Deputatul Bogdan Huţucă explică de ce Guvernul Orban îşi va angaja răspunderea pe teme legate de justiţie şi modificarea OUG 114


Biroul Politic Naţional al Partidului Naţional Liberal şi-a manifestat susţinerea pentru angajarea răspunderii Executivului pe două teme importante, asumate prin programul de guvernare.
 
Din cauza arhitecturii parlamentare nefavorabile, singura soluţie a PNL de a repara derapajele uriaşe ale PSD în materie bugetar-fiscală şi de Justiţie este de a-şi asuma responsabilitatea unor decizii rapide şi mult aşteptate de români şi mediul de afaceri. De ce asumarea răspunderii Guvernului? În primul rând pentru că noi, liberalii, nu suntem adepţii OUG-urilor, mai ales în condiţiile în care românii s-au exprimat prin referendum că nu doresc modificarea legislaţiei din domeniul Justiţiei prin aceste ordonanţe. În al doilea rând, asumarea răspunderii dă posibilitatea opoziţiei să se manifeste prin elaborarea de amendamente, atacuri la CCR sau chiar şi moţiune de cenzură, drepturi absolut democratice şi fireşti. Din păcate, stilul despotic în care PSD a guvernat prin OUG-uri nu a conferit opoziţiei niciodată aceste posibilităţi”, a declarat deputatul Bogdan Huţucă, preşedinte al PNL Constanţa şi membru în cadru Biroului Politic Naţional al PNL.
 
În urma şedinţei, Biroul Politic Naţional al PNL şi-a exprimat acordul pentru a cuprinde în proiectul de lege, pe care ar urma să se angajeze răspunderea, elemente extreme de importante din sfera Justiţiei. Astfel, recursul compensatoriu va fi negreşit eliminat din legislaţie, dacă nu cumva Parlamentul votează între timp proiectul de lege, iniţiat de PNL, privind abrogarea recursului compensatoriu.
 
De asemenea, Guvernul va viza prin asumarea răspunderii: prorogarea termenului de intrare în vigoare a pensionării anticipate a magistraţilor, prorogarea termenului  de intrare în vigoare a prevederilor  care cresc de la 2 la 4 ani vechimea necesară pentru intrarea în magistratură, prorogarea termenului de intrare în vigoare a prevederii care trece de la Complete de doi, la Complete de trei. Toate aceste prevederi, în cazul în care nu vor fi prorogate, riscă să arunce în aer funcţionarea sistemul de justiţie.
 
Cea de-a doua problemă foarte urgentă care necesită intervenţia promptă a Guvernului Orban se referă la prevederile dezastruoase ale celebrei OUG 114.
 
Din păcate, rezistenţa partidelor politice din Parlament nu ne permite o perspectivă pe termen scurt pentru a remedia sau limita efectele păguboase ale acestei ordonanţe, de aici şi nevoia angajării răspunderii Guvernului.
De aceea, obiectivul PNL este de a anula imediat: prevederile legate de domeniul energiei, supraimpozitarea sectorului financiar bancar, abrogarea suprataxării în domeniul comunicaţiilor, abrogarea prevederilor profund nocive legate de funcţionarea Pilonului doi de pensii”, susţine deputatul Bogdan Huţucă.
În acest context, prioritatea Guvernului Orban şi a Partidului Naţional Liberal rămâne întocmirea Bugetului de Stat pe 2020 şi guvernarea eficientă a statului român, a mai adăugat preşedintele PNL Constanţa.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 224

Deputatul Marian Crușoveanu Alternativa Techirghiol va redesena peisajul geografic al județului Constanța

24 Apr 2024 364

Comisia de Sănătate din Senat a inclus terapia durerii în categoria drepturilor pacienţilor

23 Apr 2024 322

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în cursă George Tufă, candidatul PNL la Primăria Cumpăna?

23 Apr 2024 478

Surse Coaliția va avea candidaturi separate la Primăria Capitalei - Gabriela Firea - PSD şi Sebastian Burduja - PNL

23 Apr 2024 402

ZIUA LIVE Florin Mitroi, candidatul PNL la Consiliul Județean Constanța - „Văd această candidatură ca pe o responsabilitate imensă"!(VIDEO)

22 Apr 2024 734

ZIUA LIVE Florin Mitroi, despre proiectele și planurile pe care le are pentru județul Constanța!

21 Apr 2024 1344

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 546

Daniel Gigi Tatu a sărit din echipa Chițac, în cea a senatorului Felix Stroe!

18 Apr 2024 567

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 916

ZIUA LIVE. Iulia Iurea, viceprimar Valu lui Traian „28 de hectare de teren sunt destinate strict amenajării de parcuri în localitate" (VIDEO)

18 Apr 2024 1630

Proiectul de lege a ajuns la Camera Deputaților Radarele poziționate în mod vizibil, cu însemnele distinctive ale Poliției Rutiere!

18 Apr 2024 423

ZIUA LIVE Predare de ștafetă la Valu lui Traian! Iulia Iurea, despre proiectele pe care le-a gândit și pentru care a obținut finanțare!

17 Apr 2024 840

Este nașul fiicei afaceristului Comănescu de la GSP Plecare din echipa Chițac. O nouă demisie din Consiliul Local Municipal Constanța!

17 Apr 2024 2940

ZIUA LIVE Perspective și proiecte pentru comunele Bărăganu și Cerchezu dezbătute cu cei doi candidați PNL

16 Apr 2024 542