Politic

După excluderea din ALDE Constanţa, Emil Banias cere Ministerul Public scoaterea ALDE în afara legii

Emil Banias, consilierul judeţean care şi-a pierdut funcţia după excluderea din ALDE Constanţa a sesizat Ministerul Public în legătură cu situaţia din partid şi a solicitat radierea ALDE din registrul partidelor politice. 

"Doresc să informez opinia publică și, în mod special, pe cei care mi-au acordat încrederea și votul lor la alegerile locale de anul trecut, pentru a deveni consilier județean din partea ALDE, că în data de 31.05.2017, secretariatul general al partidului, sub semnătura lui Daniel Chitoiu, a transmis către Consiliul Județean Constanța, solicitarea de a-mi fi retras mandatul de consilier județean, că urmare a "excluderii" mele din partid. Menționez de la bun început că excluderea mea din partid s-a făcut nestatutar și nelegal, într-o ședința de delegație permanență teritorială condusă de deputatul Andrei Gerea, care se recomanda"președinte interimar" al filialei teritoriale Constanța. La această ședința nici măcar nu am fost convocat pentru a avea posibilitatea să răspund unor eventuale acuzații, așa cum prevede statutul. 
 În data de 21.04.2017 a avut loc, la București, un congres prin care a fost modificat statutul partidului și a fost aleasă o nouă conducere. Acest congres a fost contestat în instanță de către mai mulți colegi, pe rolul Tribunalului București existând un dosar care se judecă și care are următorul termen pe data de 12.06.2017" - precizează Emil Banias. 


Acesta susţine că în urma contestației depuse, ALDE nu a putut înregistra la instanță modificările adoptate la congres, pe cale de consecinţă, conform registrului partidelor politice, în acest moment conducerea centrală a partidului este asigurată de doi copreședinți, respectiv Călin Popescu Tăriceanu și Daniel Constantin, iar președinte al filialei Constanța este deputatul Mircea Banias. În plus, acesta susţine că toate deciziile ulterioare Congresului, luate în bază statutului modificat, s-au făcut cu incălcarea prevederilor ART.26 din legea 14/2003, legea partidelor politice, cu modificările ulterioare. 

"Având în vedere cele de mai sus, am decis, astăzi, 06.06.2017 să sesizez Ministerul Public și să solicit aplicarea prevederilor articolului menționat, respectiv încetarea activitătii partidului politic ALDE și radierea lui din registrul partidelor politice. Regret situația în care s-a ajuns insă consider că vinovați sunt cei care au incălcat prevederile legale în vigoare. Ca o dovadă a lipsei de interes pentru județul Constanța și a membrilor ALDE, în adresa prin care se solicita înlocuirea mea din Consiliul Județean se face precizarea că am fost exclus din Organizația Giurgiu a partidului. Prin acțiunile de epurare și de sancționare a delictului de opinie, din ultima perioadă, așa-zișii lideri ai partidului au demonstrat nu doar că nu sunt liberali, dar cu atât mai puțin democrați" - a mai precizat Emil Banias. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Primăriile primesc bani. Omul lui Tucan părăsește Consiliul Județean. PNL se întărește cu Emil Banias

02 Jul 2020 849

Decizie finală a Curții de Apel. Emil Banias se poate întoarce în Consiliul Județean Constanța

30 Jun 2020 617

UPDATE! Servicii reciproc avantajoase Fraţii Mircea şi Emil Banias aterizează în PNL?!

06 Jan 2020 2883

Procesul pentru mandatul lui Emil Banias a ajuns la Curtea de Apel

25 Dec 2019 920

Oficial de la Prefectura Constanța. Lovitură de teatru în cazul fratelui deputatului Banias. Nu va mai fi validat consilier județean

13 Dec 2019 1585

Emil Banias se întoarce în Consiliul Județean Constanța

12 Dec 2019 2171

ALDE Constanța, recurs în revizuire în dosarul prin care Emil Banias și-a recâștigat mandatul de consilier județean

24 Oct 2019 642

Banias şi-a recâştigat mandatul de ales. Preşedintele ALDE Constanţa - „Nu mai avem consilieri judeţeni. Acei oameni se reprezintă pe ei sau pe patronii lor!“

18 Sep 2019 1569

Doi ani de procese. Fratele deputatului Banias se întoarce în Consiliul Judeţean Constanţa

17 Sep 2019 1754

Cine sunt noii administratori ai societăţii Euro Shipping Services SRL

22 Aug 2018 1160

Cât a încasat anul trecut consilierul judeţean Steluţa Lebidov, venită în locul lui Emil Banias (documente)

14 Jul 2018 1436

Declarație de avere - Emil Sorin Banias Șeful Sucursalei Nave Tehnice din cadrul CN APMC, cu două terenuri, o casă și un apartament (documente)

12 Jul 2017 2830

Oficial, de la Prefectură. Ordinul nu este bătut în cuie Emil Banias nu mai este consilier judeţean

15 Jun 2017 1450

A fost emis ordinul de încetare a mandatului. Emil Banias nu mai este consilier județean

14 Jun 2017 1480

Este oficial. Emil Banias a fost exclus din ALDE. Vezi cine îi ia locul în Consiliul Judeţean Constanţa

27 May 2017 3436