Politic

Deputatul Stelian Ion (USR), despre proiectul de modificare a legilor Justiţiei - Ministrul a pus cartoful fierbinte pe masă şi a plecat!

Deputatul USR Stelian Ion a critică modul în care ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a prezentat în Comisia specială parlamentară proiectul de modificare a legilor Justiţiei, menţionând că acesta "a pus cartoful fierbinte pe masă şi a plecat fără să răspundă la prea multe întrebări". 
"Referitor la Inspecţia Judiciară şi la această vizită inopinată, din punctul meu de vedere, pentru că vreau să vă spun că nu a fost anunţată această descindere a domnului ministru în Parlament. Nu am ştiut, am fost pus pur şi simplu în faţa faptului împlinit. Dacă ştiam, veneam pregătiţi cu un set de întrebări. I-am adresat totuşi întrebări, întrebarea noastră principală a fost ce prevede acest proiect referitor la numirea procurorului general şi a şefilor DNA şi DIICOT. A ocolit de trei ori răspunsul domnul ministru", a afirmat Stelian Ion după şedinţa comisiei juridice. 
El a spus că Guvernul trebuia să facă un proiect şi să-l depună la registratură, considerând că modul în care ministrul Toader a prezentat proiectul este "inedit şi nemaiîntâlnit". 
"Aşadar, nu facem decât să speculăm la momentul acesta, pentru că domnul ministru a venit cu o mapă la subraţ, ne-a pus cartoful fierbinte pe masă şi a plecat fără să răspundă la prea multe întrebări. Legat de alte aspecte ale acestei legi, rămâne să vedem care sunt propunerile, cert este că nu aceasta este maniera corectă de a face propuneri legislative. Guvernul trebuia să facă un proiect, să-l depună la registratură, nu să vină să-l pună pe birou şi să spună: luaţi acest proiect şi dacă vreţi să-l asumaţi, domnilor deputaţi şi senatori, să o faceţi. Este un mod atipic şi nemaiîntâlnit", a adăugat deputatul USR. 
Ministrul Tudorel Toader a prezentat, miercuri, Comisiei speciale parlamentare privind domeniul justiţiei proiectul de modificare a legilor Justiţiei. 
Coaliţia majoritară a decis, săptămâna trecută, ca acesta să fie promovat ca iniţiativă parlamentară, şi nu ca proiect al Guvernului.
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Deputatul USR Stelian Ion explică modul în care PSD-ALDE-UDMR au votat Legea recursului compensatoriu

18 Jan 2019 658

Deputatul USR Stelian Ion cere în Parlament abrogarea Legii recursului compensatoriu

15 Jan 2019 612

Stelian Ion (USR) - „75 de zile de când iniţiativa «Fără penali în funcţii publice» este blocată de Liviu Dragnea la Camera Deputaţilor!“

09 Jan 2019 570

Ce proiecte a depus USR, în 2018, în domeniul justiţiei?

31 Dec 2018 478

Stelian Ion (USR) critică decizia ministrului Justiţiei

29 Dec 2018 593

Stelian Ion( USR) „Revoluția din '89 a fost deturnată. Revoluția trebuie să continue. Le datorăm asta celor care au murit atunci. Le datorăm asta copiilor noștri”!

23 Dec 2018 257

Stelian Ion, deputat USR, bilanţ la jumătate de mandat A propus sute de amendamente în Comisia Juridică şi Comisia Iordache ca să îndrepte din dezastrul produs de legile justiţiei!

22 Dec 2018 634

Deputatul Stelian Ion, mesaj pentru procurorii DNA - „Nu este momentul unei demobilizări!“

21 Dec 2018 645

Stelian Ion (USR) - „Ce amnistie vreţi voi?! Lăsaţi oamenii să vă ierte, dacă pot, nu vă daţi singuri «iertarea păcatelor»!“

18 Dec 2018 783

Concluziile USR după audienţa cu Dăncilă şi Toader „Modificările recente ale legislaţiei penale nu sunt oportune şi vor pune în pericol siguranţa naţională!“

15 Dec 2018 794

Deputatul USR Stelian Ion „Alianţa Vestului, noua spaimă a PSD”!

13 Dec 2018 579

Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion „PSD e un partid de penali. Tot ceea ce au făcut de 2 ani de zile este în sprijinul infractorilor“

10 Dec 2018 392

„USR deschide porţile Parlamentului, la doi ani de la alegeri” Oaspeţii lui Stelian Ion, obstrucţionaţi să participe la şedinţa de plen, deşi aveau o cerere oficială aprobată

07 Dec 2018 671

Stelian Ion - „USR va sesiza CCR în legătură cu modificările aduse CPP în Comisia specială pe legile Justiţiei”

06 Dec 2018 602

„Fără penali în funcţii publice“, proiectul USR în Anul Centenarului

03 Dec 2018 588