Duce partidul lipsă de „cadre“? Cum racolează PSD Constanţa „oamenii lui Băsescu“

Conducerea PSD Constanţa declara, în urmă cu doar câteva zile, că nu e dispusă să accepte în partid pe oricine. Interesant, „oricine“ nu se referă, se pare, şi la foştii pedelişti, aşa-numiţii „oameni ai lui Băsescu“. Indezirabilii de ieri devin azi preşedinţi ai organizaţiilor PSD din judeţul Constanţa.
 
Faptul că fostul deputat PDL Zanfir Iorguş este, de la începutul acestei săptămâni, preşedintele interimar al PSD Mangalia a avut niscaiva ecouri pe scena politică din judeţul Constanţa. În pragul alegerilor prezidenţiale, dar cu suficient de mult timp înainte de scrutinul local, Iorguş revine în PSD. Dar nu singur, ci însoţit de cei şase consilieri PDL din Consiliul Local Municipal Mangalia. Mai mult, o parte dintre aceştia ocupă chiar funcţii în Organizaţia PSD Mangalia. „Reconvertirea“ politică a lui Zanfir Iorguş - fost primar al municipiului Mangalia vreme de trei mandate - nu i-a surprins însă pe cei care cunosc traseul politic al politicianului: PNŢCD - PSD - PDL. Iată că, neconsolat în urma pierderii Primăriei Mangalia în faţa independentului Cristian Radu, Iorguş revine în „partidul roşu“, în speranţa că va recâştiga şefia administraţiei publice locale din sudul litoralului.

La nivel declarativ, el a fost primit cu braţele deschise, cei doi vicepreşedinţi ai Consiliului Judeţean Constanţa, Cristinel Dragomir şi Cristian Darie, dar şi senatorul Nicolae Moga (despre care se spune că a fost artizanul acestei mutări politice) fiind alături de Iorguş în contextul susţinerii primei conferinţe de presă în calitate de lider interimar al PSD Mangalia.

Ceea ce este însă interesant este nu faptul că Iorguş a „debarcat“ din PDL pentru a se întoarce în PSD, ci disponibilitatea PSD Constanţa de a „racola“ în partid aşa-numiţii oameni ai lui Băsescu. Aceleaşi figuri care, până foarte recent, erau indezirabile pentru partidul condus de Radu Mazăre la Constanţa, erau „desfiinţate“ prin declaraţii publice extrem de dure. Erau, altfel spus, un fel de paria din punct de vedere politic pentru PSD.

Ei, bine, se pare că altfel stau lucrurile la momentul actual. Duce PSD Constanţa lipsă de „cadre“? De oameni pe care să îi scoată în faţă, în proximele alegeri locale? Atât de disperat e PSD Constanţa încât l-a acceptat pe Iorguş, căruia i-a oferit, drept cadou de acomodare cu partidul, chiar şi o funcţie? Menţionăm, încă o dată, că fostul democrat-liberal nu a venit cu mâna goală la PSD, ci însoţit de şase consilieri locali care, până de curând, erau nişte critici vehemenţi ai social-democraţilor.

 Anton Burcea - „Mă regăsesc mai bine în PSD“

 Un alt caz de „om al lui Băsescu“ care s-a regăsit, mai nou, în stânga eşichierului politic este cel al primarului din Adamclisi, Anton Burcea. Aflat la al doilea mandat de primar, Burcea a anunţat, la începutul lunii septembrie, că a decis să se înscrie în PSD. Întrebat de ce a ales să debarce din partidul pe listele căruia a candidat pentru a obţine mandatul de primar, Burcea a declarat: „Mă regăsesc mai bine în PSD şi va fi mai bine pentru comunitate. Nu m-a influenţat nimeni, am decis singur“. E încă un exemplu al faptului că, atunci când e nevoie, foştii adversari politici devin utili pentru PSD.

 „Independenţa“ din Consiliul Local Techirghiol

 O altă mutare politică a avut loc, ieri, în Consiliul Local Techirghiol. Potrivit declaraţiilor primarului Adrian Stan (PNL), patru aleşi locali şi-au depus, la sediul Primăriei, cererile prin care îşi anunţă noua calitate de consilieri independenţi. Este vorba despre un consilier PDL - Constandin Florea, doi liberali - Iulian Socianu şi Marius Săileanu, şi un consilier PP-DD. În această situaţie însă, democrat-liberalul rămâne independent, nu pleacă la PSD. Chiar şi aşa însă, surse din administraţia locală Techirghiol susţin că toţi cei patru consilieri proaspăt independenţi au susţinut, de-a lungul timpului, proiectele PSD.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Organizația de tineret a PSD Murfatlar a trecut în corpore la filiala PNL din localitate

28 Mar 2024 367

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 472

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 452

Decebal Făgădău „Mi-aș fi dorit din tot sufletul să candidez la funcția de primar al Municipiului Constanța“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1674

Irinela Nicolae va candida din partea organizației PSD Constanța pe lista de europarlamentare

27 Mar 2024 1052

Costin Răsăuțeanu deschide listele PSD pentru Consiliul Local Municipal Constanța

27 Mar 2024 827

UPDATE Decebal Făgădău revine în PSD. Pentru ce funcție ar putea candida (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1086

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2702

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 899

Decizia nu este definitivă Prefectul județului pierde procesul cu CLM Constanța. Este vizat proiectul „Stop depresia"!

25 Mar 2024 402

PSD Constanța, la momentul adevărului! Luni va fi anunțat tandemul pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

24 Mar 2024 1317

Este oficial! Primarul comunei Castelu, județul Constanța, Nicolae Anghel a intrat în PSD (GALERIE FOTO

23 Mar 2024 870

95% dintre candidații PSD la alegerile locale, validați! Care este situația la Constanța

21 Mar 2024 1056

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 727

Alianța Dreptei Unite va fi pe buletinele de vot. Stelian Ion - „Încercarea PSD de a bloca Alianța Dreapta Unită a eșuat lamentabil”

19 Mar 2024 422