Deputatul constănțean Bogdan Bola a demisionat din grupul parlamentar PNL

  • Deputatul constănțean Bogdan Bola a ales să se retragă astăzi din grupul parlamentar al PNL și să activeze, de acum încolo, ca parlamentar neafiliat.
El spune că vrea să fie clar înțeles, spunând că retragerea sa  din grupul parlamentar al PNL nu înseamnă implicit că își dă demisia din Partidul Național Liberal.
 
Iată mesajul transmis de Bogdan Bola:

"..deputatul este legat nu de partidul pe lista căruia a fost ales, ci de cetățenii care l-au mandatat." Plecând de la acest principiu statuat de Curtea Constituțională a României, am ales să mă retrag astăzi din grupul parlamentar al #PNL și să activez, de acum încolo, ca parlamentar neafiliat.

A trecut doar un an de când, împreună cu colegii mei liberali, mergeam pe străzile și ulițele din județul Constanța și le spuneam oamenilor că merităm votul lor, că noi suntem "altfel". A trecut doar un an de când explicam oamenilor că vom construi în jurul unor lideri capabili o coaliție stabilă de dreapta, bazată pe valori și principii sănătoase. Cel mai important, acum doar un an promiteam lor că vom aduce transparență în actul de guvernare și o vom face în interesul cetățenilor. Prin votul tuturor acelor oameni, am ajuns astăzi să am onoarea să vă reprezint în Parlamentul României.

Nici cei mai pesimiști dintre noi nu puteau anticipa situația către care se va îndrepta actuala conducere a PNL. O țară aruncată în haos, cu o conducere a Partidului Național Liberal ale cărei acțiuni au dezamăgit așteptările alegătorilor noștri și a bazei partidului căruia eu i-am dedicat 26 de ani din viață. Am ajuns să fim huliți de cei care, acum un an de zile, își puneau speranțele în noi și ne dădeau votul. Lideri de carton, unii care au îngropat în trecut Partidul Național Liberal, alții abia parașutați în partid, fac azi declarații demagogice despre valorile liberale...care numai liberale nu mai sunt.

Indecizia politică, apetența exacerbată pentru putere, deciziile haotice și înclinația unora către spectrul roșu al politicii dâmbovițene m-au făcut să-mi fie rușine să mai dau ochii cu constănțenii mei. Iar eu nu pot să mai sprijin sau să fiu părtaș la așa ceva. Tocmai de aceea, le aduc aminte colegilor liberali care încă sprijină, vehement sau în tăcere, politica PNL a ultimelor luni, de decizia CCR nr. 85/2019:

“Din principiile constituționale și din considerentele deciziilor Curții Constituționale se desprinde ideea de drept a deputatului de alegere a partidului/grupului parlamentar din care să facă parte, în condițiile în care deputatul este legat nu de partidul pe lista căruia a fost ales, ci de cetățenii care l-au mandatat. Astfel, în orice moment în care deputatul consideră că principiile și doctrina pentru care a aderat la un anumit partid se modifică într-o asemenea măsură în care să se producă o incompatibilitate clară, acesta nu numai că poate renunța la calitatea de membru și își poate continua activitatea de deputat, dar are dreptul să se înscrie într-un alt partid, să facă parte dintr-un alt grup parlamentar sau să pună bazele unui nou grup parlamentar împreună cu alți deputați."

În anul 2020 mi-am luat angajamentul că voi lupta în Parlament pentru constănțeni și îmi doresc să continui această activitate cu demnitate, putând să îi privesc în ochi, din nou, fără rușinea pe care o simt acum. Rămân loial oamenilor și principiilor liberale la care am aderat acum foarte mulți ani, în speranța că cei de sus se vor trezi la timp "din somnul cel de moarte".

Vreau să fiu clar înțeles, retragerea mea din grupul parlamentar al PNL nu înseamnă implicit că îmi dau demisia din Partidul Național Liberal. În "naivitatea" mea, după 26 de ani de "galben-albastru", încă mai sper ca rațiunea și bunul simț să învingă, iar pasul pe care îl fac astăzi spre o despărțire dureroasă (pentru mine, cel puțin) de acest partid să fie și ultimul.


Citește și: ZIUA-n amiaza mare Revolta deputatului PNL Bogdan Bola -„Oamenii nu mai înțeleg nimic, ne înjură, încrederea în clasa politică s-a dus de râpă“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul Bogdan Bola, ales președinte al Biroului Județean Constanța al Partidului Forța Dreptei

05 Apr 2024 790

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 819

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 773

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 840

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 542

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 799

#Dobrogea145 Deputatul Bogdan Bola, președinte Partidul Forța Dreptei Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

21 Nov 2023 1002

LIVE TEXT Ludovic Orban, prezent la Constanța, la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei- „Actuala guvernare a promis spital în Constanța și nu a construit. Nu dă doi lei pe viața constănțenilor“ (FOTO+VIDEO)

30 Sep 2023 1656

Ludovic Orban, prezent la Constanța. Participă la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei

29 Sep 2023 1028

Declarații de avere Deputatul Bogdan Bola a deschis un depozit de 250.000 de lei anul acesta. Avere și interese (DOCUMENTE)

04 Sep 2023 1416

Știri Constanța O nouă plângere prealabilă pentru anularea Regulamentului de desfășurare a activităților comerciale și a serviciilor de piață

06 Aug 2023 4415

Deputatul constănțean Bogdan Bola, trimis în Comisia de cercetare a abuzurilor și corupției!

27 Jun 2023 1612

Declarații de avere Deputatul constănțean Bogdan Bola deține mai multe terenuri în județul Constanța. Evoluția averii (DOCUMENTE)

12 Aug 2022 3543

Deputatul Bola a depus un proiect de lege în sprijinul părinților care pot beneficia de concediu indemnizat pentru îngrijirea copilului bolnav

28 Jun 2022 2302

Deputatul constănțean Dănuț Aelenei s-a alăturat deputaţilor independenţi de dreapta, aparţinând partidului Forţa Dreptei

16 Jun 2022 1994