Deputatul Stelian Ion se alătură Asociației Elevilor din Constanța şi cere retragere OUG care elimină acordarea facilităţilor de transport

Deputatul USR de Constanţa, Stelian Ion se alătură Asociației Elevilor din Constanța și asociațiilor elevilor din alte județe și solicită Ministerului Transportului și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice să retragă proiectul de ordonanță de urgență privind modificarea Legii serviciilor publice de transport persoane în unităţile administrativ-teritoriale nr. 92/2007.

„Prin adoptarea acestuia, există riscul ca mii de elevi să nu mai poată ajunge la școală. Proiectul vizează eliminarea transportului județean din sfera serviciilor publice. Una dintre consecințele OUG va fi limitarea sau chiar a eliminarea posibilității acordării reducerilor și/sau gratuităților de transport pentru elevii și studenții care utilizează mijloacele de transport în comun pe rutele din interiorul județului sau în zonele metropolitane.
Lipsa acestor facilități de transport va crește și mai mult rata abandonului școlar, cunoscut fiind faptul că, în România, fenomenul atinge cote alarmante, în special în mediul rural, în orașele mici și în suburbii. 
Pe această cale, solicit implicarea ministrului Educației Naționale, doamna Ecaterina Andronescu, care are obligația de interveni la nivel guvernamental pentru a stopa adoptarea oricărei reglementari ce ar putea afecta, sub orice formă, interesele și drepturile elevilor. Consider că, în acest context, pe această temă, este nevoie de o dezbatere mai largă, cu toate părțile implicate, astfel încât și vocea reprezentanților elevilor și studenților să fie auzită și luată în seamă” susţine deputatul.

De asemenea, Stelian Ion solicită ministrului Educației Naționale să inițieze demersuri pentru eliminarea contradicțiilor existente între dispozițiile Legii nr. 1/2011 a educației naționale și vechile acte normative care reglementează acordarea facilităților de transport pentru elevi și studenți (H.G. nr. 309/1996 și Ordinul ministrului învățământului nr. 4.055/1996), acte normative care sunt emise în temeiul și în aplicarea unei legi abrogate încă din anul 2011 - Legea nr. 84/1995 (fosta lege a învățământului). „Aceste acte normative sunt folosite de consiliile județene drept pretext pentru a îngreuna sau a refuza acordarea facilităților de transport pentru elevii și studenții care utilizează transportul în comun pe rutele din interiorul județului sau în zonele metropolitane”, apreciază parlamentarul constănţean.


 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1349

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 729

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 708

Situație disperată, semnalată autorităților din Constanța Investitorul RENT MOB.RO SRL, acuzat că pune în pericol viața a zeci de locatari pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 2290

Deputatul USR, Stelian Ion se întâlnește cu cetățenii din Palazu Mare

10 Mar 2024 537

Deputatul USR Constanța, Stelian Ion “Procurorul șef Marius Voineag trebuie să plece din fruntea DNA!

28 Feb 2024 779

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

22 Feb 2024 1099

ZIUA LIVE Stelian Ion despre o posibilă candidatură la Primăria Constanța - „Cred că este o mare șansă să scăpăm de Vergil Chițac la Constanța“ (VIDEO)

22 Feb 2024 583

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, deputatul Stelian Ion - „Mă așteptam la comasarea alegerilor. Se vorbește de mult de acest subiect“ (VIDEO)

22 Feb 2024 618

Deputatul USR, Stelian Ion „Constanța merită un teatru național”

21 Feb 2024 680

ZIUA LIVE Alegeri comasate. Cum va aborda Alianța Dreapta Unită alegerile din 9 iunie?

21 Feb 2024 952

LIVE VIDEO-TEXT Conferință de presă USR Constanța. Stelian Ion și Președintele USR Mangalia abordează subiecte de interes public local

15 Feb 2024 732

În Constanța este nevoie de mai multe terenuri de sport și locuri de joacă. Ce propun consilierii USR?

12 Feb 2024 621

LIVE VIDEO+TEXT Conferință de presă la sediul USR Constanța susținută de candidatul la Primăria Constanța, Stelian Ion (GALERIE FOTO+VIDEO)

07 Feb 2024 846

Deputatul USR, Stelian Ion, a solicitat Ministerului Culturii clasarea Grădinii Palatului Reginei Maria din Mamaia, Constanța

31 Jan 2024 623