Epurare interna la PSD

Ieri a fost ultima zi in care membrii si-au putut depune candidaturile pentru alegerile preliminare

La alegerile preliminare membrii PSD trebuie sa prezinte o lista cu 1000 de semnaturi din partea membrilor de partid, precum si declaratii de avere si de interese * Pe data de 21 august, urmeaza sa inceapa campania electorala pentru alegerile preliminare * Ieri, multe nume noi in viata politica si-au depus dosarul de candidatura pentru alegerile preliminare * Si-au depus candidaturile printre altii si Florenta Marinescu, Sorin Lucian Ionescu - fost membru PD, Ibram Temur - lider de sindicat de la RATC si consilier local dar si fiul prefectului, Eduard Martin, un personaj necunoscut si inactiv in comunitatea locala dar care a reusit sa "creasca" in politica, ca baiatul de bani gata * La inchiderea editiei isi depusesera dosarul de inscriere si Ion Dumitrache, Lucian Balut -consilier local, Ioana Dragon, si Paul Bocanete -toti candidati pentru Camera Deputatilor# Surse din cadrul PSD local au precizat ca se incearca o selectie a candidatilor, astfel incat o parte a pretendentilor neagreati sa nu poata prinde locuri eligibile * Acestia sustin ca, pe ultima suta de metri, conducerea locala a decis sa nu ia in consideratie semnaturile date candidatilor de catre membrii PSD care nu au platita cotizatia la zi sau care au fost inactivi in ultima perioada, din motive obiective

Ieri a fost ultima zi in care membrii Partidului Social Democrat care au vrut sa se inscrie pentru alegerile preliminare in cadrul PSD si-au putut depune candidaturile la organizatiile din care fac parte. Decizia privind alegerile preliminare a fost luata de Biroul Executiv Central al PSD, la sfarsitul lunii iulie, in scopul asigurarii unei mai mari apropieri intre cei care vor reprezenta PSD in Parlament si membri simpli de partid. Procedura are in vedere alegerea oamenilor care se bucura de sustinerea membrilor de partid, dar si innoirea si modernizarea PSD. La alegerile preliminare membrii PSD trebuie sa prezinte o lista cu 1000 de semnaturi din partea membrilor de partid, precum si declaratii de avere si de interese. Pe listele pentru viitorul Parlament vor fi prezente persoanele care vor castiga alegerile preliminare. O conditie suplimentara este reprezentarea tinerilor si femeilor in proportie de 30 si respectiv 25 la suta. Pe data de 21 august urmeaza sa inceapa campania electorala pentru alegerile preliminare. Candidatii PSD nu vor avea voie sa practice o campanie negativa la adresa colegilor de partid in cadrul alegerilor preliminare, dupa cum declara seful de campanie al social-democratilor, Dan Nica.

Constanta nu poate avea mai mult de 16 senatori

Raportat la numarul de locuitori, judetului nostru ii revin cinci posturi de senatori si 11 de deputati. PSD a decis ca in listele lor sa se inscrie un numar dublu de candidati, astfel incat trierea sa fie cat mai corecta. La inceputul saptamanii ridicasera formulare tip si cereri de inscriere la candidaturi pentru alegerile interne Petre Chirobocea, fost prefect al judetului, Marian Motoc, Liana Naum, inca deputati social-democrati in Parlamentul Romaniei, Eduard Martin - consilier judetean, Corneliu Dida si Nicolae Moga - consilieri locali. Alaturi de ei si-au exprimat intentia de a candida si au completat formulare tip Stefan Giuglea si Tudor Balta - deputati, Alexandru Mazare - consilier local si membrii simpli, Ion Turlacu, Daniela Solomon, Paul Bocanete, Petre Tancau - presedintele sindicatului "Petrochimistul", Gabriel Stratenie, Dumitru Coiciu - vicepresedinte si director al Regiei de Transport in Comun, si Ion Badescu. In cursul zilei de ieri, cand in mod normal toti cei mai sus-mentionati ar fi trebuit sa se prezinte pentru depunerea candidaturilor, la sediul PSD a domnit linistea. Abia in jurul pranzului s-au prezentat pentru depunerea candidaturii doi aspiranti la postul de deputat in Parlamentul Romaniei: Alexandru Mazare, consilier local si vicepresedinte al organizatiei judetene a PSD impreuna cu Eduard Martin, cunoscut mai mult ca fiu al prefectului decat ca membru marcant al organizatiei locale a partidului de guvernamant. Ambii au salutat instituirea sistemului intern de alegeri preliminare si au afirmat ca aceste candidaturi reprezinta sansa lor de afirmare pe scena politica. Alexandru Mazare sustine ca de aceasta data lista de deputati a PSD va fi reprezentativa pentru judet, iar exemplul alegerilor preliminare ar trebui urmat si de celelalte partide. In urmatoarele ore si-au mai depus candidaturile si Florenta Marinescu, Sorin Lucian Ionescu - fost membru PD, si Ibram Temur - lider de sindicat de la RATC si consilier local. Si-au mai depus dosarele de candidatura Mihai Claudiu Tusac pentru Senat, Cornelia Beres pentru Camera Deputatilor, Tudor Balta si Gelu Dae pentru Camera Deputatilor, Corneliu Dida pentru Senat si Stefan Giuglea pentru Camera Deputatilor. La inchiderea editiei isi depusesera dosarul de inscriere si Ion Dumitrache, Lucian Balut -consilier local, Ioana Dragon, si Paul Bocanete -toti candidati pentru Camera Deputatilor. Cu doua ore inainte de inchiderea listelor, doar 15 membri ai organizatiei judetene se inscrisesera in cursa pentru alegerile preliminare.

Lista de inscrieri s-a inchis la ora 20.00

Surse de cadrul PSD local au precizat ca se incearca o selectie a candidatilor, astfel incat o parte a pretendentilor neagreati sa nu poata prinde locuri eligibile. Acestia sustin ca, pe ultima suta de metri, conducerea locala a decis sa nu ia in consideratie semnaturile date candidatilor de catre membrii PSD care nu au platita cotizatia la zi sau care au fost inactivi in ultima perioada.Toate candidaturile vor fi luate in discutie vineri in cadrul sedintei Delegatiei Permanente, care va fi condusa de liderul central al PSD si responsabil de organizatia locala, Octav Cozmanca. Tot atunci, in cadrul Conferintei extraordinare vor fi desemnati reprezentantii filialei care vor reprezenta Constanta la Congresul partidului, de la sfarsitul lunii august.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Natație Sportivii de la Atena Sport Club Constanța, multe clasări pe podium la Campionatul Regional (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 527

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. Voința Săcele, scorul etapei

27 Mar 2024 995

Primăria Năvodari repară locul de joacă din Parcul Ion Dobre. Ce societate se va ocupa de lucrări (DOCUMENT)

26 Mar 2024 494

ISJ Constanța a inaugurat două terenuri de sport pentru elevii constănțeni (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 625

Aleșii locali vor aproba procedurile de închiriere a terenului de sport al Școlii Gimnaziale „Nicolae Titulescu” și a unei săli de clasă a Școlii Gimnaziale „Dimitrie Cantemir” (DOCUMENTE)

25 Mar 2024 455

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța vrea să obțină în instanță suspendarea hotărârii Consiliului Local Constanța prin care a fost revocat dreptul de folosință gratuită a sediului (DOCUMENT)

23 Mar 2024 1637

Clubul Sportiv Dinamo București va avea o arenă multifuncțională modernă! Câte locuri va avea arena

21 Mar 2024 469

Încălțăminte sport contrafăcută, descoperită în Portul Constanţa

21 Mar 2024 356

Prima întâlnire transnațională în cadrul proiectului Protecting Children in Sport Developing Safe and Inclusive Sport Organizations la Universitatea Ovidius Constanța

20 Mar 2024 448

Primăria a emis certificatele de urbanism Două școli și o grădiniță din Palazu Mare și Constanța vor avea săli de sport

20 Mar 2024 512

SC Agrement Sport Club SRL solicită de la Agenția de protecție a mediului obținerea autorizației de mediu, amplasat în Mamaia Sat

20 Mar 2024 304

Tulceanul Sorin Andrici stabilește un nou record pentru România în competiția din Spania

19 Mar 2024 451

UPDATE Simona Halep și-a aflat adversara de la Miami!

18 Mar 2024 647

Județul Tulcea Sportivii de performanță, susținuți financiar mai degrabă de familii

13 Mar 2024 493

Cumpărări directe Constanța Construirea terenului de sport cu balon de la Băltăgești costă aproape 710.000 lei (DOCUMENT)

12 Mar 2024 574