Politic

Deputatul USR Stelian Ion solicită autorităților centrale și locale blocarea totală a activităților neesențiale pentru un interval de 14 zile


Deputatul USR de Constanța, Stelian Ion, solicită premierului României și ministrului afacerilor interne să dispună blocarea totală a activităților neesențiale pentru un interval de 14 zile.

După acest interval, măsura poate fi prelungită sau înlăturată, în funcție de rezultat, spune Ion Stelian.
“În acest interval trebuie luate măsuri guvernamentale suplimentare pentru sprijinirea firmelor și a angajaților afectați. Interacțiunile sociale care nu sunt absolut necesare trebuie blocate acum. În cazul în care Guvernul României nu ia această măsură de urgență, Stelian Ion îi solicită prefectului George Niculescu să dispună măsuri restrictive ferme la nivelul județului Constanța. Avem aici foarte multe persoane în carantină venite din zonele roșii și trebuie să fim cu atât mai precauți”, afirmă deputatul USR de Constanța.
 
Iată mesajul transmis de Ion Stelian, premierului, Guvernului și ministrului de Interne:
"Domnule prim-ministru Ludovic Orban, domnule ministru de interne Marcel Vela, nu riscați viața românilor! În această perioadă trebuie să rămână active doar activitățile strict necesare: domeniul energetic, telecomunicațiile, serviciile de utilități publice, unitățile care realizează alimentația publică, unitățile sanitare, farmaciile și celelalte unități/instituții care lucrează în regim de foc continuu. Restul trebuie să-și suspende activitatea. Circulația trebuie restricționată, astfel încât să ieșim din casă doar pentru urgențe. Măsurile graduale nu au dat roade. Până acum, România nu a fost capabilă să efectueze suficiente testări pentru a avea o imagine clară asupra transmiterii virusului, iar sistemul nostru medical nu este pregătit pentru așa ceva. De aceea trebuie să compensăm aceste lipsuri cu măsura distanțării sociale severe. Nu mai putem continua cu "recomandări" anemice! Să te gândești că la noi lucrurile vor evolua diferit față de ceea ce se întâmplă în celelalte state ale lumii, cu mult mai puternice decât noi, este o naivitate! Virusul nu alege în funcție de țară, cetățenie sau naționalitate. Cu cât interacțiunea socială e mai amplă, cu atât virusul se răspândește mai rapid. Știm deja acest lucru. Neasumarea suspendării totale a activităților care nu sunt absolut necesare din teama de a lua măsuri nepopulare ne expune pe toți unui risc major. O blocare totală a activității dispusă acum ne poate da o gură de oxigen și le poate oferi medicilor un răgaz pentru a-i putea trata pe cei aflați deja în suferință. Domnilor miniștri, aveți o responsabilitate enormă, așa că faceți ceea ce este clar că trebuie făcut!"
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion a depus propunerea de modificare a Ordinului nr. 414/2020 pentru obținerea avizului epidemiologic la ieșirea din izolare sau din carantină (document)

28 Mar 2020 3464

USR cere Ministerului Sănătății clarificarea normelor privind persoanele izolate la domiciliu

27 Mar 2020 562

Deputatul Stelian Ion - „Măsurile dispuse prin Ordonanța Militară nr. 3/2020 sunt insuficiente!”

26 Mar 2020 1599

Stelian Ion (USR) - „I-am solicitat ministrului de Interne să ia o serie de măsuri care să limiteze răspândirea coronavirusului”

24 Mar 2020 2506

Deputatul USR Stelian Ion explică procedura pe care a urmat-o pentru a ieși oficial din izolarea la domiciliu. Va cere Parlamentului simplificarea ei (video)

21 Mar 2020 3088

Deputatul USR Stelian Ion - „Țara Piticilor din parcul Tăbăcărie trebuie închisă temporar, nu dezinfectată!”

19 Mar 2020 2555

Bogdan Huțucă (PNL) - „Nu ne interesează alegerile, acum contează sănătatea publică și găsirea soluțiilor pentru sprijinirea mediului economic”

17 Mar 2020 1187

Deputatul USR de Constanța Stelian Ion, aflat în izolare la domiciliu și luat în evidență de DSP, dar netestat pentru COVID-19, cere amânarea alegerilor locale

17 Mar 2020 3297

Candidatul USR la primăria Constanța, Stelian Ion - "Alegerile locale trebuie amânate"!

16 Mar 2020 1572

Stelian Ion (USR) „Toate resursele financiare trebuie dirijate înspre gestionarea situației de criză“

14 Mar 2020 824

Mai mulți lideri politici din Constanța au intrat în autoizolare după ce senatorul Chițac a fost confirmat ca purtător al COVID-19

14 Mar 2020 1645

USR cere înfiinţarea unei direcţii de investigare a infracţiunilor de mediu pe modelul DIICOT

10 Mar 2020 1171

Dezbatere cu participarea deputatului USR Stelian Ion. Soluţii umane pentru animalele fără stăpân

09 Mar 2020 2178

Stelian Ion (USR) critică promisiunile făcute pe final de mandat de primarul Decebal Făgădău

06 Mar 2020 2666

Stelian Ion (USR) - „Nu mă retrag din cursa pentru Primăria Constanţa!”

03 Mar 2020 2058