Politic

Deputatul Turcescu nu renunţă nici el la înfiinţarea unui spital regional La rectificarea bugetară, UPU Constanţa a primit fonduri suplimentare! (document)

În luna iunie, în plenul Camerei Deputaţilor, deputatul PMP Constanţa Robert-Nicolae Turcescu a pus în discuţie problema subfinanţării Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei“ Constanţa, al cărei buget aprobat în 2017 pentru Titlul II - cheltuieli materiale este de 6.491 mii de lei, ceea ce înseamnă 54,09% din bugetul solicitat (12.000 mii de lei) şi 61,38% din bugetul anului 2016 (10.575 mii de lei) aprobat pentru aceeaşi destinaţie.

„Spitalul Judeţean Constanţa este într-o stare deplorabilă din cauza subfinanţării şi nu va putea face faţă unui flux sporit de pacienţi. Doar în weekendul trecut au ajuns pe litoral peste 130.000 de turişti din toată ţara. Subfinanţarea acestei unităţi medicale este o crimă cu premeditare! Este necesară suplimentarea bugetului Unităţii de Primire Urgenţe a Spitalului Clinic de Urgenţă «Sf. Apostol Andrei» Constanţa, cel puţin la nivelul execuţiei bugetare a anului 2016, astfel încât să permită desfăşurarea în condiţii normale a actului medical şi trimestrializarea acestuia să ţină cont de specificul zonei şi al activităţii UPU Constanţa, şi anume creşterea numărului de pacienţi în timpul sezonului estival“, a precizat la acel moment, deputatul PMP Robert Turcescu.

Guvernul a răspuns la interpelarea deputatului PMP 

Recent, parlamentarul constănţean a primit un răspuns la interpelarea sa pe tema subfinanţării UPU Constanţa chiar de la premierul Mihai Tudose. „Guvernul a decis să aloce la rectificarea bugetară sumele care aduc bugetul UPU Constanţa la valoarea execuţiei bugetare din anul 2016. Nu e mult, dar nu e nici puţin, având în vedere că, iniţial, bugetul acestei unităţi pe 2017 era doar la nivelul a 61% faţă de bugetul din 2016“, se arată în răspunsul la această interpelare. 
 
La rândul său, managerul Spitalului Clinic Judeţean Constanţa, Cătălin Grasa, susţine că Unitatea de Primiri Urgenţe avea nevoie ca de aer de aceste sume de bani, primite la rectificare, altfel activitatea fiind pusă în pericol, până la sfârşitul anului.

Deputatul PMP, Robert Turcescu mai afirmă că va continua demersurile pentru alocarea sumelor necesare unităţilor sanitare constănţene, dar şi pentru realizarea unui spital regional pe raza judeţului Constanţa.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce spitale din judeţul Constanţa sunt în pericol în cazul unui cutremur major. Lista oficială (document)

29 Dec 2018 915

Problemele de poluare cu care se confruntă municipiul Constanţa, obiectul unei interpelări adresate ministrului Mediului

05 Dec 2018 457

După rezoluția dură a Parlamentului European, senatorul PSD Ştefan Mihu cere informații despre diplomații români

21 Nov 2018 557

Bogdan Huţucă, interpelare către ministrul Culturii pentru protejarea monumentului Poarta Cetății Tomis. „Nu mai avizați distrugerea istoriei Constanței!“

17 Nov 2018 530

Consilierul Bogdan Bola, interpelare la CJAS. De ce nu este implementat la Constanța Programul Național de Tratament pentru Boli Rare? (document)

17 Nov 2018 1048

Senatoarea Ramona Dinu îi cere ministrului Sănătăţii să analizeze modul în care se desfăşoară trimiterea bolnavilor în străinătate pentru tratament (document)

08 Nov 2018 546

Senatoarea USR Ramona Dinu îi cere explicaţii ministrului Apelor în legătură cu situaţia lacului Tăbăcărie (document)

23 Oct 2018 1102

Senatorul PSD Constanţa Ştefan Mihu, a adresat o interpelare Ministrului Culturii. Tema, situația Teatrului Național de Operă și Balet Constanța

22 Oct 2018 565

Senatorul PSD Constanţa Ştefan Mihu, a adresat o interpelare Ministrului Turismului

15 Oct 2018 389

Senatorul Mihu (PSD) îi cere ministrului Energiei să vină cu soluţii urgente pentru Electrocentrale Constanţa!

03 Oct 2018 578

Întrebare adresată de Ramona Dinu (USR) ministrului Turismului - „În Mamaia şi Năvodari, turiştii au fost obligaţi să închirieze şezlonguri?“ (document)

18 Sep 2018 1356

Interpelare parlamentară Senatorul Mihu (PSD) - „Se impune luarea în discuţie a unei vacanţe de vară care să se încheie la sfârşitul lunii septembrie“

05 Sep 2018 752

Consilierii judeţeni liberali retrag proiectul privind subvenţionarea transportului pentru elevi şi studenţi. Iată motivul

22 Aug 2018 656