Deputatul USR, Stelian Ion propune ca selecția șefilor de spitale județene și DSP-uri să se facă pe baza principiului guvernanței corporatiste

Ideea că România trebuie doar să supraviețuiască acestei pandemii este un simptom al lipsei de viziune a liderilor politici - este de părere deputatul USR de Constanța, Stelian Ion.

Acesta propune ca selecția șefilor de spitale și DSP-uri pe baza principiului guvernanței corporatiste, cu organizarea unui concurs național pentru boardurile de conducere din spitale: directori generali, medicali, economici, de aprovizionare.
Potrivit lui Stelian Ion, candidații trebuie să aibă studii de management în domeniul sănătății în țară sau afară, experiență în management de cel puțin 5 ani. Totodată, parlamentarul consideră că se impune și audit periodic al spitalelor și DSP-urilor realizat de o firmă internațională de audit cu experiență relevantă în domeniul sănătății.

“Prioritatea pentru România este depolitizarea și profesionalizarea urgentă a sistemul de sănătate. Spitalele au ajuns focare de infecție din cauza managementului politizat și incompetent și angajărilor pe pile sau pe șpagă inclusiv pentru posturi de brancardieri sau infirmieri. Nu mai merge așa, și trebuie să începem acum, pentru că orice amânare va costa vieți.
Direcțiile de Sănătate Publică, care ar fi trebuit să facă anchetele epidemiologice, au eșuat complet. 60% dintre directorii DSP ocupă funcția publică fără concurs, în vreme ce 45% dintre ei n-au calificare medicală, potrivit jurnaliștilor delazero.ro. Pandemia nu se va termina pe 15 mai. Cel mai probabil vom trăi cu virusul încă doi ani de acum înainte și nu putem permite ca politizarea sistemului de sănătate să ne omoare cu zile, mai mult decât a făcut-o până acum. Acest guvern sau următorul este dator să reintroducă principiile guvernanței corporatiste pentru toate întreprinderile publice și să le extindă, cel puțin, în domeniul sănătății”, mai susține parlamentarul.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Stelian Ion (ADU) - „Eu văd dezvoltarea Constanței pe orizontală, trebuie să încurajăm aceste investiții"! (VIDEO)

17 Apr 2024 518

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 521

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria Constanța propune o administrație transparentă!

16 Apr 2024 575

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Constanța este un oraș nespălat, îl spală doar ploile, iar din cauza lucrărilor prost făcute se inundă”!

09 Apr 2024 737

ZIUA LIVE Stelian Ion, candidatul Alianței Dreapta Unită pentru Primăria municipiului Constanța - „Primăria s-a detașat de cetățeni și pare că ia decizii împotriva cetățenilor“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Apr 2024 498

ZIUA LIVE Deputatul Stelian Ion, candidatul ADU la Primăria Municipiului Constanța despre lipsa locurilor de parcare și traficul infernal!

08 Apr 2024 652

LIVE VIDEO+TEXT Ludovic Orban - „Sunt aici pentru a-l sprijini pe Stelian Ion pentru funcția de primar al Municipiului Constanța“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

05 Apr 2024 800

Sănătatea locuitorilor în pericol USR Constanța a sesizat Garda de Mediu în legătură cu poluarea din zona străzii Baba Novac !

05 Apr 2024 651

ZIUA LIVE. Stelian Ion (ADU) „Tandemul pe care îl fac cu Bogdan Bola pentru Primărie înseamnă foarte mult. Și susținerea PMP-ului este importantă”! (VIDEO)

29 Mar 2024 753

ZIUA LIVE Președintele USR Constanța, Stelian Ion - „Și așa cum am gândit alianța, ea este formula cu care noi intenționăm să câștigăm primăria” (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Mar 2024 654

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 875

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 898

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 753

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 822

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 803