Directori cu masini de lux Porsche, Audi si Land Rover

cap_1.jpgLa categoria autoturisme deţinute, cel mai avut şef coordonator adjunct este Marius Ciobanu de la ITM Constanţa # Acesta are un Porsche Cayenne, un Porsche Boxter, un Volkswagen Caddy şi un Mini One

Chiar dacă nu au maşini de genul celor prezentate la cea de-a doua ediţie a Exotic Car Show, noua generaţie de directori de deconcentrate sunt amatori de maşini de lux. În declaraţiile de avere ale acestora figurează autoturisme precum Mercedes clasa A, Porsche Cayenne, Land Rover, Grand Cherokee, Volvo sau Audi. 

Potrivit ultimelor declaraţii de avere postate pe site-urile instituţiilor deconcentrate în fruntea cărora se află, prea puţini directori nu au şi maşini personale în afara celor din parcul auto al instituţiei. Printre aceştia se află directorul Direcţiei Apele Române Dobrogea Litoral, Laurenţiu Marin, care foloseşte maşina din dotarea instituţiei pe care o conduce. „Nici nu cred că are permis de conducere", a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei, Cătălin Anton, după ce Marin nu a fost de găsit şi nici vreo declaraţie de avere a sa nu era postată pe site-ul Administraţiei Naţionale Apele Române (contrar dispoziţiilor legale). În categoria directorilor fără autoturism - cel puţin după cum arată ultimele declaraţii de avere - se mai înscriu şi Ion Bogdan, directorul Direcţiei Silvice Constanţa, Liviu Mocanu de la CJAS şi Vasile Petro, şeful Comisariatului Judeţean al Gărzii Naţionale de Mediu. Însă, la fel de posibil este ca directorii menţionaţi mai sus să aibă pe numele soţiilor sau copiilor automobilele achiziţionate.

Şef cu state vechi la Direcţia pentru Sport a Judeţului Constanţa, Elena Frâncu are doar un Audi A3, cumpărat în 2008. Noul şef de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa, Senol Zevri, are un Renault Megane cumpărat în 2005, iar Cristina Samoilă de la Casa Judeţeană de Pensii, o Dacia Solenza. În această categorie se mai află şi directorul APIA Constanţa, Aurel Şuşman, care şi-a luat în 2005, în leasing, un BMW X5 şi Boris Parpală (DADR), şef peste agricultorii din judeţ, care are „cea mai tare maşină din judeţ", un Opel Signum din 2004.

colaj_1.jpgVolvo la Cultură

Noul director coordonator de la Direcţia Judeţeană pentru Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Naţional, Daniela Căruţiu, deţine - după cum arată declaraţia completată pe 4 iunie 2009 - două autoturisme Volvo, un V40 achiziţionat în 1997 şi un S40, cumpărat în 2008, dar şi o Dacia 1310 din 1997. Şi directorul de la Inspectoratul Teritorial în Construcţii, Ion Florentin, şi-a luat în 2007 şi 2008 două maşini, un Volkswagen şi un Peugeot, după ce în 2006 şi 2007 a înstrăinat alte două. Şi directorul coordonator al Gărzii Financiare Constanţa, Radu Cristian, se mândreşte cu două maşini de lux: un Mercedes A din 2000 şi un BMW seria 5, din 2006.

Parcul auto de la ITM

Potrivit declaraţiilor de avere postate pe site-ul Inspectoratului Teritorial de Muncă Constanţa, dacă şi-ar pune la un loc autoturismele personale, actuala conducere a instituţiei s-ar putea lăuda cu un parc auto... „actualizat". La o primă analiză, a reieşit clar că maşinile autohtone nu sunt pe placul directorilor ITM. În timp ce directorul coordonator Florian Constantin deţine o Toyota fabricată în 2006, iar adjuncta sa, Daniela Neagu, conduce un Volkswagen din 1997, colegul lor de partid le-a dat clasă. Directorul coordonator adjunct al ITM Constanţa, Marius Ciobanu, deţine un Porsche Cayenne (an de fabricaţie 2004), un Porsche Boxter (din 2002), un Volkswagen Caddy (din 2008) şi un Mini One fabricat în 2007.

Huţucă - Audi A4, Culeţu - Jeep Grand Cherokee

Directorul coordonator al Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa, Bogdan Huţucă, are gusturi fine. El conduce un Audi A4, fabricat în anul 2004.

În schimb, omologul său de la Direcţia pentru Tineret, Cristina Brânzoi, a rămas fidelă autoturismului său marca Daewoo Matiz, fabricat în anul 2002. Colegul său de partid şi din CJC, Dionisie Culeţu - directorul coordonator adjunct al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului, preferă maşinile mari şi mai stabile. În declaraţia sa de avere apare un Jeep Grand Cherokee (din 2007). Şeful de la Oficiul Teritorial pentru IMM-uri şi Cooperaţie, social - democratul George Vişan a reuşit să-şi cumpere, relativ recent, un Renault al cărui an de fabricaţie este 2008.

colaj_2.jpgDima, deranjat de întrebare

Contactat telefonic, directorul coordonator al Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorului Constanţa, Bogdan Dima s-a simţit deranjat pentru un fleac, atunci când a fost întrebat ce maşină conduce. „Dacă sunteţi curioşi, aflaţi din declaraţia mea de avere", a fost replica tăioasă a acestuia. Numai că, dacă declaraţia sa de avere apărea postată pe vreun site - al ANPC sau al CRPC Constanţa - nu l-am mai fi oprit din activitatea sa tumultoasă pentru „asemenea întrebări".

Activitatea, nu maşina personală!

În opinia unor directori de deconcentrate, pe timp de criză economică şi secetă, altele ar trebui să fie subiectele prioritare pentru presă, nu maşinile pe care le au ei. Altfel spus, ei preferă să le evidenţiem munca şi preocupările legate de rezolvarea unor probleme şi nicidecum averile.

Totuşi, după o teorie de acest gen, ei au binevoit să ne divulge ce autoturisme conduc... în timpul liber.

Directorul Direcţiei Regionale Poşta Română, Alexandru Maxim, are un Volkswagen Pasat fabricat în 2003.

Directorul coordonator al Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială, Valentina Munteanu, plăteşte şi acum un leasing pentru un Hyundai Elantra (2004).

Cu maşina firmei

Mircea Chipăilă, şeful Inspectoratului Teritorial pentru Calitatea Seminţelor şi Materialului Săditor, conduce o Toyota din 2008. Dacă soţia sa poate fi văzută la volanul unui Volkswagen, Geronimo Brănescu, directorul coordonator al DSVSA preferă Land Rover. „Conduc un Land Rover, maşina mea preferată, dar este una dintre maşinile luate pe firmă, nu e pe numele meu", a specificat Brănescu. Tot la „mâna soţiei" stă şi directorul coordonator al Direcţiei de Statistică, Gheorghe Buşu. „Eu merg cu un Opel Astra Clasic din anul 2006, dar e luat pe firma soţiei", a menţionat Buşu.

{mos_ri:Porsche,Audi,Land Rover}

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

noi

07 Jul, 2009 09:03

tara piere, baba se piaptana.

Articole asemanatoare

Primăria Municipiului Constanța angajează casier. Detalii

29 Mar 2024 356

Universitatea Ovidius din Constanța angajează. Iată ce post este scos la concurs

29 Mar 2024 476

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa angajează biolog. Cine poate participa la concurs

29 Mar 2024 353

Angajări Constanța Post vacant la Școala Gimnazială Nr. 22 „I. C. Brătianu” Constanța

28 Mar 2024 863

Angajări Constanța Termoficare Constanța SRL angajează. Detalii

27 Mar 2024 598

Primăria Orașului Techirghiol, județul Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

26 Mar 2024 2484

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 341

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 849

Prefectul Silviu Coșa- „Viitorul energetic al Constanței este promițător“

22 Mar 2024 556

Locuri de muncă Constanța Școala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă angajează îngrijitor

21 Mar 2024 513

Ce sărbătoare este în calendarul ortodox, la data de 21 martie 2024?

21 Mar 2024 1121

Huțucă (PNL) „NATO construiește cea mai mare baza militară din Europa în județul Constanța!"

19 Mar 2024 680

Locuri de muncă Constanța Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” scoate la concurs posturi vacante. Detalii

18 Mar 2024 862

Școala Gimnazială Nr. 29 ,,Mihai Viteazul’’ Constanța angajează. Ce post este scos la concurs

18 Mar 2024 785

Grădinița cu Program Prelungit „Mugurel” Constanța angajeză. Iată postul vacant

18 Mar 2024 849