Echipa PDL s-a „vopsit“ în roşu Fostul pedelist Zanfir Iorguş, noul preşedinte interimar al PSD Mangalia

Fostul deputat PDL Zanfir Iorguş a susţinut, ieri, prima conferinţă de presă în calitate de social-democrat. Mai mult, el a anunţat, cu această ocazie, că este noul preşedinte interimar al PSD Mangalia, funcţie ocupată, din 2012 până la momentul actual, de Felix Stroe. La evenimentul de ieri au participat şi senatorul PSD Nicolae Moga, dar şi Cristinel Dragomir şi Cristian Darie, cei doi vicepreşedinţi PSD ai Consiliului Judeţean Constanţa, precum şi o parte dintre cei şase consilieri locali PDL din Consiliul Local Mangalia, care l-au urmat pe Iorguş la PSD. Reamintim că este vorba despre Paul Foleanu, Vasile Iorga, Linica Stan, Lucian Popescu, Laura Cârlan şi Levent Beghin.

Zanfir Iorguş, fost primar al municipiului Mangalia vreme de trei mandate şi fost parlamentar PDL în mandatul 2008-2012, şi-a motivat reconvertirea politică prin faptul că nu ar exista o atmosferă normală în administraţia locală din Mangalia. În această ordine de idei, Iorguş a menţionat, de asemenea, că nu ar exista nici premisele unui dialog constructiv cu aleşii locali liberali.

Noii social-democraţi din Mangalia - Iorguş şi cei şase consilieri locali - au făcut gestul înregimentării în tabăra PSD în baza ordonanţei privind traseismul politic. Zanfir Iorguş a ţinut să precizeze că echipa PSD Mangalia trebuie consolidată, că relaţiile politice trebuie armonizate, dar şi că se impune o majoritate confortabilă în Consiliul Local Municipal Mangalia. Este oportun să amintim că cel care astăzi vorbeşte despre această majoritate confortabilă este un fost ţărănist, fost pesedist, fost democrat-liberal: Zanfir Iorguş.

Potrivit declaraţiilor făcute ieri în cadrul conferinţei de presă, artizanul acestei mutări politice ar fi senatorul Nicolae Moga.

Interesant, deşi e de notorietate faptul că Iorguş a revenit în PSD, cel mai probabil, pentru a recâştiga Primăria Mangalia, ieri, secretarul executiv al PSD, Cristinel Dragomir, a subliniat că, dacă va exista un candidat mai bun decât fostul pedelist pentru primărie, cel din urmă va fi cel care va avea susţinerea partidului.

Funcţii în conducerea PSD Constanţa ocupă, alături de Iorguş, alţi trei foşti democrat-liberali: Linica Stan, Paul Foleanu şi Vasile Iorga. Toţi trei sunt vicepreşedinţi.

Chiru - „Nu comentez decât după prezidenţiale“

Întrebat cum comentează debarcarea fostului său coleg din PDL, senatorul Gigi Chiru, liderul PDL Constanţa, s-a rezumat la a declara: „Nu comentez decât după prezidenţiale, acum, prioritatea mea este campania electorală.“

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Zanfir Iorguș s-a retras din cursă în favoarea lui Mohammad Murad, ​candidat independent la primăria Mangalia

19 Sep 2020 4012

#alegerilocale2020 Zanfir Iorguș a intrat oficial în cursa pentru Primăria Mangalia (galerie foto și video)

04 Aug 2020 2734

Iorguș Zanfir, exclus din lista de candidaţi de PSD Mangalia

26 Apr 2016 4325

La scurt timp de la migrația în PSD Zanfir Iorguș chemat în instanță de Consiliul Local și Primăria Mangalia

18 Oct 2014 2572

Editorial Locul lui Iorguş este în PSD

11 Oct 2014 3342

Duce partidul lipsă de „cadre“? Cum racolează PSD Constanţa „oamenii lui Băsescu“

09 Oct 2014 3974

Fostul primar Zanfir Iorguş susţine azi o conferinţă de presă, la PSD Mangalia

06 Oct 2014 2887

Chiru - „Sper să nu facă această greşeală“ Pedelistul Zanfir Iorguş revine în PSD ca să recâştige Primăria Mangalia?

06 Oct 2014 4009

UPDATE Senatorul Moga spune că Iorguş a trecut la PSD

05 Oct 2014 2414