Deputatul USR de Constanța Stelian Ion acuză PNL și PSD de ipocrizie şi de populism, în chestiunea impozitării pensiilor speciale


PNL propune în aceste zile impozitarea pensiilor speciale, în timp PSD îi cere guvernului să  adopte acest proiect prin Ordonanță de Urgență, iar banii astfel obținuți să fie dați la sănătate.

“Am depus alături de colegii mei liberali un amendament care prevede impozitarea pensiilor speciale. Este un moment greu, în care trebuie să fim solidari. Românii care plătesc taxe și impozite o fac cu gândul că banii lor se duc în sănătate, în educație, în infrastructură, și nu în pensiile unor privilegiați. Mediul privat și românii care muncesc din greu nu pot duce în spate și criza sanitară, și criza economică dar și privilegiile unora. Sper că judecătorii de la Curtea Constituțională vor decide în interesul românilor și României și nu în interesul unei minorități, afirmă și deputatul PNL de Constanța, Bogdan Huțucă.
La rândul său, deputatul USR de Constanța, Stelian Ion este de părere că “de coronavirus om scăpa, dar de ipocrizie şi de populism, se pare că nu avem nicio șansă! Dacă PNL-ul nu se încăpățâna să elimine în totalitate pensiile speciale ale magistraților, știind clar că sunt decizii CCR care nu permit asta, acum pensiile speciale erau abrogate, iar cele ale magistraților și militarilor era plafonate la un nivel decent! La fel, acum s-au trezit și pesediștii că vor eliminarea pensiilor speciale, deși nici ei nu au vrut sub niciun chip să pună în acord proiectul de lege cu deciziile CCR. Marcel Ciolacu nici nu a mai supus la vot amendamentul nostru”.  Ion afirmă că în 2018 USR propunea eliminarea pensiilor speciale cu plafonarea pensiilor magistraților și militarilor, în acord cu deciziile CCR în timp ce, în 2019 PNL depunea un proiect asemănător, dar cu articole vădit neconstituționale – PL-X nr. 292/2019, eliminând complet pensiile de serviciu ale magistraților. “Fiind două proiecte cu același obiect de reglementare ar fi trebuit potrivit regulamentului și cutumei parlamentare să se meargă pe admiterea primului proiect depus, adică al USR, al doilea urmând să fie respins. În ciuda acestei cutume, s-a mers pe proiectul PNL, colegii noștri nefiind de acord să scoată articolele neconstituționale. Consecința? S-a întâmplat inevitabilul. Proiectul a fost contestat la CCR de către Înalta Curte de Casație și Justiție, iar acum sunt șanse mari să fie declarat neconstituțional. Repet: se știa că acest proiect va fi contestat la CCR de către magistrați, însă s-a dorit înfundarea proiectului și aruncarea întregii responsabilităţi pe CCR, care are destule păcate, deltfel. Acum, PNL s-a trezit și propune impozitarea acestor pensii, cu excepția celor ale magistraților și militarilor. Cât de departe puteţi merge cu populismul şi cu iprocrizia?”, conchide Stelian Ion în intervenția sa.
Și parlamentarii PMP, solicită eliminarea tuturor pensiilor speciale, "măcar acum, când recesiunea bate la uşă şi ne ameninţă cu sugrumarea economiei". PMP-iștii susțin că ei au fost primii care au propus un proiect de lege prin care am cerut eliminarea tuturor pensiilor speciale şi nu au renunţat niciodată la această initiativă.
De cealaltă parte, social-democrații îi cer premierului Orban să ia proiectul PSD privind impozitarea pensiilor speciale și să dea Ordonanță de urgență. Și să dea banii la sănătate.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.