După renunţarea lui Amet Aledin, Luptă internă pentru postul de deputat UDTTMR

UDTTMR_Amet_Varol_01.jpgContrar aparenţelor, poate adevărata bătălie pentru postul de parlamentar se dă în sânul minorităţilor. De ce? Pentru simplul fapt că „alesul" va putea avea cel puţin două mandate consecutive, nu va suferi repercusiuni în plan politic, va fi mai întotdeauna la putere ca membru în Grupul Minorităţilor şi, evident, prin alocările de la buget va avea posibilitatea să-şi mulţumească coetnicii.
Dacă parlamentarii care nu aparţin minorităţilor sunt aleşi uninominal, cei din grupul minorităţilor sunt votaţi în cadrul Congreselor.
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România este în fierbere în această perioadă premergătoare Congresului şi prin urmare a desemnării viitorului candidat la deputăţie. Postul pe care îl va lăsa liber la final de mandat actualul parlamentar, deputatul Amet Aledin, face cu ochiul mai multor membri ai etniei.
L-am întrebat pe preşedintele UDTTMR care este procedura de alegere a deputatului Uniunii. „Fiecare filială poate avansa propria propunere pentru funcţia de deputat. Cel care întruneşte cele mai multe voturi este desemnat candidat, iar în alegeri este votat de membri comunităţii", susţine preşedintele UDTTMR, Amet Varol.
Unele voci susţin că la nivelul comunităţii este o mare nemulţumire în ceea ce priveşte viitorul deputat. Deşi mai este până la alegeri, (n.r. abia în luna august va avea loc Congresul Uniunii), mare parte dintre tătari sunt nemulţumiţi că s-ar fi creat deja o structură de organizare cu Amet Varol deputat, Nagi Gelal - prim-vicepreşedinte, Demirel Caiali şi Kenan Omer - vicepreşedinţi şi Birol Ibadula (finul viitorului deputat Varol Amet) - secretar general. Nagi Gelal este şeful comisiei financiare din cadrul Uniunii, iar cumnatul său, Anefi Erol, este cercetat alături de Sunai Cadâr în dosarul „Containerul". Nagi Gelal este vizat şi de auditul intern promis de conducerea UDTTMR cu privire la achiziţia la suprapreţ a unor sedii ale Uniunii. Alte voci susţin că funcţia de deputat i-ar fi fost promisă şi lui Kenan Omer şi chiar şi fostului şef al Vămii, Sunai Cadâr, la restaurantul căruia ar fi petrecut revelionul mai mulţi lideri ai Uniunii. Surse din cadrul Uniunii susţin că unitatea de alimentaţie publică şi cazare este pe numele nepotului acestuia.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

atila

18 Jan, 2012 20:28

Eu propun un ungurpentru ca oricum este descendent al lui Atyla exact asa cum suntem si noi (Hun-gar),cred ca stiti ce inseamna!!!!!!!!!!Cu respect,un tatar al de-al vostru.

Alibaba

18 Jan, 2012 08:49

Sa vedem daca la urmatoarele alegeri veti castiga dle Varol findca vine tare dn urma Naim Belgin, alesul UNIUNII DEMOCRATE TATARE.

tatar

18 Jan, 2012 07:18

Vai de capul nostru, al tatarilor, daca acestea sunt propunerile... Ne laudam ca avem numerosi intelectuali. Acestia, insa, trebuie sa se implice, nu sa comenteze de pe margine.

Articole asemanatoare

MAEUnul dintre cele două grupuri de cetățeni români, care și-au semnalat inițial prezența în Aeroportul Internațional Dubai

18 Apr 2024 69

O firmă din Iași va face curățenie în sediile Direcției Generale Asistență Socială Constanța (DOCUMENT)

18 Apr 2024 226

IGPR InfotraficTrafic dirijat pe DN 7

18 Apr 2024 164

IGPR InfotraficTrafic deviat pe A2

18 Apr 2024 159

În această noapte, circulația rutieră va fi închisă pe Autostrada A2 București – Constanța! Iată în ce interval orar

18 Apr 2024 319

Cum va fi vremea în Dobrogea în perioada următoare? Anunțul meteorologilor

18 Apr 2024 503

Din cauza fenomenelor meteo extreme, cetățeni români au rămas blocați în Aeroportul Internațional Dubai. Precizări MAE

17 Apr 2024 493

În Portul Mangalia Două drone de tip avion au intrat în dotarea Poliției de Frontieră (Galerie FOTO)

17 Apr 2024 498

Licitații Tulcea Primăria Horia a cumpărat un tractor în valoare de 43.000 de euro. Iată de la cine (DOCUMENT)

17 Apr 2024 318

Declarații de avere Constanța Ce avere are Roxana Nadolu, secretarul general al comunei Costinești. Soțul său e funcționar public la Primăria Mangalia (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 449

Declarații de avere Constanța Sorin - Daniel Nicolae, secretar general la Primăria Cumpăna, averea și interesele (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 419

București După aproape 33 de ani de la teribila crimă - Bărbatul urmărit internațional, adus în țară pe 23 aprilie

17 Apr 2024 465

Firme Constanța UMEX SA. A fost convocată Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor

17 Apr 2024 459

IGPR InfotraficJudețul Prahova-Trafic blocat pe DN 1B

17 Apr 2024 219

Iată care sunt noile modificări aduse aplicației portal al Inspectoratului General pentru Imigrări

17 Apr 2024 336