Deputaţii coaliţiei au votat „puşcăria la domiciliu“. Stelian Ion (USR) - „N-au înţeles nimic din Rezoluţia Parlamentului European şi din Raportul MCV“

Stelian Ion, deputat USR de Constanţa, critică atitudinea parlamentarilor din arcul puterii care au votat ieri proiectul de lege privind executarea pedepselor privative de libertate, care introduce detenţia la domiciliu pentru cei cu pedepse de până la un an.
 
„Ce au înţeles cei din PSD, ALDE, UDMR din Rezoluţia adoptată în Parlamentul European şi din Raportul MCV al Comisiei Europene? Exact opusul! N-au înţeles nimic de vreme ce au aprobat legea care le permite condamnaţilor să execute pedeapsa cu închisoarea acasă şi legea care permite revizuirea tuturor dosarelor în care au fost administrate probe prin mijloace tehnice speciale din 2005 şi până în prezent. Îndrăzniţi să credeţi că PSD, ALDE, UDMR au ca prioritate favorizarea infractorilor şi că nu se mai simt bine în Europa! Aceşti iresponsabili transformă pe zi ce trece România într-un stat totalitar, într-o dictatură a hoţilor şi analfabeţilor”, a spus Stelian Ion.
 
Camera Deputaţilor a adoptat ieri proiectul de lege privind executarea pedepselor privative de libertate, care introduce detenţia la domiciliu pentru cei cu pedepse de până la un an. Faţă de forma Senatului, PSD a eliminat posibilitatea ca această prevedere să se aplice şi pedepselor de până la 10 ani în cazul femeilor însărcinate şi celor care au minori în întreţinere. Astfel, în această formă, detenţia la domiciliu se va aplica persoanelor condamnate la închisoare de până la un an, cu excepţia persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violenţă, dar şi persoanelor condamnate care mai au de executat 18 luni până la împlinirea fracţiei minime obligatorii pentru liberarea condiţionată din pedeapsa iniţială a închisorii mai mare de un an.
Proiectul a trecut cu 176 voturi „pentru”, 93 „împotrivă” şi o abţinere şi merge la promulgare. Cei de la PNL au anunţat că vor contesta legea la Curtea Constituţională.

Proiectul se află din nou în Parlament, la reexaminare, după o decizie a Curţii Constituţionale, luată ca urmare a unei sesizări a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Legea oferă posibilitatea ca cei condamnaţi în aceste condiţii şi care nu au pedepse totale mai mari de 5 ani să poată executa pedeapsa acasă fără brăţară electronică.


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Președintele USR Constanța, Stelian Ion, merge mâine în cartierul Palazu Mare. Cetățenii au semnalat alunecări de teren!

18 Mar 2024 466

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 585

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 448

Deputatul USR, Stelian Ion se întâlnește cu cetățenii din Palazu Mare

10 Mar 2024 499

Semiran Abdurefi, candidatul USR pentru Primăria Mangalia

06 Mar 2024 782

Gabriel Ciobanu, candidatul USR pentru Primăria comunei Agigea

29 Feb 2024 762

Deputatul USR Constanța, Stelian Ion “Procurorul șef Marius Voineag trebuie să plece din fruntea DNA!

28 Feb 2024 742

Stelian Ion „Traficul rutier din Constanța a fost dat peste cap de primarul Chițac. Noua victimă este cartierul Tomis Nord"!

26 Feb 2024 908

Stelian Ion(USR) „Riviera Tomis sau șoseaua de coastă, argument pentru construirea unor blocuri pe taluzul Constanței”!

24 Feb 2024 881

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

22 Feb 2024 1033

ZIUA LIVE Stelian Ion despre o posibilă candidatură la Primăria Constanța - „Cred că este o mare șansă să scăpăm de Vergil Chițac la Constanța“ (VIDEO)

22 Feb 2024 535

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion - „Mă așteptam la comasarea alegerilor. Se vorbește de mult de acest subiect“ (VIDEO)

22 Feb 2024 562

Deputatul USR, Stelian Ion „Constanța merită un teatru național”

21 Feb 2024 637

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

21 Feb 2024 900

Constănțeanul supărat Refacerea gardului Cimitirului Central bugetat cu 18 milioane de lei! Primăria vrea să plătească 2.000 de euro pentru un metru liniar

18 Feb 2024 775