Directorii si-au luat vacanta

PD_Adrian_Manole2.jpgPrin instituţiile publice a bătut vântul # Directorii de deconcentrate şi nu numai şi-au luat demult concediu

Majoritatea directorilor de descentralizate au fost „izgoniţi" în concediu de sfârşitul de an. Se pare că cea mai mare parte a directorilor şi-au lăsat atribuţiile pe seama secretarelor sau a celorlalţi angajaţi care nu au avut parte de un concediu prelungit ca al lor.
Stresul de peste an şi-a spus cuvântul, aşa că şefii deconcentratelor şi-au luat tălpăşiţa şi au preferat să dirijeze serviciile instituţiei pe care o conduc din  umbră. Am încercat să-i contactăm telefonic pentru a vedea cu ce gânduri încheie 2008 şi am constatat cu dezamăgire că majoritatea şefilor deconcentratelor şi-au luat vacanţă mai devreme.
Din categoria directorilor plecaţi în concediu face parte Daniela Dragomir, şefa Direcţiei de Muncă, Solidaritate Socială şi Familie Constanţa. Alţi directori plecaţi în vacanţă sunt şi Marius Enescu, şeful Autorităţii de Sănătate Publică Judeţeană Constanţa, dar şi Adrian Manole, directorul Agenţiei pentru Protecţia Mediului.
La Casa Judeţeană de Pensii, ieri, în jurul orei 11.00, probabil că nu se mai afla nici picior de funcţionar prin instituţie, devreme ce, deşi am insistat, nu ne-a răspuns nimeni la telefon. Aceeaşi situaţie am întâlnit-o şi la Direcţia Apelor „Dobrogea - Litoral", unde, probabil după obiceiul deja împământenit, şi Gheorghe Babu, şeful instituţiei, îşi luase liber. 

Unii mai şi muncesc

Unul dintre puţinii directori aflaţi la datorie până în ultima zi din an este şefa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Emilia Murineanu, care a urat tuturor un an nou mai bun. „Valurile mării să ducă toate neîmplinirile în adâncuri şi să aducă la lumină energii noi, pozitive, pentru anul care vine. Conştientizăm faptul că poporul român trebuie să treacă printr-o mare încercare anul care vine. De aceea îmi exprim speranţa că prin capacitatea acestui generos, inventiv şi optimist popor de a sintetiza toate valorile şi resursele morale, spirituale, intelectuale şi fizice, anul care vine va fi în egală măsură un an de sacrificii şi succese. Urez constănţenilor mei, compatrioţilor, naţiunilor Europei şi întregii lumi, pace, înţelepciune, împliniri şi gânduri frumoase. La mulţi ani!".

DMSSF_Daniela_Elena_Dragomir_01.jpgDirectori la datorie... sau ba

Încă de la orele  dimineţii, inspectorul şef în cadrul Inspectoratului Regional pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, Eugen Voineagu, se afla la datorie. După un an bun, după cum ne-a declarat, urmează unul încă de la început plin de incertitudini: „Să vedem ce va fi, le trecem pe toate, numai sănătoşi să fim". În aceeaşi situaţie a fost şi Ionel Spătaru, de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară. Prezent la post, Spătaru a apreciat anul ce a trecut unul bun, dar „se putea şi mai bun". Şi inspectorul şef Aurelian Zaheu era în plină acţiune. Nu l-am găsit la birou, la orele dimineţii, personalul instituţiei ne-a declarat că este la o şedinţă la Prefectură.

„Mai încercaţi!"



La Inspectoratul Teritorial pentru Calitatea Seminţelor, nimeni. Se pare că de la cel mai mărunt angajat până la director, cu toţii şi-au luat câteva zile de concediu, din moment ce nimeni nu a  binevoit să răspundă la telefon.
Cât despre Virgil Lungu, de la Direcţia Judeţeană de Cultură, Culte şi Patrimoniul Cultural Naţional Constanţa, secretara ne-a spus că ajunge mai târziu la birou. Cât de târziu... „mai încercaţi". Şi când am mai încercat, n-a mai răspuns nimeni la telefon. De la Oficiul de mobilizare a economiei şi pregătirea teritoriului pentru apărare, amiaza l-a găsit pe Gheorghe Tănase vorbind la telefon. Chiar dacă am revenit după câteva minute, nu l-am mai găsit pe directorul Tănase în post. Culmea, abia ce ieşise pe uşă. „A trebuit să plece, dar mi-a spus să vă transmit la mulţi ani şi un an bun", ne-a spus secretara.


Ia-i de unde nu-s

La Inspectoratul Şcolar Judeţean, nici măcar secretara nu răspunde. Doar faxul mai funcţionează. Grigore Mertoiu, de la Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Animalelor, nu-i de găsit la sediul instituţiei pentru simplul motiv că se relaxează în concediu. La Inspectoratul Teritorial de Muncă, Eugen Bola munceşte de acasă şi va mai da pe la serviciu cel mai probabil pe 5 ianuarie. Directorul Direcţiei Judeţene de Statistică Constanţa, Enache Buşu, este mai norocos şi are parte de momente de relaxare până la jumătatea lunii ianuarie.

DSP_Marius_Dumitru_Enescu.jpgDin când în când se mai lucrează

Secretarele unor directori ne-au asigurat că şefii lor nu au plecat în concediu, dar momentan sunt ocupaţi sau plecaţi cu treburi. Dar se întorc. Virgil Vasile Ianca, directorul Direcţiei Regionale de Metrologie Legală, nu a fost de găsit ieri, în jurul orei 12.00. „E plecat, dar nu mi-a spus când se întoarce. De obicei, stă aici până la 16.00", ne-a declarat un reprezentant al instituţiei. Cu toate acestea, ne-a asigurat că, astăzi, de la orele 8.00-8.15, îl găsim pe baricade. Îl credem pe cuvânt. Dar nu numai pe el. Elena Frâncu, director executiv al Direcţiei de Sport a Judeţului Constanţa, nu a putut să vorbească la telefon, pentru că, aşa cum ne-a spus secretara, era ocupată la birou. După o oră, Elena Frâncu, tot ocupată a rămas... cu treburi legate de serviciu, presupunem. La Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea, niciunul dintre şefi nu era în concediu, dar, la momentul respectiv, nu se afla nimeni la birou.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Handbal Victorie în deplasare cu Potaissa Turda și CSM Constanța s-a calificat în sferturile Cupei României

20 Mar 2024 804

Sondaje de opinie Peste 70% dintre participanții la sondaj nu cred că România va adera la Schengen și pe cale terestră în 2024!

21 Jan 2024 956

BTA 38% dintre bulgarii dintr-un studiu global sunt pesimişti faţă de 2024, alţi 18% - optimişti

01 Jan 2024 711

CSM Constanța „Pentru România!“, a strigat Elena Zaharia, după ce a învins-o pe japoneza Rin Mende la Campionatul Mondial

02 Dec 2023 1062

Tenis de masă CSM Constanța s-a calificat în sferturile ETTU EuroCup Women

16 Nov 2023 818

Baschetbalistele de la CSM Constanța s-au calificat în sferturile Cupei României (GALERIE FOTO)

07 Oct 2023 974

Gânduri frumoase pentru elevi Bogdan Huțucă, deputat PNL - „Educația este cea mai bună trambulină spre o carieră de succes"!

11 Sep 2023 704

Liga a 4-a Constanța 2023/2024 Fotbalist nigerian la Viitorul Cobadin. Transferat și un jucător care a evoluat în Germania (GALERIE FOTO)

16 Aug 2023 3464

Tenis de masă Medalie pentru fetele de la LPS „Nicolae Rotaru“ la Naționalele de juniori Under-13

15 May 2023 1755

Horoscop Este rost de câștiguri importante la debutul acestei săptămâni

10 Apr 2023 1298

Reuven Azar, Ambasador al Israelului în România – „Considerăm că orașul Constanța poate deveni un hub în Marea Neagră”

30 Mar 2023 1095

Eliza Samara a rămas cu o victorie uriașă la Singapore, contra campioanei olimpice, și cu un alt meci memorabil, cu Margaryta Pesotska

16 Mar 2023 1666

Fotbalistele de la Farul Constanța s-au calificat în sferturile Cupei României

13 Mar 2023 1366

#ConstanțaEsteBine 7.03.2023 Matematica lunii martie

07 Mar 2023 1333

Sondaj de opinie 73% dintre constănțeni nu cred că cele două spitale noi finanțate prin PNRR vor fi finalizare până în 2026!

13 Feb 2023 1373