Europarlamentarul Ramona Mănescu, despre intrarea României în Schengen „Nu poţi să accepţi sclavagism sau colonialism modern“

Europarlamentarul PNL Ramona Mănescu a declarat că, la ora actuală, în Parlamentul European se fac toate demersurile necesare pentru ca România şi Bulgaria să intre în Schengen. „Parlamentul a decis deja de două ori până acum că România este pregătită să intre în Schengen printr-o decizie, printr-un vot în plen. Comisia Europeană de fiecare dată a dat acelaşi răspuns - România este pregătită să intre în Schengen“, a susţinut, ieri, liberala, în contextul unei conferinţe de presă organizate la Constanţa. Tot ea a menţionat însă că există încă state care blochează intrarea României în Schengen, „nu pentru că România nu ar fi pregătită, ci pentru că interesele lor nu sunt suficient de bine reprezentate cu România în Schengen“. „Am văzut reacţiile Olandei, olandezii sunt foarte agresivi în momentul acesta nu pentru că nu suntem noi pregătiţi, ci pentru că nu le servim lor ceea ce vor de la noi. E un fel de târguială, sper să nu cedăm, pentru că nu mi se pare normal, suntem membri cu drepturi depline, avem şi drepturi, nu doar obligaţii, şi trebuie să înţeleagă şi olandezii acest lucru“, a explicat europarlamentarul.

În aceeaşi ordine de idei, eurodeputatul a declarat că i se pare „absolut nefiresc“ modul în care România este tratată în problema Schengen. „Facem lobby pentru că nu avem de ce să fim călcaţi în picioare şi trataţi ca stat de mâna a doua. Încercăm să negociem, dar la ce compromis să ajungi?! Putem discuta, putem negocia, putem face compromisuri până în momentul în care mie îmi sunt încălcate drepturile. În momentul în care sunt considerat un stat care are doar obligaţii şi care trebuie doar să se supună, nu mai am ce discuta şi nu mai am ce negocia. Deci, nu poţi să negociezi în genunchi şi nu poţi să accepţi sclavagism modern sau colonialism modern“, a ţinut să menţioneze Ramona Mănescu.
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.