Deputatul USR Stelian Ion ştie de ce este Tăriceanu relaxat „Dosarul pare mort ca urmare a iminentei prescrieri a răspunderii penale!“ (document)

Orice ar dispune Senatul cu privire la solicitarea venită din partea DNA de începere a urmăririi penale pentru luare de mită, Călin Popescu Tăriceanu nu are motive serioase de îngrijorare, este de părere deputatul USR de Constanţa Stelian Ion.
 
Acesta consideră că „Tăriceanu nu se teme, nu pentru că pesediştii l-ar lăsa baltă şi ar vota împotriva solicitării DNA, sau pentru că ar fi nevinovat (deocamdată se bucură de prezumţia de nevinovăţie), ci pentru că, împreună cu Liviu Dragnea, a modificat Codul Penal astfel încât să nu aibă niciun fel de bătaie de cap pentru perioada cât a fost prim-ministru”.
 
În concret, explică deputatul USR, au modificat art. 154 alin. (1) lit. b Cod penal referitor la prescripţia răspunderii penale pentru infracţiunile pentru care legea prevede pedeapsa închisorii între 10 şi 20 de ani, cum ar fi, spre exemplu, chiar luarea de mită.
„În prezent, pentru genul ăsta de infracţiuni, prescripţia este de 10 ani (dacă fapta a fost săvârşită la sfârşitul anului 2008, urmează a se împlini la sfârşitul anului 2018), iar potrivit modificărilor Codului Penal promovate de Tăriceanu&Dragnea, pe care CCR nu le-a declarat neconstituţionale şi care foarte probabil că vor intra în vigoare cât de curând, termenul de prescripţie va fi de 8 ani, deci se va considera deja împlinit în 2016. Avem de-a face cu o lege penală mai favorabilă care, potrivit Constituţiei, se va aplică retroactiv. Ca atare, multă zbatere pentru nimic. Dosarul pare mort de la bun început ca urmare a iminentei prescrieri a răspunderii penale”, conchide parlamentarul constănţean.
 
În secţiunea „Documente” puteţi consulta paragraful din Codul Penal pe care deputatul Stelian Ion îşi bazează consideraţiile cu privire la dosarul preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 366

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 427

ZIUA LIVE De ce vrea Stelian Ion să-și ia revanșa în 2024!

28 Mar 2024 363

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 725

Oficial! Stelian Ion și Claudiu Iorga Palaz, candidații din partea Alianței Dreapta Unită pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța

20 Mar 2024 705

Situație disperată, semnalată autorităților din Constanța Investitorul RENT MOB.RO SRL, acuzat că pune în pericol viața a zeci de locatari pe strada Ionel Teodoreanu din cartierul Palazu Mare (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Mar 2024 2285

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 421

Oficial! Alianța Dreptei Unite s-a constituit legal! ÎCCJ a anulat decizia BEC

19 Mar 2024 421

LIVE VIDEO + TEXT Locuitori de pe strada Ionel Teodoreanu din Palazu Mare disperați din cauza alunecării de teren. Monica Roman - „S-a simțit ca un cutremur” (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Mar 2024 1187

Președintele USR Constanța, Stelian Ion, merge mâine în cartierul Palazu Mare. Cetățenii au semnalat alunecări de teren!

18 Mar 2024 768

Reacții puternice de la liderii ADU Constanța! Stelian Ion, Claudiu Palaz și Bogdan Bola, declarații despre decizia BEC

17 Mar 2024 678

Alianța Dreapta Unită solicită Avocatului Poporului să sesizeze CCR în legătură cu OUG privind comasarea alegerilor europarlamentare și locale

11 Mar 2024 481

Deputatul USR, Stelian Ion se întâlnește cu cetățenii din Palazu Mare

10 Mar 2024 532

Semiran Abdurefi, candidatul USR pentru Primăria Mangalia

06 Mar 2024 870

Gabriel Ciobanu, candidatul USR pentru Primăria comunei Agigea

29 Feb 2024 848