Exercitiu de imaginatie pentru parlamentari

Deputatul PNL de Constanta, Andrian Mihei a marcat printr-o declaratie politica sustinuta, ieri, in plen implinirea a 20 de ani de la prima manifestare impotriva saraciei extreme din Paris. Tema oficiala propusa de Natiunile Unite pentru anul 2007 este "Oameni traind in saracie ca agenti ai schimbarii - a 20-a aniversare a Zilei Internationale pentru Eradicarea Saraciei". Deputatul a criticat faptul ca, "in loc sa cautam cele mai bune metode pentru a diminua si eradica saracia, scena politica este framantata de alte probleme". Mihei a propus colegilor parlamentari un exercitiu de imagine. "Toti politicienii care isi doresc cu ardoare puterea, multi bani, masini mai puternice si alte avantaje ... sa se gandeasca ce inseamna sa nu ai: apa curenta, lumina, lemne de iarna, ce manca, un acoperis deasupra capului, ce da copiilor de mancare, cu ce-i imbraca, bani nici pentru medicamentele banale, daramite pentru o operatie". Altfel spus parlamentarul PNL a cerut imposibilul: " sa afle ce inseamna sa fii sarac cu adevarat". "Sper ca acest sentiment sa ii miste si sa ii determine sa lase deoparte orgoliile, interesele personale sau partinice, indolenta sau indiferenta si sa actioneze pentru a ameliora viata celor saraci" a subliniat Andrian Mihei in pledoaria sa. Interventia sa a avut ca scop si atacarea politicienilor ce reprezinta formatiuni cu doctrine socialiste sau populare, care voteaza doar legile cu impact social, boicotandu-le pe cele economice. "Daca ii dai omului un pui si o punga de faina, poate ca mananca 3-4 zile, insa dupa aceea revine la saracia sa", a atentionat Mihei facand referire, probabil, la metodele practicate si pe plaiurile tomitane de primari sau alti politicieni. In finalul declaratiei politice deputatul PNL si-a manifestat speranta ca diversiunile politice sa inceteze, iar cei abilitati sa actioneze colectiv si cu responsabilitate pentru diminuarea nivelului de saracie al populatiei.

Scris de: {autor}Mihaela CIORBARU{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ IalomițaPolițiștii au organizat în municipiul Slobozia o acțiune preventiv-reactivă, cu efective mărite

27 Mar 2024 365

Guvernul RomânieiExcelență și plusvaloare prin formare, oferta Institutului Național de Administrație pentru anul 2024

25 Mar 2024 303

Ședință CLM Constanța Aleșii locali vor aproba programul de acțiune destinat combaterii riscului de excluziune socială pentru 2024 (DOCUMENT)

25 Mar 2024 337

Mesaj RO-Alert în județul Tulcea! Risc de cădere a unor obiecte din spațiul aerian

24 Mar 2024 858

Cum ne influențează aportul de vitamine eficacitatea antrenamentului nostru?

22 Mar 2024 360

SRCF Constanța a finalizat lucrările la calea ferată din stația Capu Midia. Ce valoare are contractul

20 Mar 2024 465

MApN Exercițiul TrojanFootprint24 s-a desfășurat de la malul Mării Negre și până la munte (FOTO)

16 Mar 2024 484

IPJ ArgeșActivități preventive desfășurate de polițiști cu elevi, cadre didactice și părinți

14 Mar 2024 443

ABADL Fenomenul cunoscut sub denumirea de cliffing, manifestat în zona Mamaia la linia țărmului, este unul normal (GALERIE FOTO+VIDEO)

12 Mar 2024 752

Acțiunea Blocada la Constanța! Au fost aplicate amenzi de zeci de mii de lei (GALERIE FOTO

11 Mar 2024 507

Județul Constanța Acțiune pentru depistarea șoferilor aflați sub influența alcoolului sau a substanțelor interzise. Constatări (GALERIE FOTO)

10 Mar 2024 527

„Alături de tine pentru alegerea meseriei“, acțiune organizată de Inspectoratul Școlar Județean Tulcea

08 Mar 2024 499

Știri Constanța Parteneriatul ”Cumpăna Verde” debutează cu activități de plantare puieți de copaci la Cumpăna (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 524

Știri Constanța Camere de supraveghere în zonele școlare. Poliția Locală monitorizează zonele. Atenție unde parcați! (FOTO+VIDEO)

07 Mar 2024 732

Experiențe Erasmus în cadrul consorțiului coordonat de ISJ Constanța. Ce activități vor avea loc

06 Mar 2024 547