Deputatul Banias rămâne fără sprijin politic. Se cere schimbarea din funcţia de preşedinte ALDE Constanţa

Biroul Politic Teritorial al ALDE Constanţa, întrunit în această seară a decis convocarea pentru data de 8 aprilie 2017 a unei şedinţe de Delegaţie Permanentă, la care va participa şi secretarul general al ALDE la nivel naţional. În cadrul Delegaţiei Permanente din luna aprilie, se vor spune aprobării o serie de decizii aprobate în şedinţa de astăzi. 
Printre acestea, retragerea sprijinului politic pentru deputatul Mircea Banias, pentru grave prejudicii de imagine aduse organizaţiei judeţene a ALDE. Delegaţia Permanentă va aproba şi propunerea către conducerea centrală a partidului de a numi de urgernţă o conducere interimară la nivelul organizaţiei judeţene Constanţa, în vedere organizării şi desfăşurării alegerilor interne.Măsurile extreme solicitate conducerii centrale a ALDE,  în legătură cu mandatul de preşedinte al lui Mircea Banias, vin ca urmare a faptului că "acesta nu recunoaşte deciziile unui for superior, respectiv Delegaţia Permanentă, a adus prejudicii de imagine partidului, nesocoteşte statutul, nu recunoaşte nici conducerea centrală a partidului, a confiscat sediul ALDE de pe Bulevardul 1 Mai", susţin membri Biroului Politic Teritorial.
De altfel, acesta a organizat tot astăzi, o şedinţă similară, cu persoane care nu au legitimitate recunoscută de conducerea centrală a ALDE, în care susţine că au decis prin vot în unanimitate " ca toate deciziile luate în Delegaţia Permanentă din 12 martie sunt lovite de nulitatate", aşa cum se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei şi care poartă semnătura deputatului Mircea Banias, în calitate de preşedinte ALDE Constanţa.
Totodată, Biroul Politic Teritorial al ALDE Constanţa a decis tot în şedinţa din seară, să-i propună pentru excluderea din partid pentru participarea la activităţi de denigrare a partidului pe: Emil Banias, Dorin Opreanu - vicepreşedinte şi Nicolae Tutungiu, consilier local la Medgidia.
Aceste propuneri urmează să fie validate în Delegaţia Permanentă din 8 aprilie a.c, ne-a precizat Daniel Learciu, vicepreşedinte ALDE Constanţa.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fostul sediu al PNL și ALDE din București, transformat într-o „locuință individuală” care ar urma să fie atribuită președintelui Klaus Iohannis

26 Feb 2024 1376

#Dobrogea145 Christian Gigi Chiru, inițiator Ziua Dobrogei și președinte ALDE Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei (VIDEO)

14 Nov 2023 1004

Congresul ALDE se desfășoară la București În marja consiliului ALDE, USR va lansa oficial candidaţii la alegerile europarlamentare.

20 Oct 2023 887

LIVE VIDEO+TEXT) USR Constanța despre legea pensiilor - „ Este o lege absolut odioasă, o escrocherie politică”

19 Oct 2023 1179

Lansarea candidaților USR pentru europarlamentare are loc vineri la Consiliul ALDE Europe, organizat la București

18 Oct 2023 852

USR și-a desemnat candidații pentru alegerile europarlamentare. Printre ei este și un membru al organizației de la Constanța!

16 Oct 2023 1215

UPDATE Cine preia atribuțiile de primar la Medgidia, după eventuala demisie a primarului Valentin Vrabie?

10 Oct 2023 4560

Averea și interesele lui Florentin Țapliuc, consilier județean în cadrul CJ Constanța (DOCUMENTE)

02 Aug 2023 1279

Declarații Avere Constanța Leonard Tănase, consilier județean ALDE, deține un teren și o casă de locuit (DOCUMENTE)

29 Jul 2023 1399

Președintele CA al Oil Terminal SA, datorii la bugetul de stat (DOCUMENTE)

20 Jun 2023 2689

Dan Barna a fost ales vicepreședinte al partidului european ALDE

28 May 2023 1057

Cotizații partide Ce partid din Constanța a avut cotizație 0 pe anul 2022?

02 May 2023 1240

Constănțeanul Claudiu Ceti, șeful de cabinet a lui Cristian Popescu Piedone, iese din singura firmă pe care o deținea

23 Jan 2023 2996

ALDE are o nouă conducere. Mohammad Murad ales copreședinte alături de Varujan Vosganian şi Mircea Minea. Gigi Chiru a preluat organizația de la Constanța

23 Oct 2022 2218

Cum a oscilat averea directorului interimar Ștefania Laura Abibula-Stroe, de la Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T Burada“ (DOCUMENTE)

22 Sep 2022 2734