Politic

UPDATE Dezbaterea electorală anunţată de Klaus Iohannis va avea loc marţi la Biblioteca Centrală Universitară

Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) anunţă că va asigura "un spaţiu neutru" pentru dezbaterea electorală cu formatori de opinie, jurnalişti şi politologi anunţată de preşedintele Klaus Iohannis, propunerea ca aceasta să se desfăşoare marţi, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I", fiind agreată de echipa de campanie a candidatului PNL la prezidenţiale, scrie Agerpres.

"Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative şi-a manifestat deschiderea de a asigura un spaţiu neutru de desfăşurare a unei dezbateri, în contextul apropierii celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din România, pentru buna informare a opiniei publice şi pentru cultura democratică a societăţii româneşti. Având în vedere anunţul public al candidatului PNL de a organiza o dezbatere cu formatori de opinie, reprezentanţi ai mass-media şi politologi şi în urma dialogului cu echipa de campanie a candidatului Klaus Iohannis, propunerea SNSPA a fost agreată. Evenimentul va avea loc marţi, 19 noiembrie 2019, într-un spaţiu neutru politic, dar, în acelaşi timp, reprezentativ pentru societatea românească, respectiv în Aula Bibliotecii Centrale Universitare 'Carol I'", se arată într-un comunicat transmis de SNSPA, preluat de Agerpres.


Potrivit Agerpres, instituţia subliniază "încă o dată importanţa comunicării publice oneste, deschise, echilibrate, care să atingă teme esenţiale privind modul în care funcţionează instituţiile politice din România, modul în care s-a derulat mandatul actual al preşedintelui României, precum şi direcţiile şi priorităţile care pot contribui la viitorul ţării".

Detaliile dezbaterii vor fi comunicate public imediat după ce acestea vor fi agreate de toate părţile implicate în organizarea acestui eveniment, mai menţionează sursa citată.

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat miercuri că în 19 noiembrie va participa la o dezbatere la care vor fi invitaţi politologi, formatori de opinie şi jurnalişti.

"Înţeleg perfect nevoia, dorinţa de a avea o dezbatere reală, aşezată, cu candidaţii din turul doi. Cum nu accept însă această dezbatere cu doamna Dăncilă de la PSD, voi organiza eu, împreună cu echipa mea, o dezbatere aşezată săptămâna viitoare, marţi seara, la care vor fi invitaţi să dezbată, împreună cu mine, mandatul pe care l-am încheiat, planul pentru mandatul pe care sper că îl obţin în continuare, politologi, formatori de opinie, jurnalişti. Va fi o discuţie deschisă, aşezată, care cu siguranţă va fi pe placul românilor", a spus Iohannis.

UPDATE: Klaus Iohannis a transmis temele de discuție pe care le va discuta în cadrul dezbaterii electorale, potrivit sursei mai sus citate:

"Vom discuta pe toate temele care sunt de interes într-o campanie prezidenţială: despre mandatul care a trecut, despre reuşite, despre ce s-ar fi putut face poate mai bine şi urmează să se facă în al doilea mandat, despre diferite teme de interes pentru public. Pentru mine este importantă această dezbatere, fiindcă românii acum sunt foarte interesaţi de aceste teme şi din acest motiv am gândit un format care realmente ajunge la chestiune, nu o discuţie formală sau de tip cancan, ci o discuţie aplicată pe ce a făcut şi ce va face preşedintele", a afirmat Iohannis.

Sursă foto: Arhivă ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Klaus Iohannis, decorat în Germania cu Premiul Charlemagne

14 Dec 2019 126

Klaus Iohannis, precizări despre alegerile anticipate din Marea Britanie. Ce se va întâmpla cu românii de acolo

13 Dec 2019 457

Klaus Iohannis, declarații la Bruxelles. A vorbit despre ratingul de țară

12 Dec 2019 394

Preşedintele Iohannis, prezent la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles

12 Dec 2019 244

O nouă întâlnire la Cotroceni Prezenți Klaus Iohannis, Ludovic Orban și ministrul Florin Cîțu. Care este tema

11 Dec 2019 314

Lista celebrilor condamnați care rămân fără decorații, completată de nume celebre

11 Dec 2019 516

Noi decrete, semnate de președintele Klaus Iohannis

11 Dec 2019 278

Președintele Iohannis a semnat decretul privind conferirea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989 - Luptător cu Rol Determinant”

11 Dec 2019 648

Prima reacție a lui Adrian Năstase, după ce Klaus Iohannis a decis să-i retragă decorația

10 Dec 2019 373

Klaus Iohannis „Nu cred că cineva vrea să renunțe la pensiile de serviciu ale militarilor“

10 Dec 2019 493

Președintele va retrage decorațiile celor care au condamnări penale

10 Dec 2019 212

Klaus Iohannis l-a decorat pe ambasadorul SUA la București, la finalizarea mandatului acestuia

10 Dec 2019 224

Președintele Iohannis, discurs înainte de ședința CSM. „Tensiuniile interne trebuie lăsate în plan second”

10 Dec 2019 352

Mesajul Președintelui Klaus Iohannis, cu prilejul Zilei Internaționale Anticorupție

09 Dec 2019 218

Klaus Iohannis „Îmi doresc ca primarii să fie aleşi în două tururi“

09 Dec 2019 251