Politic

Deputatul USR, Stelian Ion propune ca selecția șefilor de spitale județene și DSP-uri să se facă pe baza principiului guvernanței corporatiste

Ideea că România trebuie doar să supraviețuiască acestei pandemii este un simptom al lipsei de viziune a liderilor politici - este de părere deputatul USR de Constanța, Stelian Ion.

Acesta propune ca selecția șefilor de spitale și DSP-uri pe baza principiului guvernanței corporatiste, cu organizarea unui concurs național pentru boardurile de conducere din spitale: directori generali, medicali, economici, de aprovizionare.
Potrivit lui Stelian Ion, candidații trebuie să aibă studii de management în domeniul sănătății în țară sau afară, experiență în management de cel puțin 5 ani. Totodată, parlamentarul consideră că se impune și audit periodic al spitalelor și DSP-urilor realizat de o firmă internațională de audit cu experiență relevantă în domeniul sănătății.

“Prioritatea pentru România este depolitizarea și profesionalizarea urgentă a sistemul de sănătate. Spitalele au ajuns focare de infecție din cauza managementului politizat și incompetent și angajărilor pe pile sau pe șpagă inclusiv pentru posturi de brancardieri sau infirmieri. Nu mai merge așa, și trebuie să începem acum, pentru că orice amânare va costa vieți.
Direcțiile de Sănătate Publică, care ar fi trebuit să facă anchetele epidemiologice, au eșuat complet. 60% dintre directorii DSP ocupă funcția publică fără concurs, în vreme ce 45% dintre ei n-au calificare medicală, potrivit jurnaliștilor delazero.ro. Pandemia nu se va termina pe 15 mai. Cel mai probabil vom trăi cu virusul încă doi ani de acum înainte și nu putem permite ca politizarea sistemului de sănătate să ne omoare cu zile, mai mult decât a făcut-o până acum. Acest guvern sau următorul este dator să reintroducă principiile guvernanței corporatiste pentru toate întreprinderile publice și să le extindă, cel puțin, în domeniul sănătății”, mai susține parlamentarul.
 
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Bogdan Huțucă, președintele PNL despre polul de dreapta la Constanța “Există formule de colaborare. USR își retrage candidatul, depune listă de consilieri iar proiectele lor se regăsesc în CLM”

13 Jul 2020 1360

Stelian Ion, candidatul USR-PLUS pentru funcția de primar al Constanței “Oamenii își doresc schimbarea. Din septembrie, abordarea noastră va fi cu totul diferită” (galerie foto)

13 Jul 2020 948

Constănțeanul supărat Cum puteți numi această amenajare drept pistă pentru biciclete? (galerie foto)

11 Jul 2020 869

LIVE TEXT + VIDEO USR Constanța prezintă candidatul pentru Primăria municipiului Medgidia (galerie foto)

08 Jul 2020 2359

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 02 iulie 2020

07 Jul 2020 380

Stelian Ion, candidat al Alianței USR – PLUS, termen limită pentru PNL “Discuțiile legate de polul de dreapta la Constanța trebuie tranșate până la finalul acestei luni”!

07 Jul 2020 2008

LIVE TEXT Se pun bazele polului de dreapta la Constanța. USR, Alianța Țărănistă și PLUS au anunțat colaborarea (galerie foto+video)

06 Jul 2020 2192

Deputatul USR, Stelian Ion, testat pentru Coronavirus. Rezultatul este negativ

01 Jul 2020 596

Pentru că politicienii lor au afaceri pe litoral, PSD vrea să autorizeze prin lege toate construcțiile ilegale de pe plajă. USR anunță că se va opune până la capăt

29 Jun 2020 1872

Surse. PNL a încheiat un sondaj de etapă în municipiul Constanța. Cum stau Chițac, Făgădău, Ion și Murad în preferințele celor chestionați

22 Jun 2020 5666

Apel la responsabilitate Stelian Ion (USR)”Avem datoria să găsim cea mai bună formulă să scoatem municipiul și județul Constanța de sub imperiul incompetenței și abuzului”

20 Jun 2020 1608

USR-PLUS solicită PNL să susțină candidatura lui Stelian Ion la Primăria Constanța. La schimb ei vor susține candidatul liberal pentru Consiliul Județean

19 Jun 2020 1602

Stelian Ion, inițiator DNA-ul pădurilor "Am făcut un pas înainte în direcția apărării pădurilor, apelor, solului şi aerului din România”

18 Jun 2020 1382

DNA-ul pădurilor, legea care îl are co-inițiator pe deputatul Stelian Ion, retrimisă în comisie de senatori

11 Jun 2020 1332

Stelian Ion (USR) “În calitate de primar, mă voi implica pentru ca locuitorii orașului să respire aer curat și să se bucure de plaje însorite și de verdeață ”

05 Jun 2020 3256