Politic

Deputatul Stelian Ion (USR), despre proiectul de modificare a legilor Justiţiei - Ministrul a pus cartoful fierbinte pe masă şi a plecat!

Deputatul USR Stelian Ion a critică modul în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat în Comisia specială parlamentară proiectul de modificare a legilor Justiţiei, menţionând că acesta "a pus cartoful fierbinte pe masă şi a plecat fără să răspundă la prea multe întrebări". 
"Referitor la Inspecţia Judiciară şi la această vizită inopinată, din punctul meu de vedere, pentru că vreau să vă spun că nu a fost anunţată această descindere a domnului ministru în Parlament. Nu am ştiut, am fost pus pur şi simplu în faţa faptului împlinit. Dacă ştiam, veneam pregătiţi cu un set de întrebări. I-am adresat totuşi întrebări, întrebarea noastră principală a fost ce prevede acest proiect referitor la numirea procurorului general şi a şefilor DNA şi DIICOT. A ocolit de trei ori răspunsul domnul ministru", a afirmat Stelian Ion după şedinţa comisiei juridice. 
El a spus că Guvernul trebuia să facă un proiect şi să-l depună la registratură, considerând că modul în care ministrul Toader a prezentat proiectul este "inedit şi nemaiîntâlnit". 
"Aşadar, nu facem decât să speculăm la momentul acesta, pentru că domnul ministru a venit cu o mapă la subraţ, ne-a pus cartoful fierbinte pe masă şi a plecat fără să răspundă la prea multe întrebări. Legat de alte aspecte ale acestei legi, rămâne să vedem care sunt propunerile, cert este că nu aceasta este maniera corectă de a face propuneri legislative. Guvernul trebuia să facă un proiect, să-l depună la registratură, nu să vină să-l pună pe birou şi să spună: luaţi acest proiect şi dacă vreţi să-l asumaţi, domnilor deputaţi şi senatori, să o faceţi. Este un mod atipic şi nemaiîntâlnit", a adăugat deputatul USR. 
Ministrul Tudorel Toader a prezentat, miercuri, Comisiei speciale parlamentare privind domeniul justiţiei proiectul de modificare a legilor Justiţiei. 
Coaliţia majoritară a decis, săptămâna trecută, ca acesta să fie promovat ca iniţiativă parlamentară, şi nu ca proiect al Guvernului.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion (USR) - „Vom începe să reclădim Constanţa. Vom avea un birou de europarlamentar în oraş, deschis de colegul nostru Nicolae Ştefănuţă“

13 May 2019 1107

Stelian Ion (USR) - „Puţin probabil ca staţiunea Mamaia să atingă măcar performanţele staţiunilor de pe litoralul bulgăresc!“

09 May 2019 925

Stelian Ion (USR) - „Votezi, deci exişti. Pe 26 mai alegem să existăm!“

06 May 2019 295

Stelian Ion (USR) - „Când eşti primar, mersul la serviciu cu transportul în comun nu trebuie să fie prilej de exhibare a modestiei“

27 Apr 2019 561

Deputatul Stelian Ion (USR), despre nominalizările PSD - „Nicolicea este coșmarul justiției. Brăiloiu este zero barat”

17 Apr 2019 441

Proiect de reformă constituţională Stelian Ion (USR) - „Interzicerea ocupării funcţiei de judecător constituţional de către persoane care au fost membre în partide politice în ultimii 9 ani!“

16 Apr 2019 525

Ce spun parlamentarii de la Constanţa despre dosarul Revoluţiei?

09 Apr 2019 404

Deputatul Stelian Ion se alătură Asociației Elevilor din Constanța şi cere retragere OUG care elimină acordarea facilităţilor de transport

02 Apr 2019 800

Registrul spațiilor verzi trebuia finalizat din decembrie 2009 Deputatul Stelian Ion (USR) - „Tupeul primarului Făgădău nu are margini!”

26 Mar 2019 594

Stelian Ion (USR) - „Secţia Specială de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie va avea o viaţă scurtă“

13 Mar 2019 471

Deputatul Stelian Ion, despre respingerea alianței USR-PLUS la alegerile europarlamentare - „Urmează să facem o contestație”

07 Mar 2019 520

Constanța. Protest al locatarilor unui bloc din cartierul Tomis Nord. Oamenii sunt deranjați de un proiect imobiliar (galerie foto)

07 Mar 2019 2854

Paradisuri fiscale pentru nişte băieţi deştepţi! Stelian Ion (USR) - „PSD vrea să legifereze afaceri cu jocuri de noroc în Delta Dunării. Vom ataca la CCR“

06 Mar 2019 688

În contextul protestelor din justiţie Deputatul USR Stelian Ion a transmis o scrisoare deschisă avocaţilor din România (document)

01 Mar 2019 731

USR îi solicită Avocatului Poporului să conteste OUG-ul pe justiţie la CCR

22 Feb 2019 583