Dragnea și Tăriceanu, nemulțumiți de afirmațiile președintelui Klaus Iohannis. Ce acuzații i se aduc

Liderii PSD şi ALDE, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au respins ferm solicitarea preşedintelui ca miniştri cu probleme penale să plece din Guvern.

”Președintele iese cu aceleaşi teme răsuflate cu care a funcționat și Băsescu: cu corupţia, cu penalii. Eu nu pot să stau să înghit, ca președinte al Senatului, tot ce îi născocește președintelui”, a afirmat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Mădalina Dobrovolschi, purtător de cuvânt al Administraţiei Prezidenţiale, a replicat ”Domnule Tăriceanu, da, adevarul doare, dar acest lucru nu e un motiv să folosiți un limbaj licenţios, să jigniţi. Domnul Klaus Iohannis reiterează faptul că persoanele cu probleme penale nu trebuie să se afle în conducerea statului”.

Potrivit Digi24, șeful statului a cerut plecarea vicepremierului Sevil Shhaideh şi a ministrului Fondurilor Europene, Rovana Plumb, cercetate de procurorii DNA în dosarul Belina. Nu sunt singurele cu probleme penale din Guvern. Ele se alătură ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Viorel Ilie pentru care DNA a cerut aviz pentru urmărirea penală în dosarul privind angajările din instituţia sa.

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, îl acuza pe președinte la instigarea poporului. ”Ideea că unii sunt buni, alții sunt răi şi este un singur om în România care care stabileşte cine are voie să facă ceva - să se incite lumea să iasă în stradă ca nu cumva această majoritate să facă nu ştiu ce - mie mi se pare că e o ieşire din democraţie.”

Nemulţumiri la adresa şefului statului a exprimat şi liderul UDMR , Kelemen Hunor. El îl acuză pe Klaus Iohannis că nu se implică mai mult în chestiunile care privesc minorităţile naţionale, menționează Digi 24.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.