Dezbatere organizată de UCRAPGheorghe Chiriac - "Administratorul public nu trebuie să se laude cu realizările primarului ca apoi să candideze şi el"

Administrator_-_Mereni_primar_Gheorghe_Chiriac.jpgPatru primari din judeţul Constanţa au participat la Bucureşti, la dezbaterea cu tema "Administratorul public - factor de succes pentru un management eficient la nivel local".

Evenimentul a fost organizat de Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Unitatea Centrală pentru Reforma Administraţiei Publice (UCRAP). Primele ateliere de lucru la nivel local în cadrul acestui proiect, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Dezvoltarea Capacităţii Administrative, s-au desfăşurat în perioada 3-5 februarie, la Bucureşti, Bacău, Craiova şi Cluj-Napoca. La dezbateri au participat aproximativ 70 de persoane - reprezentanţi ai autorităţilor administraţiei publice locale din ţară. Judeţul Constanţa a fost reprezentat la aceste dezbateri de primarii comunelor Ostrov, Lumina, Grădina şi Mereni. Primarul comunei Mereni, Gheorghe Chiriac, ne-a declarat că susţine ideea ca o primărie să aibă un administrator public, însă în anumite condiţii.

Susţine funcţia de administrator public

"Sunt de acord să existe administrator public, pentru că acesta poate să mai degreveze din sarcinile primarului, dar să existe un statut clar, astfel încât atribuţiile sale să nu se confunde cu ale viceprimarului. Cel mai important este ca administratorul public să nu fie implicat politic, să facă parte dintr-un corp al funcţionarilor publici, şi, preferabil, să fi acumulat experienţă în sectorul privat, pentru că acolo se confruntă cu diverse situaţii care îl fac să fie mai bine pregătit", a subliniat primarul Gheorghe Chiriac. "Este important ca administratorul public să nu fie implicat politic, pentru ca după un mandat să nu se laude cu realizările primarului în funcţie şi să candideze pentru postul lui", a adăugat edilul, mai în glumă, mai în serios.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 08 mai 2023

09 May 2023 1468

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 06 septembrie 2022

08 Sep 2022 2113

O eșuare… perfectă!

02 Apr 2021 4700

Doliu în IPJ Tulcea! S-a stins din viață colonelul în rezervă Gheorghe Chiriac

23 Mar 2021 1890

Ani de judecată pentru aproape zece hectare de teren Codruţ Cătălin Deji, în aşteptarea ultimei decizii! (document)

16 May 2016 4768

Comunicat de presă - PNL

14 Sep 2015 2119

Proiect eolian din Constanţa, desfiinţat

23 Apr 2015 2743

Curtea de Apel a decis - primarii de la Limanu şi Mereni au scăpat de incompatibilitate

13 Mar 2015 2216