Politic

Deputatul USR Stelian Ion ştie de ce este Tăriceanu relaxat „Dosarul pare mort ca urmare a iminentei prescrieri a răspunderii penale!“ (document)

Orice ar dispune Senatul cu privire la solicitarea venită din partea DNA de începere a urmăririi penale pentru luare de mită, Călin Popescu Tăriceanu nu are motive serioase de îngrijorare, este de părere deputatul USR de Constanţa Stelian Ion.
 
Acesta consideră că „Tăriceanu nu se teme, nu pentru că pesediştii l-ar lăsa baltă şi ar vota împotriva solicitării DNA, sau pentru că ar fi nevinovat (deocamdată se bucură de prezumţia de nevinovăţie), ci pentru că, împreună cu Liviu Dragnea, a modificat Codul Penal astfel încât să nu aibă niciun fel de bătaie de cap pentru perioada cât a fost prim-ministru”.
 
În concret, explică deputatul USR, au modificat art. 154 alin. (1) lit. b Cod penal referitor la prescripţia răspunderii penale pentru infracţiunile pentru care legea prevede pedeapsa închisorii între 10 şi 20 de ani, cum ar fi, spre exemplu, chiar luarea de mită.
„În prezent, pentru genul ăsta de infracţiuni, prescripţia este de 10 ani (dacă fapta a fost săvârşită la sfârşitul anului 2008, urmează a se împlini la sfârşitul anului 2018), iar potrivit modificărilor Codului Penal promovate de Tăriceanu&Dragnea, pe care CCR nu le-a declarat neconstituţionale şi care foarte probabil că vor intra în vigoare cât de curând, termenul de prescripţie va fi de 8 ani, deci se va considera deja împlinit în 2016. Avem de-a face cu o lege penală mai favorabilă care, potrivit Constituţiei, se va aplică retroactiv. Ca atare, multă zbatere pentru nimic. Dosarul pare mort de la bun început ca urmare a iminentei prescrieri a răspunderii penale”, conchide parlamentarul constănţean.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta paragraful din Codul Penal pe care deputatul Stelian Ion îşi bazează consideraţiile cu privire la dosarul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Recuperarea prejudiciilor Stelian Ion “Am depus împreună cu colegii din USR un proiect de lege prin care averea dobândită prin furt să fie confiscată”

25 May 2020 1465

Au reînceput tăierile în Pădurea Comorova. Miniștrii Mediului și Economiei, interpelați pe acest subiect de deputatul USR, Stelian Ion (document)

15 May 2020 2805

Proiectul USR “DNA-ul pădurilor”, votat în Camera Deputaților. Stelian Ion “Sănătatea mediului este o temă cu adevărat majoră pentru societate”!

14 May 2020 2525

Noi proiecte USR pentru desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților și modificarea legilor Justiției

09 May 2020 3211

Stelian Ion(USR) “PSD caută să-şi reactiveze baroni locali şi tot felul de personaje dubioase pentru alegerile locale din acest an”

06 May 2020 2460

DNA-ul pădurilor. Deputatul USR, Stelian Ion, inițiator “Specializarea magistraților și a polițiștilor pe aceasta zonă de competență este obligatorie”

05 May 2020 2606

Deputatul USR, Stelian Ion propune ca selecția șefilor de spitale județene și DSP-uri să se facă pe baza principiului guvernanței corporatiste

29 Apr 2020 2881

Stelian Ion(USR) “ Ideea redeschiderii școlilor după data de 15 mai trebuie privită cu circumspecție. Interesul copiilor trebuie raportat la dreptul la sănătate”

24 Apr 2020 3050

Achiziții publice de medicamente și echipamente în timpul pandemiei, la liber. Stelian Ion (USR) “Perioada grea pe care o traversăm nu trebuie să fie un paravan pentru nimeni”

23 Apr 2020 3011

Deputatul Stelian Ion, despre acordul MAI-BOR”Am stat izolați o lună de zile, am sacrificat economia, medicii, pentru ce? Să ducem virusul din ușă-n ușă, cu girofarul? ”

16 Apr 2020 3061

Stelian Ion (USR), despre ordinul de stopare a internărilor în spitale „Cine răspunde dacă starea unui pacient non-covid se degradează sau, mai rău, acesta decedează? (document)

10 Apr 2020 3285

Stelian Ion îi solicită ministrului Vela să permită personalului navigant să revină în țară aplicându-i-se izolarea la domiciliu, și nu plasarea în carantină instituționalizată

08 Apr 2020 3999

Stelian Ion (USR) - „I-am trimis primarului Făgădău un ghid referitor la procedura de toaletare. Nu a ținut cont și continuă să ciopârțească arborii din oraș”

07 Apr 2020 3109

Deputatul USR Stelian Ion vine cu o nouă propunere către CLM. Proiectul vizează măsuri de organizare a activității instituțiilor publice locale (document)

04 Apr 2020 4012

Deputatul USR de Constanța Stelian Ion acuză PNL și PSD de ipocrizie şi de populism, în chestiunea impozitării pensiilor speciale

03 Apr 2020 3030