Exodul continuă. Constanța, orașul cu cei mai nefericiți tineri. „Domnule primar, ce faceți pentru noi?”

  • Studiu efectuat recent de Consiliul Tineretului din România demonstrează că municipiul Constanța – Capitala Tineretului din România (2021-2022) este orașul cu cei mai nefericiți tineri
  • Din acest motiv foarte mulți tineri pleacă din Constanța la momentul începerii studiilor universitare, apoi se stabilesc și aduc plus valoare în locurile unde au studiat
  • Printr-o scrisoare publică, tinerii îl întreabă pe primarul Vergil Chițac ce are de gând să facă pentru ei
 
 

 
Studiu efectuat recent de Consiliul Tineretului din România demonstrează că municipiul Constanța – Capitala Tineretului din România (2021-2022) este orașul cu cei mai nefericiți tineri.

În acest context, tinerii din organizația Forța Dreptei îl întreabă pe primarul Vergil Chițac dacă îi pasă de copiii și tinerii din Constanța?

„Deși este un oraș care oferă multe oportunități, fie că vorbim de educație, afaceri, recreere sau viață de noapte, nu putem ignora faptul că orașul suferă de așa numitul „brain drain” - foarte mulți tineri pleacă din Constanța la momentul începerii studiilor universitare, apoi se stabilesc și aduc plus valoare în locurile unde au studiat.
 
 Este clar că administrația publică a eșuat în a crea politici sustenabile pentru tineri, iar nemulțumirile acestora sunt cât se poate de clare. Constanța este percepută ca un loc al distracțiilor estivale și cam atât. Constanța nu se poate dezvolta dacă vor fi deschise doar noi cluburi în nordul stațiunii Mamaia sau fluturând chei pe marginea drumului, acțiune prin care anunțăm turiștii că închiriem apartamente cu ziua. Cum să avem parte de o administrație eficientă când salariile abia dacă acoperă costul unei chirii? Toate administrațiile anterioare au contribuit, fiecare în felul său, la transformarea Constanței într-un imens sat cu ieșire la mare, fără oportunități pentru tinerii cu calificare și expertiză”, susține organizația de tineret a Forței Civice filiala Constanța.
 
Conform datelor publice, cel mai important sector economic din Constanța este reprezentat de comerț și industria de transport, reprezentând 33,93% din angajații din oraș. Cu alte cuvinte, constănțenii lucrează în companii care își desfășoară activitatea în port, lucrează sub diverse ocupații la mall, supermarketuri și diverse magazine din oraș.

„Lipsa oportunităților de muncă din industriile inovative reprezintă un semn important că tinerii cu astfel de abilități au părăsit orașul. Ați promis că veți fi un primar „eminamente pro-business”. Dar câte investiții private ați reușit să atrageți până acum?

Municipiul Constanța suferă, domnule primar, nu de lipsa celor mai scumpe coșuri de gunoi din țară sau a unui nou logo neînțeles de nimeni, ci de lipsa unei infrastructuri în domeniul afacerilor: parcuri industriale, servicii, suport pentru business, centre de conferințe, târguri și expoziții etc.”, mai notează organizația de Tineret Forța Dreptei, filiala Constanța în scrisoarea publică adresată primarului Vergil Chițac.
 
PRECIZĂRI:
 
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
 
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Citește și:

Constănțeanul supărat. Consiliul Director al Filialei Constanța a Uniunii Artiștilor Plastici, scrisoare deschisă către Chițac, Rusu și Ovanesian (documente)

 
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Se împlinesc 147 de ani de la debutul lui Ion Creangă în „Convorbiri literare" cu "Soacra cu trei nurori”

01 Oct 2022 408

Proprietarul o vrea demolată. Senatorul Remus Negoi îi cere ministrului Romașcanu să urgenteze demersurile de clasare a clădirii Bar Orient din stațiunea Mamaia

24 Sep 2022 939

Primăria Hârșova cumpără dispozitive medicale pentru Școala Gimnazială nr 1 și Grădinița Tic-Pitic (DOCUMENTE)

23 Sep 2022 467

Cum a oscilat averea directorului interimar Ștefania Laura Abibula-Stroe, de la Centrul Cultural Judeţean Constanţa „Teodor T Burada“ (DOCUMENTE)

22 Sep 2022 662

#ConstanțaEsteBine Ziua 262 – 19.09.2022 Astăzi sărbătoresc alianța

19 Sep 2022 547

Primarii din mediul rural pot încheia contracte cu medicii de familie. Legea a fost adoptată de deputați

19 Sep 2022 814

Diplomatul român Cristian Tudor, numit Şef al Delegaţiei Uniunii Europene în Statul Qatar

17 Sep 2022 515

După demisia din AUR, senatoarea Edvochia Aelenei s-a înscris în Alternativa Dreaptă

15 Sep 2022 818

După ce l-a băgat în CA-ul de la Confort Urban, Vergil Chițac l-a numit și consilier personal pe Horia Căliminte

15 Sep 2022 1458

Cristina Dumitrache, membru al Comisiei pentru afaceri europene din cadrul Camerei Deputaților

14 Sep 2022 502

UPDATE. Conducerea centrală va stabili calendarul scrutinului intern. Ion Dumitrache vrea să candideze pentru funcția de președinte al organizației municipale a PSD Constanța

14 Sep 2022 1421

Lucian Bode „Faptul că PNL este la guvernare, că suntem o voce puternică pe scena politică este rezultatul muncii de echipă“ (GALERIE FOTO)

10 Sep 2022 687

Președintele Iohannis, mesaj pentru tinerii liberali „Un lider veritabil, fie el politic sau nu, trebuie să aibă capacitatea de a identifica resursele disponibile“

10 Sep 2022 539

Camera Deputaților a dictat noi responsablități pentru administratorii drumurilor din toată țara

10 Sep 2022 713

UPDATE Ministrul Educației, Sorin Câmpeanu, prezent la Școala Politică de Vară a Tineretului Național Liberal din stațiunea Venus (DOCUMENTE)

09 Sep 2022 1164