Politic

Deputaţii coaliţiei au votat „puşcăria la domiciliu“. Stelian Ion (USR) - „N-au înţeles nimic din Rezoluţia Parlamentului European şi din Raportul MCV“

Stelian Ion, deputat USR de Constanţa, critică atitudinea parlamentarilor din arcul puterii care au votat ieri proiectul de lege privind executarea pedepselor privative de libertate, care introduce detenţia la domiciliu pentru cei cu pedepse de până la un an.
 
„Ce au înţeles cei din PSD, ALDE, UDMR din Rezoluţia adoptată în Parlamentul European şi din Raportul MCV al Comisiei Europene? Exact opusul! N-au înţeles nimic de vreme ce au aprobat legea care le permite condamnaţilor să execute pedeapsa cu închisoarea acasă şi legea care permite revizuirea tuturor dosarelor în care au fost administrate probe prin mijloace tehnice speciale din 2005 şi până în prezent. Îndrăzniţi să credeţi că PSD, ALDE, UDMR au ca prioritate favorizarea infractorilor şi că nu se mai simt bine în Europa! Aceşti iresponsabili transformă pe zi ce trece România într-un stat totalitar, într-o dictatură a hoţilor şi analfabeţilor”, a spus Stelian Ion.
 
Camera Deputaţilor a adoptat ieri proiectul de lege privind executarea pedepselor privative de libertate, care introduce detenţia la domiciliu pentru cei cu pedepse de până la un an. Faţă de forma Senatului, PSD a eliminat posibilitatea ca această prevedere să se aplice şi pedepselor de până la 10 ani în cazul femeilor însărcinate şi celor care au minori în întreţinere. Astfel, în această formă, detenţia la domiciliu se va aplica persoanelor condamnate la închisoare de până la un an, cu excepţia persoanelor condamnate pentru fapte comise cu violenţă, dar şi persoanelor condamnate care mai au de executat 18 luni până la împlinirea fracţiei minime obligatorii pentru liberarea condiţionată din pedeapsa iniţială a închisorii mai mare de un an.
Proiectul a trecut cu 176 voturi „pentru”, 93 „împotrivă” şi o abţinere şi merge la promulgare. Cei de la PNL au anunţat că vor contesta legea la Curtea Constituţională.

Proiectul se află din nou în Parlament, la reexaminare, după o decizie a Curţii Constituţionale, luată ca urmare a unei sesizări a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Legea oferă posibilitatea ca cei condamnaţi în aceste condiţii şi care nu au pedepse totale mai mari de 5 ani să poată executa pedeapsa acasă fără brăţară electronică.


 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion (USR) solicită Ministerului Justiţiei să prezinte ce demersuri a efectuat pentru extrădarea din Madagascar a lui Radu Ştefan Mazăre (document)

14 Feb 2019 665

Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion a formulat o interpelare către Ministerul Finanțelor Publice. Are legătură cu Dosarul Retrocedărilor

13 Feb 2019 520

UPDATE. USR Constanța, conferință de presă legată de noua alianță și semnăturile #FărăPenali dispărute (galerie foto)

08 Feb 2019 803

„Fără penali“, prioritatea USR pentru noua sesiune parlamentară

06 Feb 2019 538

Deputatul Stelian Ion (USR), despre asaltul PSD la BNR!

28 Jan 2019 519

Propunerile USR Constanţa privind PUZ-ul Peninsulei „Funiculare din Piaţa Ovidiu către Portul Tomis şi de la Ibis către plaja Modern“

25 Jan 2019 933

Deputatul USR Stelian Ion explică modul în care PSD-ALDE-UDMR au votat Legea recursului compensatoriu

18 Jan 2019 824

Deputatul USR Stelian Ion cere în Parlament abrogarea Legii recursului compensatoriu

15 Jan 2019 710

Stelian Ion (USR) - „75 de zile de când iniţiativa «Fără penali în funcţii publice» este blocată de Liviu Dragnea la Camera Deputaţilor!“

09 Jan 2019 679

Ce proiecte a depus USR, în 2018, în domeniul justiţiei?

31 Dec 2018 534

Stelian Ion (USR) critică decizia ministrului Justiţiei

29 Dec 2018 654

Stelian Ion( USR) „Revoluția din '89 a fost deturnată. Revoluția trebuie să continue. Le datorăm asta celor care au murit atunci. Le datorăm asta copiilor noștri”!

23 Dec 2018 286

Stelian Ion, deputat USR, bilanţ la jumătate de mandat A propus sute de amendamente în Comisia Juridică şi Comisia Iordache ca să îndrepte din dezastrul produs de legile justiţiei!

22 Dec 2018 680

Deputatul Stelian Ion, mesaj pentru procurorii DNA - „Nu este momentul unei demobilizări!“

21 Dec 2018 685

Stelian Ion (USR) - „Ce amnistie vreţi voi?! Lăsaţi oamenii să vă ierte, dacă pot, nu vă daţi singuri «iertarea păcatelor»!“

18 Dec 2018 827