Discuțiile privind desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, reluate în Coaliție, săptămâna viitoare

  • Ministrul Justiţiei, Stelian Ion a susținut din nou în şedinţa de coaliţie desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ)
  • Ion a menţionat că nu s-a ajuns la niciun rezultat, întrucât "PNL nu a venit cu o anumită soluţie"
  • Discuţiile vor fi reluate pe acest subiect săptămâna viitoare
 
Ministrul Justiţiei, Stelian Ion a susținut din nou în şedinţa de coaliţie desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ), menţionând că nu s-a ajuns la niciun rezultat, întrucât "PNL nu a venit cu o anumită soluţie", iar discuţiile vor fi reluate pe acest subiect săptămâna viitoare, până când se va debloca această "situaţie neplăcută".
 
„Colegii din PNL nu au venit cu o anumită soluţie. După doi ani de zile de la emiterea avizului Comisiei de la Veneţia, dumnealor, juriştii, au tras concluzia că proiectul Guvernului nu respectă întocmai avizul Comisiei de la Veneţia şi că ar trebui alte reglementări. Nu au spus ce anume reglementări şi trebuie să descoperim împreună care reglementări ar trebui propuse, ce alte garanţii ar trebui introduse în acest proiect. Concluzionând, după două luni de zile de la citirea prima oară a avizului Comisiei de la Veneţia, înţeleg de la colegii din PNL că există în viziunea lor anumite probleme cu proiectul Guvernului şi că ar trebui venit cu alte amendamente", a precizat Stelian Ion.
 
El a adăugat că liberalii au venit la şedinţă cu o referire cu caracter general din partea Comisiei de la Veneţia.
 
"Nu au venit cu ceva explicit, mai degrabă a fost o referire cu caracter general din partea Comisiei de la Veneţia, care vizează numărul mare de plângeri formulate în principal de justiţiabili împotriva unor magistraţi, număr mare care e cunoscut. Dar această problemă nu era o condiţionare pusă de Comisia de la Veneţia pentru desfiinţarea SIIJ. Nu a fost menţionată ca atare în proiect. E o temă de gândire, o temă de lucru, pe care oricum o aveam în vedere. E greu totuşi să stabileşti filtre pentru justiţiabili, să le impui să nu formuleze plângeri atunci când sunt nemulţumiţi (...). Ce este important este să înţelegem cu toţii refacerea competenţei DNA pe infracţiunile de corupţie", a afirmat ministrul Justiţiei.
 
În opinia lui, Coaliţia ar fi trebuit să meargă mai departe cu acest proiect, respectiv desfiinţarea SIIJ, pe care şi l-a asumat în programul de guvernare.
 
"Orice alte modificări trebuie aduse în legile justiţiei, pe care le avem şi pe acestea în dezbatere, dar noi cu toţii în această coaliţie ne-am asumat că primul pas pe care îl facem în această reformă printr-un proiect separat de lege este desfiinţarea SIIJ. Alte chestiuni colaterale pot fi reglementate prin legile Justiţiei", a încheiat Ion.

PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.
 
Citește și:


Ministerul Justiției a lansat în dezbatere publică un proiect prin care suplimentează numărul posturilor de grefieri

ZIUA LIVE. Rezoluțiile lui Stelian Ion. Ce vrea ministrul Justiției să rămână după mandatul său!

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CCR a amânat decizia USR și Forța Dreptei au depus sesizare pe ordonanţa privind transporturile rutiere

24 Apr 2024 72

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Ce planuri are pentru județul Constanța? (VIDEO)

24 Apr 2024 345

ZIUA LIVE Mohammad Murad, candidatul AUR la Consiliul Județean Constanța. Cum dorește să câștige cursa electorală?

23 Apr 2024 572

ZIUA LIVE Mihai Vîlcu, candidatul USR la Primăria Comunei Ghindărești - „Am intrat în politică, USR era singura soluție pentru mine” (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Apr 2024 532

ZIUA LIVE Pe cine va vota Claudiu Palaz ca primar al Constanței? (VIDEO)

16 Apr 2024 569

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 578

Expert Forum susţine că BEC ar trebui să publice alături de lista de candidaturi propusă şi numărul de semnături declarat de către partidul politic sau candidatul independent!

15 Apr 2024 408

Au cerut demisia lui Greblă Opoziția a reacționat după incidentul de securitate cibernetică produs în cadrul AEP

14 Apr 2024 444

Fostul senator Gigi Chiru, din Constanța, declarații după achitarea definitivă – „S-a făcut dreptate!“

12 Apr 2024 562

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 398

Dumitru Bădrăgan a plecat din AUR și a preluat conducerea organizației PER Constanța. Cu cine va face tandem în alegerile locale?

11 Apr 2024 862

Fostul deputat Eduard Martin a revenit în PSD, partidul în care a regăsit „echilibrul doctrinar"

10 Apr 2024 975

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot?

07 Apr 2024 947

Președintele PSD, Marcel Ciolacu „Nu ştiu dacă voi candida pentru funcţia de preşedinte al României“

05 Apr 2024 571

Doctor Honoris Causa al Universității „Ovidius” Constanța In memoriam Șerban Papacostea, reputatul academician care a fost deținut politic la Canal

05 Apr 2024 744