Dezbatere publică pe tema Codului Patrimoniului la Constanța

  • Codul Patrimoniului, care reglementează regimul juridic general al bunurilor culturale şi naturale se află în dezbatere publică
  • Senatorul USR de Constanța, Remus Negoi, membru al Comisiei  pentru cultură şi media organizează o dezbatere pe această temă joi, 17 februarie, de la ora 16:00, la Hotel Continental Forum
  • La discuţii vor participa, printre alții, specialiști de la Comisia Națională a Arheologiei şi de la Institutul Naţional al Patrimoniului, profesori universitari, muzeografi, parlamentari, oameni de cultură
  • În primăvara anului trecut, senatorul a cerut în cadrul unei declarații politice, resuscitarea Poliției Patrimoniului, structură care a descurajat, timp de mai bine de un deceniu, braconajul arheologic şi jaful asupra patrimoniului naționa
 
 

 
De puțin timp a fost pus în dezbatere publică mult așteptatul Cod al Patrimoniului, ce ar trebui să fie cartea de căpătâi a protecției monumentelor istorice şi să reglementeze regimul juridic general al bunurilor culturale şi naturale.
 
Actul normativ urmăreşte clarificarea, simplificarea şi transparentizarea procedurilor şi mecanismelor pentru protejarea şi punerea în valoare a patrimoniului cultural.
 
Senatorul USR de Constanța, Remus Negoi, membru al Comisiei  pentru cultură şi media organizează o dezbatere pe această temă joi, 17 februarie, de la ora 16:00, la Hotel Continental Forum (fost Ibis) din Constanța.
 
La discuţii vor participa, printre alții, specialiști de la Comisia Națională a Arheologiei şi de la Institutul Naţional al Patrimoniului, profesori universitari, muzeografi, parlamentari, oameni de cultură.
 
Menționăm că în primăvara anului trecut, senatorul a cerut în cadrul unei declarații politice, resuscitarea Poliției Patrimoniului, structură care a descurajat, timp de mai bine de un deceniu, braconajul arheologic şi jaful asupra patrimoniului național, însă, în ultima perioadă, ofiţerii de patrimoniu au fost obligaţi să se ocupe de cu totul altceva, iar consecinţele sunt cât se poate de vizibile.
 
 Astfel, în situri de maximă importanţă s-au ridicat construcţii fără autorizaţie, iar din 2012 până în prezent, numărul detectoarelor de metale, care aduc pagube stratului arheologic, a crescut de 400 de ori.
 

Totodată, senatorul a solicitat ca noul Cod al Patrimoniului să fie implementat cât mai curând posibil.
 
PRECIZĂRI:


Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:

Senatorul USR Remus Negoi cere resuscitarea Poliției Patrimoniului!
 

 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Ludovic Orban, prezent la Constanța, la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei- „Actuala guvernare a promis spital în Constanța și nu a construit. Nu dă doi lei pe viața constănțenilor“ (FOTO+VIDEO)

30 Sep 2023 750

Afaceri Constanța Sorin Mocianu se retrage din Cin-Cin SRL, firma care administrează restaurantul cu același nume

29 Sep 2023 6286

Ludovic Orban, prezent la Constanța. Participă la Școala politică a Tineretului Forța Dreptei

29 Sep 2023 465

Dumitru Buzatu a fost exclus din PSD. Fiul său a demisionat din Guvern

23 Sep 2023 549

CL Hârșova funcționează incomplet Comisia de Abuzuri și Petiții din Camera Deputaților a analizat cazul unui consilier PSD care nu-și poate exercita mandatul

22 Sep 2023 542

#citeșteDobrogea Frontul Românesc - O formațiune politică bazată pe ideea naționalistă „numerus valahicus“

19 Sep 2023 1907

Şcoala de Vară a Tineretului Naţional Liberal Deputatul Bogdan Huţucă, președintele PNL Constanța -„Am recomandat tinerilor să fie cea mai bună variantă a lor"

17 Sep 2023 595

Proiect de lege Parlamentarii PSD vor pedepse de până la 25 de ani pentru cultivarea și traficul de droguri

16 Sep 2023 588

Reprezentanții PNL Constanța, prezenți la Școala de Vară a Tineretului Național Liberal de la Neptun (VIDEO)

15 Sep 2023 1026

Ministrul Cătălin Predoiu după ridicarea MCV-ului în domeniul Justiţiei Statul român are succes în obiectivele sale atunci când toate cele trei puteri cooperează“

15 Sep 2023 414

Școala politică de vară a partidului AUR se desfășoară la Neptun. Ce mesaj a transmis George Simion?

15 Sep 2023 888

MapN Reuniuni în cadrul SEDM

14 Sep 2023 467

Președintele AUR, George Simion „Nu avem un candidat stabilit pentru Primăria Constanța"!

12 Sep 2023 934

Protest USR la Ministerul Sănătății. Rafila, chemat să explice în Parlament tăierea banilor din PNRR pentru spitale. Este vizat și spitalul Mama și Copilul de la Constanța (VIDEO)

12 Sep 2023 651

Declarații de avere Constanța Averea și interesele Cristinei Rizea, deputat neafiliat (DOCUMENTE)

12 Sep 2023 685