Politic

Deputatul Bogdan Huțucă propune parlamentarilor constănțeni o dezbatere pe tema sistemului de sănătate din județ

La un an de la alegerile parlamentare, lipsit total un dialog transpartinic între senatorii și deputații de la Constanța pe problemele cu care se confruntă locuitorii județului, deputatul PNL Bogdan Huțucă propune o dezbatere deschisă pe tema sistemului de sănătate din județ.
 
 „Pe principiul mai bine mai târziu decât niciodată, m-am gândit să fac un prim pas în concret și să îmi invit colegii la dialog. O spun încă o dată. Niciunul dintre noi nu are monopol pe temele de interes public. În același timp, consider că toți parlamentarii constănțeni, indiferent pe listele cărui partid au candidat, sunt datori să dea în schimbul încrederii electorale responsabilitate și implicare. Uneori, dintr-o contră politică poate ieși ceva bun“, susține parlamentarul liberal.
 
La prima invitație lansată parlamentarilor constănțeni de către liderul PNL nu au răspuns decât reprezentanții USR - Stelian-Cristian Ion - deputat și Ramona Dinu - senator. Restul parlamentarilor au motivat că invitația s-a făcut din scurt și timpul nu le-a permis să participe.
„Mă bucur că semnalul de alarmă pe care l-am tras privind criza sistemul de sănătate constănțean nu a rămas fără ecou. Îi mulțumesc domnului deputat Stelian-Cristian  Ion pentru celeritatea și disponibilitatea cu care a răspuns invitației de a avea un dialog firesc noi, parlamentarii constănțeni, despre problemele celor pe care am fost aleși să-i reprezentămׅ“, a scris Huțucă pe pagina sa de Facebook.
 
Următoarea întâlnire pe care deputatul PNL o plănuiește nu se va mai desfășura la Parlament, pe teren „neutru“, spune acesta, ci, probabil chiar în sediul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dacă și managerul unității medicale își va da acordul, după cum ne-a declarat Bogdan Huțucă.
 
Discuțiile pe tema sistemului de sănătate din Constanța pe care Huțucă le propune colegilor parlamentari vizează: 1. Subfinanțarea cronică a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei“ Constanța; 2. Dezafectarea singurei secții publice de radioterapie din județ; 3. Dezafectarea singurei case de îngrijiri paliative din județ, destinată pacienților oncologici.
 
Nu doar politica sanitară reprezintă o problemă pentru constănțeni; tocmai din acest motiv, pe viitor, discuțiile ar putea continua, în cadrul altor întâlniri, pe educație, mediu de afaceri sau alte teme de interes public, consideră deputatul Bogdan Huțucă.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța „PNL este ferm împotriva dublului standard, PSD a votat pentru a permite discriminări ale românilor”

22 May 2019 605

Europarlamentarul Marian-Jean Marinescu, prezent la Constanţa. Liberalul a vorbit despre dublul standard

16 May 2019 412

Răspunsul primit de către deputatul Huţucă de la Ministerul Fondurilor Europene - „Primăria Constanţa, zero proiecte în derulare!“ (document)

03 May 2019 541

Mesajul preşedintelui Klaus Iohannis, susţinut de deputatul Bogdan Huţucă

26 Apr 2019 399

Consilierii locali municipali PNL nu vor vota bugetul Constanţei. Nici majorările de taxe şi impozite

25 Apr 2019 779

Huţucă (PNL) - „Făgădău a îngheţat toate angajările în administraţia publică locală, dar, şi mai grav, a tăiat bani de investiţii, şi aşa puţine şi nesemnificative!“

20 Apr 2019 797

Situaţie disperată printre angajaţii RADIONAV. Deputatul Huţucă i-a scris ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc (document)

18 Apr 2019 952

Sub sloganul „România în primul rând“, PNL şi-a prezentat echipa de europarlamentari în faţa electoratului din Regiunea Sud-Est (galerie foto)

15 Apr 2019 1410

Liberalii şi-au pierdut răbdarea şi îi dau ultimatum lui Făgădău Soluţiile PNL Constanţa pentru crearea de locuri de parcare în municipiu

12 Apr 2019 1155

Deputatul Huţucă vrea explicaţii de la preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, privind anularea licitaţiilor pentru reabilitarea Mormântului Hypogeu şi a Edificiului Roman cu Mozaic

12 Apr 2019 984

UPDATE. Constanța. Liberalii vor depune două proiecte de hotărâre de consiliu local. Una vizează problema locurilor de parcare (galerie foto)

11 Apr 2019 729

Cifră-record de morţi în accidente rutiere Huţucă (PNL) - „Guvernul PSD, incapabil să semneze un singur contract nou de autostradă!“

11 Apr 2019 434

Ce spun parlamentarii de la Constanţa despre dosarul Revoluţiei?

09 Apr 2019 413

La Constanţa, PNL şi USR se acuză de „furtul“ unor proiecte care vizează accesul elevilor şi modernizarea terenurilor de sport din curtea şcolilor (documente)

06 Apr 2019 617

Huţucă (PNL) „Domnule primar, dacă vreți să faceți un sistem de Bike Sharing funcțional la Constanța, creați infrastructura”!

30 Mar 2019 1141