mai primit nici un drept salarial, iar la momentul actual, mai sunt doar 15 angajati. Din cei 15 care au mai ramas, aproape jumatate au fost trimisi obligatoriu in concediu de odihna, incalcandu-se astfel prevederile Codului Muncii. Desi, initial, administratia a promis ca le va plati, asa cum este legal, CAS si restul taxelor obligatorii catre stat, acest lucru nu s-a intamplat. Sindicatul este de parere ca pentru acest lucru, administratia ar trebui sa fie pasibila de pedeapsa penala. Reprezentantii sindicali au afirmat ca nu doresc sa destabilizeze activitatea specifica televiziunii si ca vor continua sa isi desfasoare munca.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 335

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 686

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 514

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 694

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 615

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 768

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1442

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 661

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 506

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 728

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1264

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 446

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1058

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1083

ACS Marina aduce la Constanța 4 titluri europene la Ju Jitsu (GALERIE FOTO)

10 Apr 2024 871