După război, mulţi viteji se arată! Membrii USR Constanţa critică bugetul oraşului pentru 2018. La dezbaterea publică au venit total nepregătiţi!

În ultimii zece ani, Constanţa pierde cursa dezvoltării în competiţia pentru cel mai important oraş al ţării după capitală, susţin reprezentanţii USR Constanţa.
 
Timpul a trecut, iar Constanţa a căzut, iniţial, victima unor promisiuni de grandoare reformatoare, ulterior, a unui populism social deşănţat şi a culminat prin a cădea pradă unui grup de interese private al cărui unic scop a fost înavuţirea prin instituirea unui sistem de monopol administrativ clientelar şi, bineînţeles, prin acces facil la banul public al oraşului, susţin aceiaşi politicieni, care critică faptul că actuala conducere a oraşului nu pare să înţeleagă că municipiului îi lipseşte o viziune strategică coerentă de dezvoltare economico-socială.
 
„Bugetul care tocmai a fost votat în Consiliul Local în această săptămână denotă aceeaşi politică de menţinere a cheltuirii banilor publici pe asistenţă socială ieşită din tiparele normalităţii, pe noi angajări de personal în hei-rup, fără niciun fel de reformă reală pe criterii de eficienţă, pe servicii de salubrizare şi gospodărire scumpe şi ineficiente, pe proiecte şi studii de fezabilitate scumpe, neintegrate într-un cadru general strategic de dezvoltare şi care servesc, cel mai probabil, unor interese punctuale dedicate, pe soluţii de transport perimate ce nu au legătură cu standardele europene în materie, pe cheltuieli de «mobilier urban» de înfrumuseţare inadecvate din perspectiva prioritizării nevoilor comunitare.
 
Bugetul reflectă acelaşi dezinteres grav pentru alocarea de fonduri dezvoltării capacităţilor economico-industriale, pentru crearea de condiţii favorabile atractivităţii în faţa potenţialilor investitori, pentru stoparea emigrării «materiei cenuşii» a oraşului prin oportunităţi şi diverse facilităţi locale.
 
Managementul defectuos al oraşului este relevat şi prin alocarea de fonduri insuficiente sau invers proporţionale cu importanţa unor domenii precum sănătatea şi învăţământul şi prin lipsa de implicare în fundamentarea unor proiecte de îmbunătăţire a accesului comunităţii la facilităţi de acest tip.
 
Dezinteres se evidenţiază şi pe partea de căutări de finanţări proiecte prin fonduri nerambursabile, în schimb, îndatorăm oraşul prin credite alocate pe proiecte energofage care vor topi bani şi din bugetele anilor viitori“, subliniază USR Constanţa.
 
Chiar dacă liderii USR apreciază că au un gust amar şi senzaţia că şi 2018 este un an pierdut pentru oraş, în care nu va exista din partea administraţiei locale un dialog real cu partea opoziţiei politice sau cu societatea civilă, ceea ce se traduce, de fapt, fie printr-o lipsă de respect faţă de constănţeni, le reamintim membrilor USR că la dezbaterea pe buget au venit total nepregătiţi şi nu au formulat decât câteva constatări.
 
Mai exact, Remus Negoi, preşedintele USR Constanţa, a menţionat, în cadrul dezbaterii, că bugetul oraşului pentru asistenţa socială este dublu faţă de cel de la Iaşi. Acesta a mai precizat că în proiectul pentru anul 2018 al municipiului Constanţa sunt prevăzute diverse sume alocate pentru mai multe proiecte de fezabilitate. „De ce sunt atâtea studii de fezabilitate? Nici nu am avut răbdare, sincer să fiu, să le citesc până la capăt. Sunt cel puţin zece puncte cu studii de fezabilitate pentru absolut orice. De exemplu, la capitolul 51 sunt trei puncte care alocă suma de 1,2 milioane de lei pentru diverse trasee cum ar fi Gara CFR - Mamaia. Iertaţi-mă, dar nu am înţeles pentru ce anume se fac!“, a menţionat Remus Negoi. 
 

Liderul USR a mai precizat că în bugetul pentru anul 2018 se observă faptul că învăţământul este bugetat la acelaşi nivel cu Protecţia Civilă şi Poliţia Locală. Propunerile şi amendamentele concrete au lipsit însă cu desăvârşire. Pe reţelele de socializare însă, nemulţumirile curg cu nemiluita.
 
Citeşte şi:

 
LIVE TEXT Cum arată bugetul Constanţei pentru anul 2018. Cu ce propuneri au venit participanţii la dezbaterea publică? (document + galerie foto)

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 380

După un proces care a durat 18 ani! Celebra companie Grup Media Sud SA, din Constanța, va fi radiată de la Registrul Comerţului (MINUTĂ)

09 Apr 2024 1857

Ședință CJ Constanța Aprobarea situațiilor financiare la finalul anului 2023 a instituțiilor și serviciilor publice finanțate integral sau parțial din bugetul local, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 618

Ședință a CLM Constanța Aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pentru anul 2024 al societății Termoficare Constanța SRL, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

24 Mar 2024 516

Paralela45 relansează cursele charter cu destinație Antalya, cu plecare din Constanța! Ce alte destinații preferă românii? (VIDEO)

19 Mar 2024 1163

Primăria Constanţa lansează programul anual de finanțare nerambursabilă pentru proiecte nonprofit. Iată domeniile vizate

13 Mar 2024 649

Institutia Prefectului pierde definitiv procesul în dosarul „Bebe Trusou"!

08 Mar 2024 688

Ședință CLM Constanța Se va vota regimul acordării de finanțări nerambursabile din bugetul local al municipiului Constanța (DOCUMENT)

26 Feb 2024 475

Stelian Ion(USR) „Riviera Tomis sau șoseaua de coastă, argument pentru construirea unor blocuri pe taluzul Constanței”!

24 Feb 2024 975

Institutia Prefectului pierde la Tribunal procesul în dosarul bebe trusou. Decizia nu este definitivă!

21 Feb 2024 540

Constănțeanul supărat Refacerea gardului Cimitirului Central bugetat cu 18 milioane de lei! Primăria vrea să plătească 2.000 de euro pentru un metru liniar

18 Feb 2024 865

Ședință CJ Constanța Aprobarea regimurilor finanțărilor nerambursabile, din fondurile bugetului județean, pe 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

17 Feb 2024 622

Amânare în dosarul „Bebe trusou" prin care Prefectura vrea anularea unei hotărâri adoptate de Consiliul Local Constanța

14 Feb 2024 657

Ședință extraordinară a Consiliului Local Constanța. Municipiul Constanța are buget pentru 2024. Consilierii locali USR au votat împotrivă (DOCUMENTE+VIDEO)

14 Feb 2024 1322

Proiectele propuse de USR Constanța pentru bugetul local din 2024

13 Feb 2024 899