Eliberată din funcţie de Orban, Sevil Shhaideh s-ar putea întoarce chiar şi în Consiliul Judeţean Constanţa, unde are postul suspendat!


Sevil Shhaideh a ocupat postul de director general la Direcţia Generală de Proiecte, în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa (2007-2012), fiind una dintre persoanele de încredere ale fostului preşedinte al administraţiei judeţene, Nicuşor Constantinescu.
 
În momentul în care a plecat în administraţia centrală, Shhaideh s-a suspendat din postul deţinut la Constanţa. Asta înseamnă că fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi consilier de stat poate reveni în cadrul Direcţiei Generale de Proiecte, rebotezată în 2017 de actuala conducere a judeţului, însă doar pe un post de funcţionar public.
 
Preşedintele CJC, Marius Horia Țuţuianu, a precizat că nu are informaţii că Shhaideh ar intenţiona să revină în Consiliul Judeţean. Țuţuianu spune că aceasta are într-adevăr postul suspendat şi în ipoteza unei reveniri în instituţie nu poate fi decât un simplu funcţionar. Şeful CJ a adăugat că ar primi-o în Direcţia de Proiecte pentru că este un bun cunoscător al fondurilor europene.
 
În prezent, Sevil Shhaideh este funcţionar în cadrul Secretariatului Tehnic Comun pentru programul Bazinul Mării Negre 2014-2020, care funcţionează în subordinea ADR Sud-Est şi a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Acest proiect se va încheia însă pe parcursul anului viitor.
 
Programul Ro - BMN 2014 - 2020 îşi propune îmbunătăţirea nivelului de trai al oamenilor din regiunile din Bazinul Mării Negre prin creştere sustenabilă şi protecţia în comun a mediului.
 
Aria eligibilă a programului:
România: Regiunea Sud-Est, Bulgaria: regiunile Severoiztochen şi Yugoiztochen
Grecia: Kentriki Makedonia, Anatoliki Makedonia Thraki, Turcia: TR10 (İstanbul), TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli), TR42 (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova), TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın), TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop), TR83 (Samsun, Tokat, Çorum, Amasya) şi TR90 (Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane), Rusia: regiunea Rostov, Ținutul Krasnodar, Republica Adîgheia, Ucraina - regiunile: Odesa, Mikolaiv, Herson, Zaporijia şi Doneţk, Republica Autonomă Crimeea, Municipiul Sevastopol şi Republica Moldova, Georgia, Armenia.

Sevil Shhaideh, eliberată din funcţia de consilier de stat

 
Sevil Shhaideh s-a născut la 4 decembrie 1964. A absolvit Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică din cadrul Academiei de Știinţe Economice din Bucureşti, în 1987, şi un master în Managementul Proiectelor de Afaceri, în cadrul Facultăţii de Știinţe Economice a Universităţii ''Ovidius'' (2007), potrivit site-ului http://www.mdrap.ro/. A urmat o serie de cursuri de perfecţionare: expert în administraţie publică (USAID, Washington DC, SUA, 1995) şi manager ONG (USAID, Washington DC, SUA, 2001), manager de proiect (Oracle University, 2002 şi PM Solutions România, 2004), auditor (TUV Institution, 2003).
 

Și-a început cariera profesională ca analist programator, în cadrul Trustului pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa (1987-1991). A devenit, apoi, manager în Sisteme Informatice, în cadrul Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa (1991-1993) şi director de Sisteme Informatice, în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa (1993-2007).

A ocupat funcţia de coordonator responsabil cu elaborarea amendamentelor legislative cu privire la actele normative ce reglementează administraţia publică locală, în cadrul Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) şi pe cea de director general la Direcţia Generală de Proiecte, în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa (2007-2012). A fost preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Informaticienilor din Administraţia Publică (ANIAP) (2000-2012).

 
Pe 4 iunie 2011, Sevil Sumanariu devenea doamna Shhaideh. Martori la eveniment au fost preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, şi Liviu Dragnea, în calitate de naşi. La un an şi şapte luni de la fericitul eveniment, Sevil Shhaideh, fostă Sumanariu, devenea secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice condus de Liviu Dragnea. A fost secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (dec. 2012-mai 2015). A ocupat portofoliul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (20 mai-17 nov. 2015).
 
Vineri, 6 decembrie a.c, premierul Ludovic Orban a eliberat-o pe Sevil Shhaideh din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.
 
Vă reamintim că Sevil Shhaideh a fost prima propunere de premier pe care Liviu Dragnea a făcut-o în 2016, imediat după câştigarea alegerilor parlamentare. Shhaideh a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis, iar Liviu Dragnea a înaintat propunerea lui Sorin Grindeanu, cel care a condus primul guvern PSD din şirul celor trei.
 
Shhaideh a condus Ministerul Dezvoltării, în Cabinetul Grindeanu, pe care l-a părăsit după apariţia dosarului ”Belina” în care a fost cercetată şi trimisă în judecată de procurorii DNA. Shhaideh a fost recuperată ulterior de premierul Mihai Tudose, cel care i-a urmat lui Sorin Grindeanu după moţiunea de cenzură depusă şi votată în unanimitate chiar de PSD.
 

Shhaideh, inculpată în dosarul Belina

 
Fostul ministru este unul dintre inculpaţii din dosarul Belina. Procesul a fost amânat pentru data de 10 decembrie, în vederea continuării cercetării judecătoreşti. Cauza a fost instrumentată de procurorii DNA, iar Sevil Shhaideh este acuzată de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.

Citeşte şi: 
 
Constănţeanca Sevil Shhaideh schimbată din funcţie de Ludovic Orban. Ce alte decizii a mai semnat premierul

Dosarul Belina a primit un nou termen. Printre inculpaţi, Sevil Shhaideh

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Panică” printre unii angajați Achitată în dosarul Belina, fostul vicepremier, Sevil Shhaideh a revenit formal în Consiliul Județean Constanța! Și-a suspendat din nou raportul de serviciu, pentru o perioadă de 2 ani (DOCUMENTE)

07 Apr 2023 3121

Dosarul Belina! Sevil Shhaideh, fost vicepremier al României şi fost angajat al Consiliului Judeţean Constanţa, achitată definitiv

21 Feb 2023 1581

Totul se decide azi! Se așteaptă decizia finală în dosarul Belina! Printre inculpați, un fost vicepremier al României şi fost angajat al CJC

21 Feb 2023 1184

Toți inculpații dintr-un cunoscut dosar DNA, achitați! Pronunțarea în apel, amânată pentru 17 ianuarie 2023

26 Dec 2022 1592

Dosarul Belina, la final! Când se va lua decizia finală

24 Nov 2022 1573

Toți inculpații din Dosarul Belina, achitați! S-a fixat un nou termen în apel

27 Oct 2022 1289

Toți inculpații din Dosarul Belina, achitați! Procurorii DNA, nemulțumiți. Apelul, amânat pentru septembrie

05 Jul 2022 1422

Dosarul Belina Procurorii DNA, prima reacție oficială după achitarea lui Sevil Shhaideh, fost vicepremier al României şi fost angajat al Consiliului Judeţean Constanţa

02 May 2022 2014

Dosarul Belina, achitări pe linie! Președintele PSD, Marcel Ciolacu - Sevil Shhaideh mi-a spus, printre lacrimi, mi-a spus că este fericită că s-a făcut dreptate

22 Apr 2022 1554

Oficial despre achitările din celebrul dosar Belina (MINUTĂ)

22 Apr 2022 1603

Sevil Shhaideh, fost vicepremier al României şi fost angajat al Consiliului Judeţean Constanţa, achitată în dosarul Belina

21 Apr 2022 1475

Sentința în Dosarul Belina se lasă așteptată!

26 Mar 2022 1734

Dosarul Belina Fostul vicepremier al României dat de județul Constanța, în așteptarea sentinței

26 Jan 2022 1781

Judecata în celebrul dosar Belina se apropie de final!

30 Dec 2021 2196

Dosarul Belina! Judecătorii au stabilit termenul cu numărul 31. Printre inculpați, un fost vicepremier al României şi fost angajat al CJC

02 Aug 2021 3172