Făgădău candidat la Primăria Constanţa PSD va susţine pe liste şi consilieri locali din societatea civilă

 

PSD are candidat cert la Constanţa pe Decebal Făgădău, a anunţat, sâmbătă, după Comitetul Executiv al partidului de la Piatra Neamţ, preşedintele Liviu Dragnea. 

În Comitetul Executiv Naţional de sâmbătă s-a aprobat proiectul iniţiat de PSD Neamţ prin care comunităţile locale pot propune candidaţi pe listele social-democraţilor. „Am aprobat astăzi un proiect important, iniţiat de PSD Neamţ, care vine în continuarea hotărârilor adoptate la Congresul PSD. Este vorba de deschiderea partidului către societate, către oameni, modalitatea prin care vrem să construim listele la alegerile locale din iunie. Vom iniţia acţiuni, la Neamţ e deja un proiect-pilot, prin care cetăţenii vor putea propune, din comunitate, oameni care nu sunt membri şi pe care vor să îi vadă în Consiliul Local. Sunt mulţi oameni care au iniţiativă şi au notorietate, au foarte multă experienţă, idei şi ar putea reprezenta un plus pentru comunitate. Va stabili fiecare organizaţie locală care va fi numărul de locuri. La Neamţ, timp de o lună, s-a derulat proiectul, reacţiile sunt foarte bune, au reacţionat zeci de mii de oameni şi credem în acest proiect”, a mai afirmat Liviu Dragnea. 

Potrivit acestuia, ordinea pe liste va fi stabilită în funcţie de susţinerea prin semnături pe care o va avea fiecare candidat.

Purtătorul de cuvânt al PSD Constanţa, deputatul Mircea Dobre a declarat la rândul său pentru ZIUA de Constanţa că acestă decizie priveşte doar consiliile locale nu şi Consiliul Judeţean Constanţa. În privinţa numărului de locuri pe care PSD le va ceda societăţii civile, Dobre a precizat că această decizie urmează să fie analizată în cadrul Biroului Permanent Judeţean şi apoi în Comitetul Executiv Judeţean. O decizie va fi luată în următoarele două săptămâni.

Vicepreşedintele PSD Constanţa Gheorghe Donţu, salută decizia luată la Piatra Neamţ. „Este o decizie excelentă, mă bucur că PSD înţelege că distanţarea de cei care îl votează nu este benefică. Vom discuta foarte serios această chestiune în prima şedinţă de birou şi vom vedea ce procent vom atribui pe liste comunităţii”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE VIDEO+TEXT Biroul Politic Național a validat candidații PSD pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

27 Mar 2024 2726

Când vor fi anunțați candidații PSD la Primăria și Consiliul Județean Constanța

26 Mar 2024 902

95% dintre candidații PSD la alegerile locale, validați! Care este situația la Constanța

21 Mar 2024 1056

Bogdan Bola îl susține pe Stelian Ion în cursa pentru Primăria Constanța „E nevoie de o schimbare, înfrățirea PNL și PSD este evidentă"!

20 Mar 2024 728

Cine sunt social-democrații măsurați în sondaje? PSD Constanța nu a luat încă nicio decizie în privința candidaților pentru Primăria și Consiliul Județean Constanța!

13 Mar 2024 1097

Liderii Coaliției ar fi ajuns la un acord în privința comasării alegerilor! PNL și PSD ar avea candidați comuni la toate alegerile

19 Feb 2024 525

Zeci de candidați pentru conducerile TVR și Radio. Iată propunerile partidelor politice, ale Președinției și Guvernului

12 Nov 2021 1280

#alegeriparlamentare2020 Stroe Felix, candidat la Senatul României - „PSD este într-adevăr partidul oamenilor care muncesc și trudesc din greu pentru veniturile familiilor!”

30 Nov 2020 1915

#alegeriparlamentare2020 Felix Stroe, candidat PSD pentru Senatul României - „Autoritățile locale devin motorul atragerii banilor europeni!”

16 Nov 2020 3182

#alegeriparlamentare2020 Felix Stroe, candidat PSD pentru Senatul României- „Suntem pe contrasens cu Europa! Nu s-a făcut testarea masivă”

13 Nov 2020 1907

#alegeriparlamentare2020 Felix Stroe, candidat PSD pentru Senatul României, vine la ZIUA Electorală

12 Nov 2020 2133

Obiectivele echipei PSD pentru județul Constanța sunt construirea unui spital pentru copii și refacerea sistemului de irigații

06 Nov 2020 2557

Supraviețuitorii! Cine pleacă la București?Lupta pentru locurile eligibile pentru Parlament s-a lăsat cu demisii în PSD Constanța

22 Oct 2020 3665

Astăzi se încheie meciul în PSD. Listele pentru parlamentare vor fi făcute publice

20 Oct 2020 3140

UPDATE Weekend-ul acesta are loc “târgul de parlamentari”! Primele nume bătute în cuie, cine pleacă și cine rămâne! Minoritățile au deja candidați desemnați

10 Oct 2020 5879