Politic

Eliberată din funcţie de Orban, Sevil Shhaideh s-ar putea întoarce chiar şi în Consiliul Judeţean Constanţa, unde are postul suspendat!


Sevil Shhaideh a ocupat postul de director general la Direcţia Generală de Proiecte, în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa (2007-2012), fiind una dintre persoanele de încredere ale fostului preşedinte al administraţiei judeţene, Nicuşor Constantinescu.
 
În momentul în care a plecat în administraţia centrală, Shhaideh s-a suspendat din postul deţinut la Constanţa. Asta înseamnă că fostul ministru al Dezvoltării Regionale şi consilier de stat poate reveni în cadrul Direcţiei Generale de Proiecte, rebotezată în 2017 de actuala conducere a judeţului, însă doar pe un post de funcţionar public.
 
Preşedintele CJC, Marius Horia Țuţuianu, a precizat că nu are informaţii că Shhaideh ar intenţiona să revină în Consiliul Judeţean. Țuţuianu spune că aceasta are într-adevăr postul suspendat şi în ipoteza unei reveniri în instituţie nu poate fi decât un simplu funcţionar. Şeful CJ a adăugat că ar primi-o în Direcţia de Proiecte pentru că este un bun cunoscător al fondurilor europene.
 
În prezent, Sevil Shhaideh este funcţionar în cadrul Secretariatului Tehnic Comun pentru programul Bazinul Mării Negre 2014-2020, care funcţionează în subordinea ADR Sud-Est şi a Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Acest proiect se va încheia însă pe parcursul anului viitor.
 
Programul Ro - BMN 2014 - 2020 îşi propune îmbunătăţirea nivelului de trai al oamenilor din regiunile din Bazinul Mării Negre prin creştere sustenabilă şi protecţia în comun a mediului.
 
Aria eligibilă a programului:
România: Regiunea Sud-Est, Bulgaria: regiunile Severoiztochen şi Yugoiztochen
Grecia: Kentriki Makedonia, Anatoliki Makedonia Thraki, Turcia: TR10 (İstanbul), TR21 (Tekirdağ, Edirne, Kırklareli), TR42 (Kocaeli, Sakarya, Düzce, Bolu, Yalova), TR81 (Zonguldak, Karabük, Bartın), TR82 (Kastamonu, Çankırı, Sinop), TR83 (Samsun, Tokat, Çorum, Amasya) şi TR90 (Trabzon, Ordu, Giresun, Rize, Artvin, Gümüşhane), Rusia: regiunea Rostov, Ținutul Krasnodar, Republica Adîgheia, Ucraina - regiunile: Odesa, Mikolaiv, Herson, Zaporijia şi Doneţk, Republica Autonomă Crimeea, Municipiul Sevastopol şi Republica Moldova, Georgia, Armenia.

Sevil Shhaideh, eliberată din funcţia de consilier de stat

 
Sevil Shhaideh s-a născut la 4 decembrie 1964. A absolvit Facultatea de Planificare Economică şi Cibernetică din cadrul Academiei de Știinţe Economice din Bucureşti, în 1987, şi un master în Managementul Proiectelor de Afaceri, în cadrul Facultăţii de Știinţe Economice a Universităţii ''Ovidius'' (2007), potrivit site-ului http://www.mdrap.ro/. A urmat o serie de cursuri de perfecţionare: expert în administraţie publică (USAID, Washington DC, SUA, 1995) şi manager ONG (USAID, Washington DC, SUA, 2001), manager de proiect (Oracle University, 2002 şi PM Solutions România, 2004), auditor (TUV Institution, 2003).
 
Și-a început cariera profesională ca analist programator, în cadrul Trustului pentru Mecanizarea Agriculturii Constanţa (1987-1991). A devenit, apoi, manager în Sisteme Informatice, în cadrul Direcţiei de Muncă şi Protecţie Socială a judeţului Constanţa (1991-1993) şi director de Sisteme Informatice, în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa (1993-2007).

A ocupat funcţia de coordonator responsabil cu elaborarea amendamentelor legislative cu privire la actele normative ce reglementează administraţia publică locală, în cadrul Uniunii Naţionale a Consiliilor Judeţene din România (UNCJR) şi pe cea de director general la Direcţia Generală de Proiecte, în cadrul Consiliului Judeţean Constanţa (2007-2012). A fost preşedinte al Asociaţiei Naţionale a Informaticienilor din Administraţia Publică (ANIAP) (2000-2012).
 
Pe 4 iunie 2011, Sevil Sumanariu devenea doamna Shhaideh. Martori la eveniment au fost preşedintele CJC, Nicuşor Constantinescu, şi Liviu Dragnea, în calitate de naşi. La un an şi şapte luni de la fericitul eveniment, Sevil Shhaideh, fostă Sumanariu, devenea secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice condus de Liviu Dragnea. A fost secretar de stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (dec. 2012-mai 2015). A ocupat portofoliul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (20 mai-17 nov. 2015).
 
Vineri, 6 decembrie a.c, premierul Ludovic Orban a eliberat-o pe Sevil Shhaideh din funcţia de consilier de stat în cadrul Cancelariei Prim-ministrului. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial.
 
Vă reamintim că Sevil Shhaideh a fost prima propunere de premier pe care Liviu Dragnea a făcut-o în 2016, imediat după câştigarea alegerilor parlamentare. Shhaideh a fost respinsă de preşedintele Klaus Iohannis, iar Liviu Dragnea a înaintat propunerea lui Sorin Grindeanu, cel care a condus primul guvern PSD din şirul celor trei.
 
Shhaideh a condus Ministerul Dezvoltării, în Cabinetul Grindeanu, pe care l-a părăsit după apariţia dosarului ”Belina” în care a fost cercetată şi trimisă în judecată de procurorii DNA. Shhaideh a fost recuperată ulterior de premierul Mihai Tudose, cel care i-a urmat lui Sorin Grindeanu după moţiunea de cenzură depusă şi votată în unanimitate chiar de PSD.
 

Shhaideh, inculpată în dosarul Belina

 
Fostul ministru este unul dintre inculpaţii din dosarul Belina. Procesul a fost amânat pentru data de 10 decembrie, în vederea continuării cercetării judecătoreşti. Cauza a fost instrumentată de procurorii DNA, iar Sevil Shhaideh este acuzată de abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecinţe deosebit de grave.

Citeşte şi: 
 
Constănţeanca Sevil Shhaideh schimbată din funcţie de Ludovic Orban. Ce alte decizii a mai semnat premierul

Dosarul Belina a primit un nou termen. Printre inculpaţi, Sevil Shhaideh

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Dosarul Belina, din nou în faţa judecătorilor! Cine sunt inculpaţii. Unul este din Constanţa

16 Jan 2020 905

Ministrul Economiei, despre decizia privind revocarea lui Sevil Shhaideh din conducerea OMV Petrom

11 Jan 2020 1141

Sevil Shhaideh, schimbată din funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului! Mâine are termen în dosarul Belina

09 Dec 2019 426

Constănţeanca Sevil Shhaideh schimbată din funcţie de Ludovic Orban. Ce alte decizii a mai semnat premierul

07 Dec 2019 5151

Dosarul Belina a primit un nou termen. Printre inculpați, Sevil Shhaideh

04 Dec 2019 704

Un nou termen în dosarul Belina. Printre inculpați se numeră și Sevil Shhaideh

05 Nov 2019 677

Dosarul Belina. Azi, un nou termen în instanță. Printre inculpați, Sevil Shhaideh, din Constanța

22 Oct 2019 956

Fostul vicepremier Sevil Shhaideh nu recunoaște acuzațiile care i se aduc în dosarul „Belina”

11 Jun 2019 679

#citeșteDobrogea La mulți ani, Muezel Geambec! Cel mai longeviv impresar dobrogean împlinește 82 de ani

05 Jun 2019 2822

Guvernele PSD au rulat șase vicepremieri și peste 60 de miniștri Constănțenii care au ocupat portofolii în cabinetele Grindeanu și Tudose

26 Nov 2018 1366

Detalii incredibile din rechizitoriul întocmit în dosarul Belina. Ce au stabilit anchetatorii în cazul lui Sevil Shhaideh

29 Jun 2018 985

Dosarul ”Belina”. Sevil Shhaideh, trimisă în judecată în stare de libertate, de procurorii DNA

27 Jun 2018 1026

Vești bune pentru fostul vicepremier Sevil Shhaideh. Instanța a dispus micşorarea sechestrului pus de DNA pe averea s. Decizia este definitivă

07 Jun 2018 813

Fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhiadeh, chemată la DNA. Care este motivul

18 May 2018 1148

Procurorii DNA au pus sechestru pe averea fostului vicepremier Sevil Shhaideh (documente)

14 May 2018 2110