Politic

Deputatul Bogdan Huţucă - „Primăria Constanţa, zero lei atraşi în exerciţiul financiar 2014-2020“ Banii constănţenilor ţin loc de fonduri europene (documente)

Dezvoltarea oricărei comunităţi locale îndreptate spre modernizare şi inovaţie nu se poate face decât prin proiecte cu finanţare europeană. Fondurile europene ar fi trebuit să fie principalul motor de dezvoltare al municipiului Constanţa, mai ales în condiţiile în care actuala conducere a Primăriei se plânge de resursele bugetare insuficiente avute la dispoziţie. Presiunea pe bugetul local este uriaşă, iar administraţia locală angajează banul public în cheltuieli nejustificate, dar mai ales în proiecte a căror finanţare ar fi trebuit să degreveze vistieria oraşului, afirmă deputatul PNL de Constanţa Bogdan Huţucă.
 
Acesta continuă şi afirmă că în exerciţiul financiar 2007-2013 municipalitatea a fost nevoită să returneze Uniunii Europene fonduri consistente, asta deoarece nu a respectat corectitudinea licitaţiilor publice în desemnarea firmelor câştigătoare. „Astfel, din cele 15 proiecte implementate de UAT Municipiul Constanţa pe Programul Operaţional Regional, şapte s-au derulat cu încălcări ale legislaţiei în materie de achiziţii publice, fiind impuse corecţii financiare, care, în unele situaţii, au mers până la 100% din valoarea lucrărilor. S-au pierdut astfel milioane de euro, pentru care primarul Constanţei nu a oferit niciodată vreo justificare.
 
Mergând pe firul finanţărilor cu bani europeni obţinute de Primăria Constanţa, am solicitat public ministrului Fondurilor Europene să prezinte informaţii referitoare la proiectele depuse de către administraţia locală a municipiului Constanţa, pe toate axele de finanţare deschise în cadrul exerciţiului financiar 2014-2020“, susţine parlamentarul de Constanţa.
 
În sprijinul afirmaţiilor sale stă răspunsul Rovanei Plumb, ministrul Fondurilor Europene, pe care a întrebat-o dacă Primăria Constanţa a aplicat pentru proiecte pe fonduri europene. Potrivit adresei Ministerului Fondurilor Europene cu nr. 386/27.03.2018, până în prezent, la nivelul municipiului Constanţa, autorităţile de management au semnat cu beneficiarii 35 de contracte de finanţare, în valoare totală de 406,41 de milioane lei, din care aproximativ 271,69 de milioane de lei reprezintă contribuţia UE“. Din această sumă însă, mai afirmă Huţucă, Primăria Constanţa a reuşit să atragă… zero lei, neavând niciun proiect aprobat, banii fiind atraşi în cea mai mare parte de agenţi economici.
 
Până în prezent, UAT Municipiul Constanţa are un singur proiect depus, care se află în etapa de evaluare tehnico-financiară. Este vorba despre proiectul „Creşterea eficienţei energetice a imobilului Liceului Teoretic «Ovidius», în valoare de 10,2 milioane de lei.
 
„În exerciţiul financiar 2014-2020, până în momentul de faţă, Primăria Constanţa are ZERO proiecte finanţate din fonduri europene şi unul singur aflat în faza de evaluare. Într-un oraş care nu are parcuri, parcări, trotuare, spaţii de agrement şi petrecerea timpului liber, Primăria nu vine cu niciun proiect. Primarul Decebal Făgădău nu mai pare interesat de proiectele cu finanţare europeană, mai ales după experienţa exerciţiului financiar trecut, când a trebuit să înlocuiască fondurile europene pierdute cu banii constănţenilor“, a concluzionat parlamentarul liberal.
 
În secţiunea „Documente“ puteţi vizualiza integral răspunsul Ministerului Fondurilor Europene, precum şi solicitarea depusă de către deputatul PNL de Constanţa cu privire la proiectele depuse de Primăria Constanţa în cadrul exerciţiului financiar 2014-2020.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Huţucă (PNL) - „În al 12-lea ceas, Constanţa are nevoie de un alt primar şi de un alt model de administraţie!“

13 Jul 2019 888

Preşedintele PNL Constanţa, deputatul Bogdan Huţucă - „PSD tratează limba română ca pe o marfă politică“

05 Jul 2019 699

Guvernul trebuie să revină asupra Ordonanţei Huţucă (PNL) - „Mii de elevi din judeţul Constanţa care fac naveta spre şcoală vor plăti din toamnă abonamente la preţuri întregi la firmele de transport“

28 Jun 2019 769

Bătaie de joc la adresa cetăţenilor din Palazu Mare Liderii opoziţiei îi cer primarului Decebal Făgădău să se oprească imediat din a distruge oraşul

27 Jun 2019 1671

Locuitorii vor ataca PUZ-ul zonei în instanță Primarul Făgădău, în calitate de inițiator, forțează aprobarea PUD-ului VDT Construct Impex SRL pentru blocul de zece etaje din Palazu Mare (document)

25 Jun 2019 1952

Huţucă (PNL) - „Este greu să vorbeşti în acest moment în Constanţa despre inovaţie şi soluţii «smart», când oraşul nu are nici măcar un PUG“

24 Jun 2019 848

Liberalii îşi dau întâlnire la Forumul Antreprenorilor în Administraţia Inteligentă, de la Mamaia

19 Jun 2019 1390

Fără studiul de fezabilitate şi documentaţia necesare realizării investiţiei Dăncilă promite că lucrările la Spitalul Regional de Urgenţă Militar Constanţa încep anul viitor (document)

19 Jun 2019 1758

Președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, a mers în Palazu Mare și a discutat cu locuitorii care nu vor betoane ridicate printre case (galerie foto)

15 Jun 2019 1793

Primarul insistă cu proiectul şi pentru o reconciliere între locuitori şi investitor PUD-ul VDT Construct Impex SRL pentru blocul cu zece etaje din Palazu Mare, aviz negativ

12 Jun 2019 3663

Ce spune președintele PNL Bogdan Huţucă despre decizia de revocare din funcție a secretarului general, Robert Boroianu

07 Jun 2019 1084

Deputatul Huțucă Bogdan, co-inițiator al legii privind eliminarea supraimpozitării contractelor de muncă cu timp parțial și eliminarea supraaccizei la carburanți

07 Jun 2019 588

Bogdan Huțucă (PNL) - „În județul Constanța, Andronescu vrea să desființeze clase de liceu în localități în care există primari PNL”

05 Jun 2019 582

Redevine PNL Constanţa o forţă politică în judeţ? Se vor responsabiliza liberalii după votul de duminică?

28 May 2019 916

Bogdan Huţucă (PNL) "Mulțumesc tuturor constănțenilor pentru mobilizare și pentru că au decis, în număr atât de mare, să înfrunte cozile pentru a-și exercita cel mai democratic drept

26 May 2019 629