Politic

Deputatul Mircea Titus Dobre explică de ce parlamentarii Pro România nu au votat legea privind instituirea stării de alertă


Parlamentarii PRO România, nu au votat legea care va guverna starea de alertă în România în contextul pandemiei de Coronavirus, pentru că aceștia consideră că românii au capacitatea de a respecta regulile fără a fi amenințați cu pedepse penale și amenzi egale cu veniturile lor pe un an.

“În anul 2020 nu le putem spune românilor doar că nu înțeleg și că nu sunt capabili să se ferească de contaminarea cu un virus decât dacă instaurăm un regim dictatorial și punem biciul pe ei. În anul 2020 era nevoie de respect față de oameni! E nevoie de cunoașterea oamenilor și de decizii normale, într-o lume normală.

După două luni de lockdown a înțeles absolut toată lumea, în România, că există un virus de care trebuie să ne ferim. Au fost suficiente explicații în mass-media, pentru a-nțelege absolut toată lumea ce trebuie să evite și ce trebuie să facă pentru a nu se contamina și pentru a nu-i contamina pe ceilalți. NU e nevoie de instaurarea unui regim dictatorial pentru a-i salva pe români! Totuși, PNL a lansat, PSD a votat cot la cot cu PNL, încă o lege neconstituțională. Nu putem fi de acord cu o asemenea abordare! Românii au demonstrat că știu foarte bine să se protejeze. Tocmai de aceea avem, în două luni și jumătate, puțin peste 1.000 de decese cauzate de COVID-19, în timp ce țările din vestul Europei au peste 30.000 și au avut peste 1.000 de decese pe zi, în perioadele care au marcat vârful pandemiei.

În plus, Guvernul ar fi trebuit să se întrebe de ce numărul de decese din România a fost mai mare decât cel al țărilor din jurul nostru –Ungaria (425), Bulgaria (93), Ucraina (425), Serbia (218) - pentru că deciziile lor întârziate au dus la această situație. Dacă s-ar fi asigurat de la început, măcar din februarie, că sutele de mii de români intrați în țară, care veneau din zonele roșii și galbene, ar fi stat în carantină sau în izolare, poate ar fi fost mult mai mic numărul de decese. Dar foarte mulți s-au întors în țară și nu le-a spus nimeni să stea în carantină sau în izolare. Chiar se putea întâmpla o mare nenorocire. Faptul să nu a fost atât de grav cum ne așteptam nu ține de vreun merit al Guvernului, ci chiar de capacitatea românilor de a se proteja fără amenințări din partea statului.

Constituția este călcată în picioare, la fel și democrația, în numele combaterii bolilor, deși nu este nimic normal în această abordare și în acest comportament, decât dacă prin toate aceste încălcări grave, cei care au votat și-au asumat că îi consideră pe români incapabili să se apere de îmbolnăvire fără regim dictatorial”, susține în numele Pro România, deputatul de Constanța, Mircea Titus Dobre. 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Camera Deputaţilor dezbate astăzi moţiunea simplă împotriva ministrului Educaţiei

25 May 2020 1775

De la tribuna Parlamentului, deputatul Bogdan Huțucă le-a cerut celor de la PSD și Pro România să lase interesele de partid și să lucreze în interesul românilor

20 May 2020 2059

Amendamente pentru sprijinirea fermierilor Mircea Dobre (Pro România) - “Vor beneficia de suspendarea plății ratelor bancare pe o perioadă de până la 18 luni ”

24 Apr 2020 2338

Deputatul de Constanța Mircea Dobre denunță afaceri cu pandemia de Coronavirus - „Pe ce criterii au fost alese hotelurile pentru carantină?”

26 Mar 2020 1796

Mircea Dobre (Pro România) - „Guvernul României ar trebui să se trezească la realitate!”

25 Mar 2020 1704

LIVE TEXT Victor Ponta, președintele Pro România, prezent la Constanța (galerie foto + video)

05 Mar 2020 1604

LIVE TEXT PRO România prezintă candidații pentru primăriile Corbu, Mircea Vodă și Cuza Vodă (galerie foto)

21 Feb 2020 1460

PRO România Constanţa Mircea Titus Dobre, candidat la Primăria Constanţa, propune un proiect amplu în locul Galeriilor Soveja (galerie foto)

15 Feb 2020 2838

UPDATE 5 PRO România prezintă cei doi candidați pentru primăriile Năvodari și Hârșova (galerie foto)

14 Feb 2020 1309

LIVE TEXT PRO România vrea să câștige alegerile la Constanța cu Mircea Dobre și Răzvan Filipescu (galerie foto)

22 Jan 2020 2415

Mihai Tudose a demisionat din Pro România!

02 Dec 2019 863

UPDATE România, meci capital cu Suedia, în preliminariile Euro 2020. Tricolorii au doar varianta victoriei

15 Nov 2019 1065

Mircea Banias și-a pierdut funcția din Comisia Parlamentară. Alți șase membri, sancționați de liderul PRO România

05 Nov 2019 1229

În statutul partidului nu există noţiunea de „excludere“ A votat cabinetul Orban. Deputatul Banias îşi pierde toate funcţiile din Pro România

05 Nov 2019 1265

Victor Ponta Pro România nu va vota guvernul PNL

23 Oct 2019 653