Deputatul USR Stelian Ion explică modul în care PSD-ALDE-UDMR au votat Legea recursului compensatoriu

Legea în urma căreia au fost eliberaţi mai repede din închisori peste 14.000 de deţinuţi a fost votată de PSD-ALDE-UDMR la Camera Deputaţilor, for decizional în procesul de adoptare a legii, afirmă deputatul Stelian Ion de la USR.
 
„Noi am şi contestat la CCR legea recursului compensatoriu, pe data de 18 mai 2017, după ce PSD-ALDE-UDMR au măcelărit legea şi au oferit beneficii pentru cei condamnaţi. Forma iniţială a proiectului, care a fost votat şi de USR în Senat, pe 13 martie 2017, era total diferit faţă de forma în care a fost votat la Camera Deputaţilor. Deoarece, pe data de 26 aprilie 2017, proiectul a fost măcelărit în Comisia Juridică a Camerei Deputaţilor prin amendamentele depuse de deputaţii PSD, ALDE şi UDMR, USR a votat, în unanimitate, împotrivă“, spune parlamentarul.
 
Stelian Ion explică şi modul în care au măcelărit PSD-ALDE-UDMR legea la Camera Deputaţilor, după votul de la Senat, prin adăugarea a 43 de amendamente:
„ 1. PSD a propus dublarea numărului de zile acordate pentru detenţie în condiţii improprii de la 3 la 6, fără niciun studiu de impact referitor la numărul de deţinuţi care ar fi urmat să fie eliberaţi în baza acestei legi.
2.La Camera Deputaţilor, pe lângă situaţia cazării într-o celulă care asigură o suprafaţă egală sau mai mică de 4 m.p./deţinut, PSD a introdus 5 situaţii noi pentru recursul compensatoriu, respectiv lipsa accesului la activităţi în aer liber, lipsa accesului la lumină naturală sau aer suficient ori disponibilitatea de ventilaţie, lipsa temperaturii adecvate a camerei, lipsa posibilităţii de a folosi toaleta în privat şi de a se respecta normele sanitare de bază şi cerinţele de igienă, precum şi existenţa infiltraţiilor, a igrasiei şi a mucegaiului în pereţii camerelor de detenţie.
3. Şi, foarte important, în loc să se verifice, de la caz la caz, fiecare celulă în care au stat infractorii, PSD a „extins” verificarea la tot penitenciarul. Practic, dacă într-o singură celulă dintr-un penitenciar există igrasie, toţi deţinuţii vor putea ieşi mai repede pentru condiţii improprii.
4. A fost crescut numărul de zile considerate ca fiind executate pe baza muncii neremunerate prestate în detenţie.
 
PSD-ALDE-UDMR au măcelărit legea înainte de vot prin amendamente. Asta pentru că strategia şi scopul PSD este guvernarea pentru infractori. USR este singurul partid din România care luptă pentru statul de drept şi atrage atenţia asupra derapajelor PSD-ALDE din justiţie. Legea este o graţiere mascată formulată şi votată de PSD-ALDE-UDMR”, a punctat Stelian Ion.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 476

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 577

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 443

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 727

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 706

Situație disperată, semnalată autorităților din Constanța Investitorul RENT MOB.RO SRL, acuzat că pune în pericol viața a zeci de locatari pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 2286

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 422

Oficial! Alianța Dreptei Unite s-a constituit legal! ÎCCJ a anulat decizia BEC

19 Mar 2024 425

LIVE VIDEO + TEXT Locuitori de pe strada Ionel Teodoreanu din Palazu Mare disperați din cauza alunecării de teren. Monica Roman - „S-a simțit ca un cutremur” (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Mar 2024 1189

Președintele USR Constanța, Stelian Ion, merge mâine în cartierul Palazu Mare. Cetățenii au semnalat alunecări de teren!

18 Mar 2024 770

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 680

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 483

Deputatul USR, Stelian Ion se întâlnește cu cetățenii din Palazu Mare

10 Mar 2024 535

Semiran Abdurefi, candidatul USR pentru Primăria Mangalia

06 Mar 2024 882

Gabriel Ciobanu, candidatul USR pentru Primăria comunei Agigea

29 Feb 2024 849