Ecologiştii Donţu şi Bădrăgan intră în cursa pentru Parlament

03_Dontu_-_Badragan_Gheorghe_Dontu.jpgPartidul Ecologist din România (PER), Partidul Verde (PV) şi Mişcarea Verzilor - Democraţi Agrarieni (MV-DA) au fuzionat. Evenimentul a avut loc joi, atunci când reprezentanţii celor trei formaţiuni politice au semnat, la Palatul Parlamentului, protocolul de comasare prin fuziune. La semnarea protocolului a participat şi premierul Victor Ponta.

De asemenea, la eveniment a luat parte şi Gheorghe Donţu, liderul PER Constanţa şi fost aspirant la mandatul de primar al municipiului Constanţa. Potrivit declaraţiilor sale, „ceea ce s-a întâmplat joi este un început de înţelepciune al ecologiştilor din România". Donţu a explicat că fuzionarea celor trei partide se desfăşoară în două etape. „Prima a avut loc joi, când cele trei formaţiuni au decis, din raţiuni politice şi ideologice, să participe sub acelaşi semn electoral, anume bradul, şi sub aceeaşi denumire, Partidul Ecologist Român, la alegerile parlamentare din decembrie". A doua etapă va consta, susţine preşedintele ecologiştilor tomitani, în faptul că, de la mijlocul lunii decembrie, deci ulterior alegerilor generale, cele trei partide vor funcţiona sub denumirea „Partidul Verde Ecologist". „Funcţiile de conducere vor fi repartizate echitabil", a declarat Donţu, „între cele trei partide".

Interesant de remarcat este că Gheorghe Donţu nu şi-a ascuns intenţia de a candida la proximele alegeri. Conform afirmaţiilor sale, atât el, cât şi Dumitru Bădrăgan, fostul candidat al PER la conducerea Consiliului Judeţean Constanţa, se vor înscrie în cursă pentru un colegiu pentru Camera Deputaţilor. Donţu a declarat că nu s-a decis încă pentru care dintre cele zece colegii de deputat va candida, dar va fi, cel mai probabil, un colegiu urban.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

La Luvru Activiști ecologiști au stropit cu supă geamul blindat din fața tabloului „Mona Lisa”

28 Jan 2024 637

Hoţi „ecologişti“ la Constanţa Au spart mai multe maşini, iar bunurile de valoare mică le-au aruncat la gunoi!

05 Dec 2014 1928

Spectacol, pe plajă, în Mamaia, de Ziua Delfinului (galerie foto)

07 Aug 2014 2057

Excursie la Canaraua Fetii pentru micii ecologişti

11 Jun 2014 1906