Politic

Deputatul PNL Bogdan Huțucă despre soluțiile guvernului Orban pentru părinții nevoiți să rămână acasă și pentru beneficiarii șomajului tehnic


Astfel, se acordă zile libere unuia dintre părinţi pentru supravegherea copiilor, în situaţia suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităţilor de învăţământ unde aceştia sunt înscrişi, ca urmare a condiţiilor meteorologice nefavorabile sau a altor situaţii extreme decretate astfel de către autorităţile competente cu atribuţii în domeniu.
Prin excepţie, în anul 2020, aceste prevederi se aplică şi pe perioada imediat următoare încetării stării de urgenţă, până la încheierea anului şcolar.

“Pentru părinții nevoiți să stea cu copiii acasă și după data de 15 mai, Guvernul PNL prelungește termenul privind acordarea a 75% din salariu pentru aceștia, pe perioada suspendării activităților în școli.
Sunt analizate, în același timp, riscurile și avantajele permiterii activității creșelor și serviciilor de tip after school, pe perioada verii, în cele mai sigure condiții”, susține deputatul constănțean.
Guvernul României are soluții și pentru beneficiarii șomajului tehnic. Conform Ministerului Muncii, la data de 29 aprilie, figurează 1.027.117 români în șomaj tehnic și 270.819 români care și-au pierdut locul de muncă. “Pentru românii aflați în șomaj tehnic, vom continua plata acestuia pentru o perioadă cuprinsă între două săptămâni şi o lună, după încetarea stării de urgență. Guvernul pregătește măsuri de susținere financiară și pentru angajatorii ai căror angajați se întorc la muncă, după relaxarea măsurilor de restricție. Adică persoanele care au fost în șomaj tehnic și își reiau activitatea vor fi susținute prin plata unui cuantum din salariu o perioadă de timp, urmând să analizăm situațiile concrete pentru a adopta actul normativ. Soluțiile Guvernului sunt cel mai bun argument în această perioadă, pentru părinți și pentru beneficiarii șomajului tehnic”,transmite deputatul PNL, președintele organizației județene, Bogdan Huțucă.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Răzvan Filipescu (Pro România), petiție în sprijinul fermierilor constănțeni “Să lăsăm orgoliile politice și să luăm atitudine, este vorba de interesul județean!”

09 Jul 2020 325

Primăriile din județ riscă să rămână fără finanțare Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța- “Este timpul să terminăm cu jupânii din administrație”!

08 Jul 2020 1264

Stelian Ion, candidat al Alianței USR – PLUS, termen limită pentru PNL “Discuțiile legate de polul de dreapta la Constanța trebuie tranșate până la finalul acestei luni”!

07 Jul 2020 1362

S-a urlat ca pe stadion în sala Remus Opreanu. Lupta politică din Consiliul Județean Constanța a lasat localitățile fără bani (galerie foto)

07 Jul 2020 1024

Deputatul Bogdan Huțucă Este timpul să terminăm cu jupânii din administrație

06 Jul 2020 1241

Deputatul PNL de Constanța Bogdan Huțucă despre parteneriatul de dreapta

06 Jul 2020 1177

LIVE TEXT Țuțuianu a pierdut frâiele CJC. PNL și PMP i-au dat ședința peste cap. În joc, banii pentru localități (galerie foto + video)

06 Jul 2020 1470

Trei parlamentari de Constanța fac parte din Comisia de anchetă privind achizițiile pe perioada stării de urgență

04 Jul 2020 1852

Constănțeanul supărat Cum au fost “tăiați” la rectificarea bugetară, 270.000 lei, bani destinați pentru PUG-ul, PUZ Peninsulă și PUZ Portul Tomis?(documente)

03 Jul 2020 817

Techirghiol se racordează la rețeaua de gaz Bogdan Huțucă (PNL)- “Oamenii din județul Constanța trebuie să aibă acces la condiții de viață cât mai bune. Sper ca epoca buteliilor să se încheie cât mai repede” (galerie foto)

03 Jul 2020 1888

Primăriile primesc bani. Omul lui Tucan părăsește Consiliul Județean. PNL se întărește cu Emil Banias

02 Jul 2020 722

PNL a coalizat voturile PMP și ALDE și au luat o decizie decisivă în Consiliul Județean. Directorul interimar de la „Teodor Burada”, Nicoleta Bercaru a rămas șomeră!

01 Jul 2020 725

Claudiu Palaz așteaptă demisia lui Colesniuc din fruntea MINAC. În caz contrar, va cere luna viitoare plenului Consiliului Județean ca acesta să fie demis

01 Jul 2020 817

Ședință de Consiliu Local PSD și PMP au respins acordarea unor facilități fiscale acordate la plata taxelor și impozitelor locale pentru constănțeni!

01 Jul 2020 1148

Ședință CLM. Proiectul PNL privind acordarea de falicități fiscale în 2020 nu a trecut! (documente)

30 Jun 2020 597