Dumitru Caragheorghe, USR Constanța „De bani nu duce orașul lipsă... de Primar, da!”

Foto: Ședințele comisiilor se țin fizic, ședințele Consiliului Local sunt convocate de Primar tot online

Dumitru Caragheorghe a luat poziție cu privire la situația din ultimele două săptămâni, situație creată de cele mai recente proiecte de hotărâri de Consiliu Local municipal Constanța, care a făcut valuri în rândul populației orașului.

Fie că vorbim de proiectul cu privire la clădirile UAP Constanța, de piețele constănțene sau despre PUZ Mamaia, liderul USR Constanța trage o concluzie clară - „De bani nu duce orașul lipsă... de Primar, da!”.

„Primăria încheie primul trimestru al anului cu excedent bugetar de aproximativ 173 milioane lei. Ne-am obișnuit deja cu incapacitatea Primăriei de a pune în circulație banii prin proiecte care să aducă beneficii reale orașului.

Bani sunt! Management, nu prea!

Halucinant, lună de lună se aruncă noi și noi idei buclucase menite parcă să testeze reziliența cetățenilor la aroganțe sau poate chiar intenții cel puțin dubioase.

A venit și rândul artiștilor plastici să le fie pusă la încercare capacitatea de luptă. Se trimit în cascadă controale ale Poliției Locale menite să demonstreze, în mod jenant, necesitatea unor intervenții de urgență asupra imobilelor în care există ateliere de creație. În realitate, comparativ cu alte imobile din administrarea Primăriei, necesarul de lucrări este relativ mic sau insuficient de relevant ca să producă atâtea convulsii. Dacă nu cumva există alte interese. Căci altfel s-ar fi putut comunica direct pentru soluții... căci bani sunt.

Și dacă tot sunt bani, nu putem să nu ne întrebăm retoric “de ce se plătește un studiu de oportunitate care să prezinte aproape similar situația a 7 piețe din oraș dar propune soluții de intervenții diferite cu un singur argument ridicol în cazul locației de la Tomis III?”. Cu alte cuvinte, pentru 4 locații se propun modernizări din bani publici și administrarea de către municipalitate iar pentru alte 3 locații se propun concesiuni la tarife ridicole permițându-se totodată subconcesionarea!

Poate tocmai pentru că sunt bani, Primăria nu s-a omorât cu firea să pună la punct o procedură de lucru cu asociațiile de proprietari din oraș pentru a depune un număr cât mai mare de proiecte pentru creșterea eficienței energetice a clădirilor rezidențiale prin PNRR! Așa că fondurile s-au epuizat iar Constanța are un număr mic de proiecte, alese Dumnezeu știe cum, generând nemulțumiri justificate pentru mulți dintre constănțeni care sperau să se poată accesa acești bani facil sau cel puțin să fi putut participa la competiția de dosare! Dar n-ai cu cine...

Și dacă tot sunt bani, salutăm inițiativa colegilor liberali de a premia elevii merituoși ai Liceului Ovidius și le mulțumim că au înțeles cum un astfel de demers trebuie aplicat nediscriminatoriu si elevilor și profesorilor altor unități de învățământ cu rezultate identice sau similare în competiții internaționale. De aceea, consilierii USR vin cu amendament de premiere și pentru elevii Colegiului Mircea Cel Bătrân și ai Liceului Internațional de Informatică.

În plan urbanistic, pentru că am propus suspendarea valabilității PUZului Mamaia (proiect ce a fost respins de PNL împreună cu PSD) și pentru ca facem în continuare demersuri pentru a supune votului Consiliului local un proiect de hotărâre care are în vedere stoparea haosului urbanistic pana la elaborarea unui nou PUZ în Mamaia nu putem fi de acord nici cu documentațiile a două PUDuri aberante în zona de protecție a Castelului Reginei Maria și la restaurantul Estival.

De bani nu duce orașul lipsă... de Primar, da!”, a transmis Dumitru Caragheorghe, liderul USR Constanța.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 25 septembrie 2023

26 Sep 2023 1615

Averea și intersele lui Dumitru Caragheorghe, consilier local la Primăria Constanța (DOCUMENTE)

26 Jun 2023 1703

ISU Dobrogea, contracte cu Autoklass Center și Cardinal Motors Constanța, pentru întreținerea autospecialelor (DOCUMENTE)

15 Jun 2023 1156

Iată cine va repara autospecialele Dacia și Volkswagen folosite de pompierii din Constanța! (DOCUMENT)

17 May 2023 1361

Ședința Consiliului Local Constanța A fost aprobată vânzarea unui teren din stațiunea Mamaia către societatea Marina&Santis a liderului PSD Constanța, Ion Dumitrache

30 Mar 2023 2526

Iulian Călin a fost exclus din USR Constanța LIVE. USR Constanța, despre protocolul politic cu PNL de pe plan local!

14 Mar 2023 2072

Ce legătură există între primarul PNL din Mogoșoaia, președintele USR Constanța și importatorul brandurilor VW și Audi? City-managerul Felicia Ovanesian printre creditori (DOCUMENTE)

05 Dec 2022 4933

#Dobrogea144 Dumitru Caragheorghe, președinte USR Constanța, mesaj de Ziua Dobrogei

15 Nov 2022 1358

LIVE USR Constanţa şi USR Mangalia- Încheierea şi depunerea semnăturilor strânse în cadrul campaniei „Uniți salvăm Pădurea Comorova“

02 Sep 2022 1575

UPDATE. Ședință extraordinară a Consiliului Local Municipal. Termoficare Constanța SRL primește un împrumut important fără de care nu se poate furniza agent termic de la 1 septembrie!

29 Aug 2022 1504

LIVE VIDEO+TEXT USR Constanța a depus plângere penală pentru că Primăria Constanța nu și-a exercitat dreptul de preemțiune în cazul Hanului Balcan (VIDEO)

26 Aug 2022 2366

Congres USR. Se validează rezultatul votului pentru președinția partidului

16 Jul 2022 1511

Alegeri pentru preşedinţia USR. Cine s-a înscris în cursă și care a fost prezența la vot la Constanța

10 Jul 2022 1245

Cum s-a votat în USR Constanța pentru alegerea președintelui partidului?

07 Jul 2022 1065

Cristina Rizea a demisionat din USR - „Am văzut cum puterea ajunge să te pervertească“

20 Jun 2022 1258