Echipa PNL Agigea și Lazu Mihai Oancea - „Construim și dezvoltăm împreună o echipă formată din oameni minunați și responsabili”

  • Cu ajutorul dumneavoastră, al oamenilor din Agigea și Lazu, ne dorim ca organizația PNL Agigea & Lazu să fie o voce puternică în noul consiliu local, o voce care va face diferența, o voce ce va ține cont de nevoile oamenilor”.
 
Mihai Oancea, ales consilier local în Consiliul Local Agigea la ultimele alegeri locale, actual membru în cadrul Partidului Național Liberal, spune și pune accent pe nevoile cetățenilor, dincolo de discursurile politice. Mihai Oancea are 53 de ani, este căsătorit și are un copil. A absolvit Universitatea Maritimă Constanța cu titlul de inginer în domeniul Inigineria Mediului și are și un Masterat în Ingineria Mediului. Activitatea sa în adminsitrația publică este completată cu vasta experiență managerială în cadrul mai multor companii.
 
Pentru el, este important ca problemele cetățenilor să aibă, de fiecare dată, o soluție practică. Planurile sale, în continuare, sunt aceleași pe care le-a expus și în 2020, când a candidat pentru funcția de primar la Agigea.
 
 
Să facem o trecere în revistă a ceea ce v-ați propus în 2020 și ceea ce doriți să continuați în prezent.
Daca ar fi să fac o trecere în revistă din 2020 până azi, pot spune că activitatea întregii echipe a avut un rol foarte important în deciziile administrației locale. în 2020 cu ajutorul ZIUA de Constanța, al televiziunilor locale, cât și pe paginile de Facebook  scoteam în evidență mai multe aspecte, cum ar fi:
 
-       Problema deșeurilor din cartier Moara. În februarie 2022 am revenit cu un clip pe pagina personală privind resturile vegetale din zonă cât și o soluție în gestionarea lor. Astăzi situația este rezolvată avem o platformă de pământ ecologizată în zonă.
-       Problema pubelelor gratuite pentru cetățeni. De câteva zile a început distribuirea lor.
-       Reabilitarea parcului M. Eminescu. Mai mult de atât, în decembrie 2020 am înregistrat un proiect pe această temă. Astăzi, avem o investiție făcută în zona parcului.
-       Reabilitarea trotuarelor din centrul comunei Agigea. În decembrie 2020 am înregistrat un proiect privind reabilitarea lor. În acest an a fost finalizată reabilitarea întregii zone centrale. Așteptăm și un gard de protecție pentru a proteja persoanele și copiii care se deplasează în zona.
-       În ianuarie 2022 aduceam la cunoștință problema străzilor din piatră și pământ din Lazu. La puțin timp o parte dintre străzi au fost pietruite.
 
Considerăm ca activitatea și presiunile pozitive făcute de întreaga echipa au motivat și inspirat administrația locală în toată această perioadă de timp.

.
Care sunt obiectivele organizației coordonate de către dumneavoastră în această perioadă?
 

Avem un program, care este organizat în mai multe etape, atât pentru Lazu, cât și pentru Agigea. Am început cu vizitele în teren -  responsabilitatea noastră este de a ne prezenta în fața oamenilor, cu dorința de a ne face cunoscuți cu fiecare vizită și de a răspunde corect la întrebări. Dorim să putem expune adevărul din teren.
 
Am desfășurat diferite acțiuni de curățenie și ecologizare pe diferite zone în Lazu.
 
Totodată, pentru stația de autobuz, din spatele stației Rompetrol, aleea principală din cimitir, o parte din Valea Lazu, am făcut adresă către Administrația Bazinală pentru curățarea derelei care era plină de vegetație.
 
Pentru Lazu, avem pregatit un proiect „Amenajare Mini-Parc Valea Lazu”. Dorim să transformăm Valea Lazu într-o zonă de relaxare pentru toate vârstele. Un nou proiect pe care îl avem în lucru face referire la reabilitarea Sălii de Sport din Lazu, nefuncțională de ani de zile. Toate aceste acțiuni au fost puse în practică cu ajutorul colegilor din organizația PNL Agigea și Lazu, în ultimile 5 luni de zile.
 
Cu siguranta acțiunile vor continua și în următoarea perioadă, atât în Lazu, cât și în Agigea.
Continuăm vizitele în teren, urmând ca în următoarea perioadă să implicăm și colegii din județ. Reacția oamenilor a fost una de încurajare în toate activitățile desfășurate de noi. S-au săturat de conflicte și răutăți, vor stabilitate. Vor o echipa echilibrată care să îi reprezinte în administrația locală. În tot acest conflict singurii care au avut de suferit au fost oamenii.
 
Cu ajutorul dumneavoastră, al oamenilor din Agigea și Lazu, ne dorim ca organizația PNL Agigea & Lazu să fie o voce puternică în noul consiliu local, o voce care va face diferența, o voce ce va ține cont de nevoile oamenilor.
 
Am reușit, de asemenea, să formăm  o echipă pentru toate vârstele. Avem Organizația de Seniori a PNL pe Agigea&Lazu coordonată de Marius Petrescu (jurist), Organizația de Femei coordonată de Gianina Comșa (economist) și Organizația de Tineret coordonată de Cristian Arama (inginer). Pe această cale, le mulțumesc pentru toate eforturile depuse în cadrul organizațiilor pe care le coordonează.
 
Care sunt prioritățile pentru Agigea?
 
Prioritățile le reprezintă cartierele cu străzi din piatră, fără trotuare și pline de gropi. Vorbim de Cartierul din zona parcului ”Țara Piticilor”, Cartierul Moara, Cartierul din zona străzii Dinu Cocea, Cartierul Steaua de Mare, Cartierul de Vest.
 
Toate aceste străzi din piatră pline de gropi, în primă fază trebuiesc reabilitate prin lucrări de întreținere cu aport de piatră acolo unde sunt gropi, prin scarificarea, reprofilarea și cilindrarea pietruirii astfel completate. Urmând a se asfalta în etapa viitoare.
 
Pentru Lazu vorbim de urgentarea proiectului privind canalizarea și cartierul din zona Ghe. Barițiu cu străzi din piatră și pământ. Atât pe Agigea, cât și pe Lazu avem nevoie de extinderea rețelei de gaze, iluminat public și casnic, de noi parcuri pentru toate grupele de vârstă, noi zone de relaxare.
 
Solicitările facute pe anumite proiecte în 2020 trebuiesc reluate pentru a găsi sursele de finanțare potrivite pentru fiecare. Este nevoie, de asemenea, de noi proiecte de dezvoltare locală care să acopere în totalitate nevoile oamenilor. Suntem pregătiți și motivați să răspundem corect la toate solicitările cetățenilor.
 
Ce mesaj aveți pentru cetățenii, locuitorii din Agigea și Lazu?
 
Pentru a reuși, pentru a avea o administrație locală eficientă, avem nevoie de transparență, responsabilitate și eficiență din partea întregii administrații locale. Echipa PNL Agigea & Lazu va face diferența printr-o atitudine corectă față de cetățeni, respect, implicare și bun simț. Noile priorități de dezvoltare locală trebuie să țină cont de toate problemele cu care se confruntă oamenii din Agigea și Lazu.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Firme Constanța Schimbări în Mondello SRL. Asociat nou cooptat, persoana fiind numită și ca administrator

13 Mar 2024 508

LISTĂ Mai mulți procurori, numiți judecători! Printre ei, Vengherschi Augustina Liliana, de la Parchetul Judecătoriei Mangalia

05 Mar 2024 753

LISTĂ Aproape 20 de procurori, numiți judecători. Iată cine sunt și unde vor activa!

20 Jan 2024 1446

LISTĂ 13 judecători și procurori ies la pensie! Klaus Iohannis a semnat decretele

10 Nov 2023 1079

Patru procurori eliberați din funcţie, prin pensionare! Iată cine sunt

31 Oct 2023 957

LISTĂ Mai mulți procurori se pensionează. Iată cine sunt

22 Oct 2023 1317

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 27 iulie 2022

28 Jul 2022 1756

Încă un preot s-a stins. Episcopia Tulcii în doliu

10 Nov 2021 11787

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 19 iulie 2021

20 Jul 2021 2505

#alegerilocale2020 Europarlamentarul Corina Crețu, mesaj de susținere pentru Mihai Oancea, candidat Pro România la Primăria Agigea (VIDEO)

24 Sep 2020 3113

#alegerilocale2020 Mihai Oancea (Pro România), candidat pentru primăria Agigea – „Dorința majorității cetățenilor – aceea de a aduce Schimbarea”

22 Sep 2020 2478

#alegerilocale2020 Adevărata competiție din Agigea și Lazu este trasată de candidatul Pro România Mihai Oancea și actualul edil

19 Sep 2020 2964

#alegerilocale2020Pro România joacă o carte importantă pentru câștigarea alegerilor locale în acest an în comuna Agigea. Mihai Oancea, primarul tuturor!

17 Sep 2020 3028

#alegerilocale2020 Mihai Oancea, candidatul Pro România pentru primăria Agigea promovează implicarea și transparență totală în administrația publică locală (video+documente)

26 Aug 2020 3481

#alegerilocale2020 Mihai Oancea (PRO România) prezintă echipa pe care o propune pentru Consiliul Local Agigea

22 Aug 2020 2292